hirdetés46 éve épít a Mesterek Mestere

Ötletek

46 éve épít a Mesterek Mestere

Varga Ferenc, szekszárdi burkoló szakember nyerte el a Mesterek Mestere 2018. Díjat.

Az elismerést a Budapesten megrendezett Országos Szakember Találkozó keretében adták át.

„Nagyon örülök ennek a díjnak, úgy gondolom ezért már nagyon megdolgoztam, mert ’72 óta csinálom ezt a szakmát” – mondta köszöntőjében Varga Ferenc (fenti képünkön középen). A szakember 46 éve dolgozik burkolóként. 1972-ben szerzett szakmunkás bizonyítványt Tatabányán, majd állami építőipari vállalatoknál dolgozott, 1986 óta vállalkozó. Hivatásában a kihívásokat szereti, azokat a munkákat, ahol egyedit tud alkotni. A ma is aktív szakember szerencsés embernek tartja magát, mert mindig volt munkája, soha nem volt beteg, és ahol csak dolgozott, mindig szerették és megbecsülték.

A közönségszavazás díjának nyertese idén Kiss Tamás, nagykereki szakember lett (fenti képünkön középen).

Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, hogy szembe kell nézni a szakemberhiánnyal, szembe kell nézni azzal, hogy egyre kevesebb a burkoló, a kőműves, az ács, az állványozó. De szembe kell nézni a technológiai korszerűsítési igényekkel is, amelyek egy cég, egy ágazat versenyképességét határozzák meg. A kormánynak egy célja van ebben az esetben: hogy támogassa az építőipari ágazat fenntartható, modern technológiai megoldásokon alapuló fejlődését annak érdekében, hogy eleget tudjon tenni a gazdaság bővülésével és az emberek egyre bővülő anyagi lehetőségeivel együtt növekvő megrendelői igényeknek.
„Egyetlen vállalat sem tud meglenni szakember nélkül, mert ők képezik a vállalat gerincét. Jó szakemberrel, jó szakembergárdával, jó vállalatról beszélünk, rossz szakembergárdával bármilyen felszereltsége lehet egy vállalatnak, és bármilyen címet írhat ki a névjegyére, nem ér semmit” – mondta Zórándy Miklós az ÉVOSZ képviseletében.
A Mesterek Mestere Díjat 2015-ben alapította a Mapei Kft., hogy növelje az építőipari szakma társadalmi elfogadottságát. A korábbi évektől eltérően a 2018-ban nem a szakemberek tudtak pályázni, hanem az építtetők jelölhették a náluk dolgozó szakembereket a díjra. A pályázatok közül független szakmai zsűri választotta ki az év Mesterek Mesterét. A Mesterek Mestere a díj mellett a Mapei Kft. 200 ezer forint értékű pénzjutalmát is átvehette, valamint a Robert Bosch Kft. ipari mérőműszereket és tartozékokat tartalmazó tárgyjutalmát.

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Biztonságos üvegkorlát a lépcsőre
A lépcsők kialakításánál nagyon fontos, hogy az esztétikum mellett szerepet kapjon a biztonság is. A lépcsőkorlát tervezésénél igen kreatívak is lehetünk. Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető megoldás, amely nemcsak biztonságossá, de egyedivé is teszi otthonunkat.


Gép- és anyagújdonságok
A tartós teraszburkolat titka
Rémisztő adat: felmérésünk szerint a teraszok közel 70%-a idő előtti burkolatcserére, javításra szorul. Minden terasztulajdonos rémálma a felváló, kopogó burkolat, beázás, a halomban álló felszedett burkolat, romok, törmelékek… Hogyan kerülheti el mindezt?


Gép- és anyagújdonságok
Melegen tart, akár órákig
Az USB-s bögremelegítők már egyáltalán nem számítanak újdonságnak, de ez a multifunkciós egység a melegítésen felül USB-elosztóként is szolgál.


Ötletek
Díszkút maradék lécből
Alacsony költségvetéssel készítette ezt a csinos díszkutat Mátyásházi Dénes Szűcsiben.


Otthon-bútor

Az év színe 2019.
Gép- és anyagújdonságok

Háromszorosan véd a Velux ablak


Otthon-bútor

Szellőztessünk okosan
Fizessen elő a magazinra

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság