hirdetésKörnyezetbarát penészölő

Ötletek

Környezetbarát penészölő

A penészesedésnek sokféle oka lehet, és csodaszer sincs, de mindig akad egy-két minőségi szer, amelyekkel a gond orvosolható. 

A szakemberek szerint a biztos megoldás az ok, azaz a páralecsapódás, nedvesedés megszüntetése, de ez gyakran nem lehetséges, vagy költséges lenne. A penészesedés nemcsak régi házaknál fordul elő, hanem sajnos új építésű lakásoknál is. Leggyakoribb oka a nem megfelelő (homlokzati vagy vízzáró) szigetelés, amelynek  következtében olyan falszakaszok keletkeznek, amelyeken vagy lecsapódik a pára, vagy más építési hibák következtében átüt a nedvesség. Ezt okozhatják falszerkezeti repedések, sérült homlokzati szigetelések, de a falsíkok és a tetőcsatlakozások nem megfelelő szigetelése is, vagy a fűtési rendszer hibás kivitelezése. Amíg ezt a kiváltó okot nem szüntetjük meg, minden vegyszer csak tüneti kezelésre elég.

A hőhíd a ludas

A legtöbb penészesedési probléma az ún. hőhidas épületeknél fordul elő. Ezeknél a házaknál a falsíkok találkozásánál, a tetőszerkezet illesztésénél, a vasbeton gerendáknál, a nyílászárók beépítésénél vagy sérült, vagy elvékonyodik, vagy egyszerűen hiányzik a külső szigetelés. Ezeken a pontokon a falterület lehűl, s a beltéri meleg levegő páratartalma belül kicsapódik rá. De a vizesedést okozhatják az eltömődött, szivárgó vízvezetékek is.

maxresdefault.jpg

Az okok másik fő csoportja nem építési hibából, hanem a nem megfelelő lakáshasználatból, rossz szellőztetési és fűtési szokásokból, vagy a kiszáradás előtti használatbavételből adódik.

Túl jól szigetelő ablakok

A túlzottan magas páratartalom gyakori probléma az olyan lakásokban, amelyekben az energiatakarékosság szempontjából korszerű, légmentesen záró nyílászárókat szerelnek be, de az úgynevezett résszellőztetők hiányoznak az ablakokról.

Az AURO Pur-san3 a penészölő szereket praktikus, 3-as kiszerelésben kínálja. A három termék természetes módon pusztítja el a penészgombákat, valamit megelőzi a penészedést. 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
MAPEI Penészgátló
A magas páratartalmú nedves helyiségekben gyakran fordul elő, hogy megjelennek a penészgombák ? elcsúfítva a szép felületeket. Mi megújítjuk a szennyeződött felületeket.


Ötletek
Az őszi-téli penészesedés kivédhető!
Az ősz és tél kedves a penész megjelenésének. Nem kell azonban belenyugodnunk, van megoldás!


Szerszám-anyag
Fogadjunk, hogy Ön is imádja otthonának ezt a helyiségét!
A béke szigete, ahol esténként megpihenünk, feltöltődünk, egy hűvös nap után szinte újjászületünk… Igen, ez a fürdőszoba! Talán ez a leginkább kedvelt helyisége egy otthonnak, de az biztos, hogy a legkényesebb pontja is.


Gép- és anyagújdonságok
Baktériumoknak ellenálló festék
A Mapei által kifejlesztett festék tanúsított védelmet biztosít a baktériumok, penész és gombák ellen, kiválóan mosható, szennyeződésfelvétele alacsony és rendkívül tartós.


Gép- és anyagújdonságok

Hanno Penészölő folyadék
Gép- és anyagújdonságok

Kellő páratartalom = élhető otthon
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság