Beltéri csobogó hangulatvilágítással

Ötletek

Beltéri csobogó hangulatvilágítással

Csobogó beépítésével oldotta meg Kinsztler Zoltán Kiskunhalason a télikert növényeinek párásítását, egyben az esti hangulatvilágítás lehetőségét is megteremtve.

A munka folyamata röviden: Zoltán először kiásta a csobogó medrét, zsaluzta, betonozta. Utána elkészítette a felső káva zsaluját és kiöntötte a formát betonból. Ezután következett a belső rész hidegburkolása, a káva festése, majd díszítése öntapadó Tiffany ólomszállal. A villanyszerelési feladatok közé a vezetékelés, majd a LED-szalag és a csobogó szivattyújának elektromos bekötése tartozott. Végül feltöltötte a medret osztályos kaviccsal, vízzel, és persze beüzemelte a rendszert.

Anyagszükséglet

- zsákos beton

- marosi homok

- cement

- carrarai szürke márvány burkolat

- színezett Wallkyd festék

- csemperagasztó

- fugázóanyag

- szilikon tömítő

- villanyszerelési anyagok

- osztályos folyami kavics

- márvány golyó+márvány alátét

- szobai csobogó szivattyú

- Tiffany ólomszál

Szerszámszükséglet

- kőműves kéziszerszámok

- villanyszerelő szerszámok

 

1. A gyönyörű végeredmény a formán és jó munkán kívül a csempék közti fugákba ragasztott Tiffany-ólomszálaknak is köszönhető.

 

2. A forma és mozgás mint látványelem éjszaka kiegészül a LED-szalaggal a káván belül létrehozott rejtett világítással.

3. A márvány golyó és alátét közt előtörő víz csilingelve csobog, de az összképhez az alapos, hibátlan vízszigetelés is hozzátartozik.

 

4. A csobogó teljesen belesimul a télikert látványvilágába.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Ágyrácsból lépcsőburkolat
Saját gyártású lépcsővel és lépcsőburkolattal hidalta át a háló és a konyha közti szintkülönbséget Bátai Balázs Szegeden.


csináld magad
Építs kerti csobogót: szakember nélkül megoldható
Kertünk összképén sokat javíthat egy gondosan megalkotott kis csobogó. Látványra is nagyon szép, a víz lassú csorgása pedig lelkünkre is nyugtatóan hat. Nézzük, hogyan készíthetjük el mi magunk.


Szerszám-anyag
Beltéri hőszigetelő panel
Ahol kivitelezhetetlen a külső hőszigetelés, ott megoldás lehet a belső hőszigetelés is, amely egyszerűbbé és olcsóbbá teszi a panelházak energiatakarékos felújítását.


Otthon-bútor
Beltéri ajtócsere önerőből, egyszerűen
Az ajtó- vagy ablakcserét sokszor halogatjuk, de amikor rászánjuk magunkat, kiderül: a nyílászárók ára ugyan borsos, a beszerelési költségeken azonban nagyon is tudunk spórolni, ha saját kezűleg építjük be. Ráadásul - mint cikkünkből kiderül - nem is nehéz a dolog.


Otthon-bútor

A falszínek trendjei
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság