Szobaberendezés járműalkatrészekből

Ötletek

Szobaberendezés járműalkatrészekből

Aki gondolkodik, jó a fantáziája, szereti az új megoldásokat és nem idegenkedik a szokatlantól, az meglepő alkatrészekből is létrehozhat szép és funkcionális tárgyakat. Például ilyen extravagáns ülőkét és lámpát.

16 éves és szinte minden nap barkácsol Németh Kristóf (Pécs). Nagyapjától és barátjától kerültek hozzá különböző kiselejtezett, eredeti céljukra már használhatatlan alkatrészek. Jó ideig csak nézegette őket, töprengett, mit tudna velük kezdeni. Végül egy ülőkét és egy lámpát készített belőlük.

Anyagszükséglet

- kiselejtezett alkatrészek (Volvo féktárcsa és kerékcsapágy, Opel főtengely és vezérműtengely, RZ3 szárzúzó kúpkereke, kukorica vágóasztal lánckereke, MTZ Belarus dugattyú

- raklap

- ipari filc

- Gorilla glue faragasztó

- méhviasz-lenolaj paszta

Szerszámszükséglet

- gérvágó fűrész

- körfűrész

- állványos fúró

- sarokcsiszoló drótkoronggal

- excentercsiszoló

- hegesztőgép

- akkus fúró-csavarozó

Főtengelyből szék

1. Kristóf a fém alkatrészeket drótkoronggal rozsdátlanította. Az ülőketalp féktárcsa, ahhoz hegesztéssel rögzítette a kúpkereket, majd ahhoz a főtengelyt. Az ülőkéhez 40 cm-esre vágott raklaplécekből négyzetet ragasztott össze. Száradás után a négyzet sarkait levágta, így nyolcszögű az ülőrész.

 

2. Az éleket lekerekítette, az egészet átcsiszolta és méhviasz-lenolaj keverékével kezelte. Az aljára csavarral rögzítette a lánckereket, majd az ülőrészt ráhelyezte a főtengely csonkjára. Az ülőrész nincs fixen rögzítve, leemelhető, és még forog is.

 

Dugattyúból lámpabura

1. A lámpa talpa szintén féktárcsa, ahhoz Kristóf csavarozással rögzítette a vezérműtengelyt, amibe előtte belehúzta a vezetéket. A lámpa burája egy MTZ traktor motorjának dugattyúja, Kristóf rögzítette bele a foglalatot, a dugattyút pedig szintén csavarral erősítette a vezérműtengelyhez.

 

2. A kapcsoló a talpba van beleépítve. Az ülőke és a lámpa fémrészeit méhviasz-lenolaj keverékével kezelte, így megmaradt a patinájuk, viszont nem rozsdásodnak. A talpak aljára ipari filcet ragasztott, hogy a fém ne sértse fel a padlót.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Tíz izgalmas felhasználási módja a szolárlámpának
A szolárlámpák remekül mutatnak sorban beleszúrva a földbe a járda mellett, de ha egy kicsit kreatívak vagyunk, ennél is jobb megoldásokkal dobhatjuk fel kertünket. Mutatjuk, hogyan használhatjuk még fel ezeket az aprócska lámpákat.


Otthon-bútor
Ünnepi kivilágítás
Szenteste közeledtével nemcsak otthonunk belsejét díszíthetjük fel, hanem a ház külsejét is. A látványos fényfüggönyökkel ünnepi hangulatúvá varázsolhatod otthonod


Gép- és anyagújdonságok
Fények varázsa
 Így teszik otthonná a lakást a lámpák.


Ötletek
Griffes lámpa
Lánya szobájába szeretett volna hangulatvilágítást Kurucz Bálint Veszprémben.


Gép- és anyagújdonságok

Extrém dízájn lámpák
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság