hirdetésÜlőke és tároló a teraszra

Ötletek

Ülőke és tároló a teraszra

Édesanyjánál előtalálta a nagymama régi bútorait Köblös Zoltán Debrecenben, és azonnal jött az ötlet, hogy valamilyen módon megőrzi, felújítja, új életet lehel beléjük.

Így aztán darabokra szedte őket, csiszolással és hőlégfúvóval eltávolította a régi festéket és alapozót a fáról, majd lealapozta. Ezután megerősítve, új csavarokkal és faragasztóval összeállította a bútorokat, majd a felületi hibákat folyékony fával kijavította. Végül az egészet átcsiszolta, majd viaszos vékonylazúrral háromszor átkente.

Ilyen volt a tárolóláda.

 

Ilyen lett.

Ilyen volt a pad.

 

És ilyen lett.

Anyag- és szerszámszükséglet

- hagyaték bútorok, faragasztó, folyékony fa, impregnálószer, viaszos vékonylazúr, akkus csavarozó, hőlégfúvó, spakli, csiszolóvászon, ecset
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Békebeli fürdőszobaszekrény
Többségünk számára a fürdőszobában indul a reggel. Sokan szeretnek még egy kicsit visszaemlékezni az álmaikra és nyugodtan végiggondolni, mit is akarnak az adott napon elérni. Mi sem jobb ehhez a békebeli stílusnál. Most két ilyen kisbútor készítésének néhány fineszét mutatjuk be.


Kert-balkon
Marokkói nyaralás ihlette teraszbútor
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy majd 100 éves flóderezett szekrény a nagymamai örökségből Horváth Ildikóéknál Solymáron.


Otthon-bútor
Mintázzuk a falfelületet!
Amit külső térben, a homlokzaton megszerettünk és megszoktunk: a plasztikus vakolatot, azt beltérben is kialakíthatjuk. Változatos, mozgalmas mintázatával jóval érdekesebb látvány, mint a simított-festett, vagy tapétázott fal, ráadásul egyedi, hiszen mi magunk alkotjuk az ízlésünknek leginkább megfelelő technikával.


Otthon-bútor
Megnövelt rakodófelület
Rakodófelületből soha nem elég, különösen a konyhában, illetve a dolgozósarok környékén. A görgőkkel ellátott, mobil kis szekrény felső lapjának kihúzható ?megduplázásával? újabb teret nyerhetünk a holmiknak.


Gyerkőc

Játékos konyha


Otthon-bútor

Egy bútor új élete


Kert-balkon

Rusztikus pad


Otthon-bútor

Ikerpolc a konyhában


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság