hirdetésSzemélyre szabott kert

Ötletek

Személyre szabott kert

Aki lakásban lakik, többnyire szeretne saját kertet. Akinek viszont van, az tudja, hogy azt gondozni kell, mindenekelőtt pedig kialakítani. Bemutatunk egy gyönyörű példát.

Egy új építésű ház kertje nem annyira a szépségéről ismerszik meg, inkább felvonulási területre hasonlít, maradék építőanyagokkal, hulladékkal tarkítva. De ebbe nem kell belenyugodni. Parti-Szűcs Erikáék is úgy döntöttek Vácon, hogy egy csodálatos kertet alakítanak ki. Méghozzá olyat, amely nemcsak tavasszal és nyáron, hanem télen is szép, ezért nagyrészt örökzöldekkel telepítették be. Ez persze nem ment egyik napról a másikra: a kert nagyjából négy év alatt nyerte el végső állapotát, amelyet a képeken láthatunk.

Folyamatos tervezés

Menet közben sorra jöttek az ötletek: szükség van egy szerszámos házikóra, ebből a boroshordóból pazar virágtartó válhat, hasznos lenne egy kerti sütögető, igazán jól mutatna a bejárat előtt egy sziklakert; mindebből természetesen az erkélyen virágzó muskátli sem maradhatott ki. Ősszel pedig az általuk ültetett dísztökökkel ékesítették fel a kertet, lakást.

Minden kert egyedi

A kerítésen belül három (!) sziklakertet készítettek, egyet-egyet oldalt és egyet a kert közepén. A kerítés betonfalát örökzöldekkel takarták el, egy elpusztult fa törzsét pedig végül virágtartóként hasznosították.

Szerszámszükséglet

A kerítés, a kis ház és a hordó festéséhez Sadolint használtak, a kerti szarszámaikat Gardena termékek alkotják.

 

A virágtartó hordó nagyon jól érzi magát a cserepes növények és bokrok között.

 

Az erkélyt gyakorlatilag beborítja a muskátli.

 

Ősz a kertben: a teraszt és a házat is saját termesztésű dísztökökkel dobhatjuk fel igazán.

 

Sziklakert az utcán: a gyalogosbejáró kiskaput talajlakó örökzöldek őrzik.

 

A bejárat úgy szép igazán, ha a sziklakert mindkét oldalát övezi.

 

Az örökzöldekkel beültetett lejtős kertet teraszosan alakították ki.

 

A bejárathoz vezető, térkövezett járda mellett is virágok mosolyognak, a kerítést örökzöldek takarják.

 

Talán magának a kertnek a látványa a legpihentetőbb. A sziklakert mögötti szerszámtároló belesimul az összképbe.

 

A tujákkal övezett kerti sütögető pihenésre, beszélgetésre csábít.

 

A kertben természetesen nem minden zöld: itt is, ott is vidám színű virágok mosolyognak.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Vízleeresztés könnyedén
Gondban volt P. Szabó Zoltán (Farmos), mert az esős időnek „hála” a kerti medencében jelentősen megnőtt a vízszint, a leeresztő rugós szelepet pedig tartósan fáradságos nyomva tartani.


Kert-balkon
Gázzal működik a sütögető
Kerti sütögetés alkalmával, nagyobb számú baráti társaság esetén, faszenes grillezéskor előfordult, hogy a sütés nehézkes és lassú volt Rezsőfi Lászlóéknál Esztergom-kertvárosban. A házigazda gondolkodott, és – bevillant neki az ötlet: mi lenne, ha a gázt fogná munkára?


Kert-balkon
Tavaszi metszés
Legutóbbi lapszámunkban a talajforgatás fontosságát elemeztük. A tavasz közeledtével azonban a fagymentes, enyhe napokon már hozzáláthatunk a gyümölcsfák metszéséhez, ápolásához is.


Kert-balkon
Mini kertgazdaság
Szeretjük a növényeket, de nincs hatalmas birtokunk, kertünk? Itt a megoldás. Készítsünk kisméretű, mini fóliasátrat otthonunkba. Ötletes, egyszerű, kényelmes és kis helyen is elfér.
Ötletek

Házimozi otthon


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság