hirdetésRed Dot díjat nyert a magyar formatervező Slē szánkóterve

Ötletek

Red Dot díjat nyert a magyar formatervező Slē szánkóterve

A Red Dot Award: Design Concept verseny legmagasabb, „Best of the Best” díját nyerte el Miklósi Ádám magyar formatervező Slē szánkóterve.

Az 1954-ben alapított, világhírű Red Dot Award: Design Concept versenyen idén 48 országból 4218-an pályáztak. Miklósi Ádám magyar formatervező Slē szánkóterve a legmagasabb, “Best of the Best” díjat nyerte. „A hajlított rétegelt lemezből készült Slē szakít a tradicionális, mindannyiunk fejében élő szánkó képével. Az anyaghasználat és az esztétika szempontjából egyaránt innovatív termék a skandináv bútorokra jellemző letisztult és minőségi megjelenést ötvözi a rétegelt lemez olyan kiváló fizikai tulajdonságaival, mint a kopásállóság, nedvességgel szembeni kiváló tűrőképesség és rugalmasság.

Slé.jpgA gyerek és felnőtt használatra egyaránt alkalmas szánkó a visszafelé döntött ülőlapnak köszönhetően kényelmes és biztonságos, a kettős íves konstrukció pedig az oldal és keresztirányban fellépő erők csökkentését teszi lehetővé egy stabil, de ugyanakkor rugalmas szerkezetként” – mutatta be díjnyertes tervezését Miklósi Ádám, a POIZO startup társalapító-tulajdonosa.

Smart design az otthonokban

A formatervezőnek nem ez az első díjnyertes munkája, hiszen a Start it @K&H inkubátorprogramban működő POIZO startup smart mobil infra-fűtőtestje tavaly elnyerte a nemzetközi „A' Design Award” háztartási készülék kategória ezüst díját. A POIZO egyedisége abban rejlik, hogy 360 fokban érzékeli a fűtendő területek elhelyezkedését, így a kibocsátott hőenergiát célzottan ezekre a zónákra maximalizálja. Ennek köszönhetően optimalizálja a komfortérzetet és költséghatékonyan tud működni, mindezt az élettani szempontból legegészségesebb fűtési technológia, a "távoli infrasugárzás" alkalmazásával. Az okos fűtőtest emellett folyamatosan raktározza és elemzi a beállításokat, összeveti a kinti időjárási adatokkal, melyekből mesterséges intelligenciával és gépi tanulással (machine learning) rendkívül pontos képet kap fűtési szokásainkról.

„A technológia mellett a design szerepe is egyre inkább felértékelődik a mindennapi használati tárgyak tervezésénél, köszönhetően annak, hogy mind a gyártók, mind a felhasználók felismerték annak hozzáadott értékét. A mesterséges intelligenciát alkalmazó okos eszközök technológiai fejlődése és a modern, innovatív formatervezés így ma már kéz a kézben jár” – hangsúlyozta ki Miklósi Ádám a nemzetközi díj elnyerése kapcsán.

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Ilyet még nem látott Alsóörs! A STIHL újabb nagy dobásra készül
A téli jégkörhintázás után ismét arra készül a STIHL, hogy meghódítsa a Balatont.


Ötletek
Papírtégla – tüzelő szinte ingyen
Otthon fejlesztette ki találmányát Hír Ferenc (Nagykarácsony): reklámújságokból és esővízből állít elő tüzelőt – majdnem ingyen.


Gyerkőc
3 alapszabály gyerekszoba berendezéséhez testvérek számára
Az egy szobában élő testvérek állítólag szorosabb kapcsolatban állnak egymással, mivel toleranciát és kompromisszumot tanulnak ezáltal. De hogyan alakíthatjuk ki a közös életteret számukra úgy, hogy abban mindannyiuk elégedett legyen?


Gép- és anyagújdonságok
MAPEI Penészgátló
A magas páratartalmú nedves helyiségekben gyakran fordul elő, hogy megjelennek a penészgombák ? elcsúfítva a szép felületeket. Mi megújítjuk a szennyeződött felületeket.
Fizessen elő a magazinra

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság