hirdetésSzőnyegtisztítás bio módszerekkel

Ötletek

Szőnyegtisztítás bio módszerekkel

Otthonunk kiemelkedő eleme a szőnyeg. Ugyanis azon járunk nap mint nap. Ha vendég érkezik hozzánk, sok mindent elmond szőnyegünkről, hogy levettetjük-e vele a cipőjét, vagy sem.

A szőnyeg is olyan, mint a legtöbb kereskedelmi árucikk. Vannak divatosak, márkásabbak, no meg egyszerűbbek és olcsóbbak is. Azonban legyen az bármilyen, perzsa vagy esetleg kínai piacról származó, egy kis odafigyeléssel, tisztántartással ugyanúgy otthonunk dísze lehet.

Nézzük milyen ötletekkel, módszerekkel tarthatjuk újszerű ragyogásában szőnyegünket:

A szőnyeget naponta rendszeresen hosszában leseperhetjük kézi szőnyegseprűvel. Porszívóval csak hetente egyszer tisztítsuk, sima végű szívófejet használva.

boxer-1562522_1280.jpg

A portalanítás és folttisztítás után alkalomadtán a szőnyeget száraz habtisztítóval is átkefélhetjük. Így visszakapja eredeti színét.

A szőnyeg akkor is visszakapja eredeti színét, ha száraz sóval meghintjük, majd átkeféljük. De a savanyúkáposzta leve is felfrissíti a szőnyeget. A tisztításhoz enyhén benedvesített kefét használjunk!

A sáros szőnyeget sóval a legjobb tisztítani. A benedvesített sót hintsük szét a szőnyeg felületén, hagyjuk rajta 15-30 percig, majd porszívózzuk ki. Meg fog tisztulni.

Az új szőnyeget egy-két hónapig ne porszívózzuk, várjuk meg, amíg letapossuk. Ha lehet, időnként forgassuk el, mivel ott, ahol sűrűbben vonulunk át rajta, hamarabb elkopik.

A szőnyeget csak ritkán és a visszáján poroljuk, mert így nem sérülnek meg a szálai. A színén csak gyöngén veregessük meg és puha szálú kefével keféljük ki. A kefét nem szabad rányomni teljesen.

A kisebb szőnyegeket se tisztítsuk rázással, mert az erős rázás kárt is tehet bennük, így széleik idő előtt tönkremehetnek. Sokkal hatásosabb, ha az ilyen szőnyegeket inkább felseperjük.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Bútorok új élete
A régi, retro bútorok új életre kelnek egy jól kiválasztott mintától. Meríts ötleteket nálunk!


Szerszám-anyag
Ház fűtési költség nélkül
Egyre több magánépíttető szeretne alacsony energiafelhasználású családi házat. Nincs könnyű dolga, mert mifelénk még kevés építőipari cég képes olyan pontosságú munkára, amilyet a passzívház-építési technológia megkövetel. Az idei Construmán mutatták be a Fészekrakók című ismeretterjesztő filmet, amely egy passzív- és egyben ökoház építését követi nyomon. Ennek a háznak a ?működését? mutatjuk be.


Ötletek
Csigapolc
Sniccerrel faragta 5 mm-es habosított PVC-ből ezt a „csigapolcot” Sonntágh Márton Budapesten.


Gép- és anyagújdonságok
Népszerű a Poli-Farbe márványhatású festéke
Az idén 25. születésnapját ünneplő Poli-Farbe különleges márványhatású festéke óriási népszerűségnek örvend, például a nemrég lezajlott Construma kiállításon.


Gép- és anyagújdonságok

Intelligens légtisztítás


Gép- és anyagújdonságok

Robotfűnyíró
Gép- és anyagújdonságok

Egyesíti erejét a VIKING és a STIHL


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság