Jön a Christmasworld 2023

Hírek

Jön a Christmasworld 2023

A karácsonyi dekorációt meghatározó színeket, formákat és mintákat a nemzetközi szakkereskedők élőben ismerhetik meg a küszöbön álló Christmasworld szakvásáron.

A 4.1-es vásárcsarnok előterében kialakított Christmasworld Trends 23+ trendbemutató páratlan áttekintést nyújt a kiállítók újdonságairól, amelyeket a bora.herke.palmisano trendkutató iroda három izgalmas trendvilágban alakít ki. A fogyasztási cikkeket kínáló ágazatot meghatározó irányzatokat nap mint nap előadások keretében világítják meg.

A szépre, a valódira és a jóra vágyakozás igaz a Christmasworld Trends 23+ esetében is, bár most még nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és a hagyományokban gazdag kézművesség és az innovatív technikák párosításán alapuló új kreációkra. „Becses minden örömteli pillanat. Az örökséget és a jövőt egyaránt ismerő jó formavilág segít bennünket abban, hogy még szebben ünnepeljünk. Sok minden most tudatosan halkabb, csendesebb, mint régen: értékes lendület veszi át a szalmalángnyi káprázat helyét. Jól érzékelhetjük az újraindítást, amit az elmúlt évek élményei indítottak el. Minden eddiginél fontosabb szerepet kap a fenntarthatóság: az anyagkutatás és a digitális innováció új esztétikai megoldásokkal kecsegtet” – foglalta össze Annetta Palmisano a változásokat a bora.herke.palmisano stíluskutató iroda nevében.

A bora.herke.palmisano stílustervező iroda a Frankfurti Vásártársaság megbízásából térképezi fel a jövőben várható változásokat és megbízható előrejelzésekkel, valamint ötletekkel szolgál    a beszerzőknek és a gyártóknak kínálatuk alakításához. A 23+ három jól körülhatárolható trendje az ismeretlen_szépség+rendhagyó / unknown beauty_strange+gracious, a megnyugtató természet_óvatos + kellemes / calming nature_careful + pleasant, valamint az időtálló ötletek_szenvedély + értelem / lasting ideas_passionate + evocative. A trendbemutató keretében mindhárom irányzatot bemutatják, átfogó képet adva az új termékekről és a stílusteremtő formákról.

Mind a mai napig változatlanul a természet a mindenek felett meghatározó ötletforrás. A természet a színek és struktúrák kiapadhatatlan forrása. A szakvásár nemzetközi látogató közönséget ismét számos váratlan és extravagáns megoldás örvendezteti meg, megdöbbentő vizuális jelenségekkel ötvözve. A hagyományos karácsonyfagömb például új és stílusos versenytársakra talál a fán. Az ünnepi gyertyák szívesen burkolóznak csíkos mintába vagy öltenek elegánsan viseltes külsőt. A jövő egyik meghatározó technológiai újdonsága, a 3D nyomtatás egyre fontosabb lesz. A formatervek és a termékek hihetetlenül lendületes és kreatív, rendhagyóságukkal olykor irritáló, de mindig üdítő ötleteket szülnek.

Ismeretlen szépség_rendhagyó + kecses: a váratlant és a meglepőt helyezi előtérbe

A váratlan dekorációkat és az idegen formákat állítja előtérbe. A helyzet hangulatát megteremtő minták,     a környezet visszaverődései, valamint a fény és árnyék játéka figyelemre méltó látványt kelt. A felületek gyakran fémhatásúak, gyöngyházfényűek vagy a csillogóan tükrözőek, gravírozottak vagy színátmenetet mutatnak. A környezet visszaverődése a dizájn egyik alapvető eleme. Amikor bevonják az elszálló pillanatot a megjelenésbe, akkor ez újabb helyzetfüggő dimenziókat teremt. Izgalmas a kézművesség és a digitális innováció közeledése. A gyertyatartók térbeli modelljét például műteremben tervezik és a kerámiagyárban digitálisan nyomtatják. A színválasztékban extravagáns színek, mint az azúrkék, a barackszín, a magenta vagy a borvörös váltakozik az égszínkék, a citromsárga, a szürke és az ezüst visszafogottan tompa árnyalataival.

christmasworld2.jpg

Megnyugtató természet_óvatos + kellemes … a nyugodt életerő és a természethez kötődő minimalizmus

A design éltetően kötődik a természethez, idézi az életciklusokat és a mulandóságot. A kreativitásnak és a fenntartható gondolkodásnak köszönhetően egyre inkább elmosódik a művészet, a kézművesség és a technológia közötti határvonal. A növényi és földtani eredetű, például sziklákat, ásványokat és terméskövet idéző minták az uralkodóak.

A terméskő olykor szerkezeti anyagként szolgál, máskor az erezete, színezete és oxidációs sajátosságai inspirálják a mintákat, motívumokat és felületeket. Az érdes és porózus anyagokat gyakran makulátlanul sima és lágy felületekkel párosítják. Ezen lívül az egyszerű karton és a felületi bevonat nélküli papír hangsúlyozza a minimalista, szezonális díszítéseket.

A színskála három hűvösebb árnyalattal indul a zuzmók, a hegyi tavak és  nyers malachit mintájára. A következő színcsoportot a fehér homoktól a kőszürkén át a sötét szikláig terjedő semleges árnyalatok alkotják. A természetet idéző színharmóniát három meleg színárnyalat, a moha, a fásba hajló rózsavirág és egy visszafogott rozéárnyalat teszi teljessé.

christmasworld1.jpg

Időtálló ötletek_szenvedély + értelem … a dekoráció egyértelműen dizájnelem

A dizájn markáns jellegű, plakatív geometria és konkrét formák határozzák meg az összképet. A kézműves szakértelem, a gazdag manufakturális hagyományok és az ipari szaktudás találkozása.

A karácsonyi díszeknél a jellegzetes gömböket más geometriai formák, mint például körszeletek, kúpok és négyzetek egészítik ki. A felületek grafikájában a márványos és fa erezetet, valamint Miorée-effektusokat jelenítik meg. A raszterekkel, vonalas és kidomborodó struktúrákkal az üveggömb az év teljes hosszában ékesít. Fontos dizájnelem az egyszínű, de csíkozott formavilág a letisztultan elegánstól és finom átmenetig.

Az intenzív színezés biztosítja a tárgyak nemes megjelenését. A hűvös színsort a petrol és a kék árnyalatai uralják, míg a meleg színkiemelésről a narancsvörös, a lila s az okkersárga gondoskodik. A kettő között a semleges fémes színárnyalatok, a horgany, a vas és a bronzszürke biztosítja a kapcsolatot.

christmasworld3.jpg

A küszöbön álló Christmasworld szakvásáron várható trendekről további előzetes tájékoztatást kapnak a szakkereskedők a christmasworld.messefrankfurt.com és a https://conzoom-solutions.messefrankfurt.com/frankfurt/de.html oldalon, mielőtt 2023. február 3-7. között a 4.1-es vásárcsarnok előterében kialakított trendbemutatón élőben is megismerhetik azokat.

A bora.herke.palmisano stíluskutató iroda trendkutató szakértői naponta kétszer számolnak be a Christmasworld és az Ambiente három trendvilágáról. A Christmasworld és az Ambiente szakvásárokra először tartanak közös trendbemutatót – emellett persze megőrzik az egyes szakvásárokra lebontott értelmezést, amit a jövőben is biztosítanak. A szakmai előadásokat a Conzoom Solutions Academy kínálja a 4.0 vásárcsarnok Europa termében. 

A Christmasworld szakvásárt 2023. februárjában az Ambiente és Creativeworld, a fogyasztási cikkek két vezető nemzetközi szakvásárával egyidejűleg rendezik a frankfurti vásárközpontban.

  • Ambiente/Christmasworld: 2023. február 3-7. között
  • Creativeworld: 2023. február 4-7. között

Borítókép: Messe Frankfurt/Pietro Sutera




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Amibente, a nemzetközi dizájn és lakberendezési vásár
Az Ambiente szakvásáron mindent megtudhatsz a lakberendezési dizájnról, a beltéri dekorációkról és berendezési tárgyakról és a legújabb trendekről!


Hírek
Szakvásárok Frankfurtban: jön az Ambiente, a Christmasworld és a Creativeworld
Milyen újdonságok várhatók a fogyasztási cikkek vezető nemzetközi vásárain 2024-ben, így az Ambiente, a Christmasworld és a Creativeworld kiállításokon? Mely márkák képviseltetik magukat, és milyen kiemelkedő eseményekre számíthatunk a közelgő rendezvényeken? Erről tájékoztatta a szakmai sajtó képviselőit a terület két vezetője, Julia Uherek és Philipp Ferger. A sajtóeseményen körvonalazták a jövőt, betekintést nyújtottak a vásártrió aktuális helyzetébe és felhívták a figyelmet a tervezett fénypontokra.


Hírek
Februárban újra Ambiente szakvásár Frankfurtban
2023. február 3. és 7. között rendezik Frankfurtban az Ambiente, a Christmasworld és a Creativeworld szakvárásokat.


Hírek
Három stílusvilág a januári Ambientén
Az Ambiente mutatja be a fogyasztási cikkek ágazatában uralkodó nemzetközi trendeket. Étkezés, lakáskultúra, ajándékozás vagy munka - ez a kiállítás hívja fel a figyelmet arra, hogy mi kerül a jövőben az asztalra, mi tartozik majd a lakó- és munkaterekbe, és mit érdemes ajándékozni. E célból kutatta fel a Messe Frankfurt megbízásából a bora.herke.palmisano stílusügynökség azokat a formákat, színeket és anyagokat, amelyek világszerte inspirálni fogják a fogyasztókat. A három legfontosabb trendet a 4.1-es csarnok előterében kialakított Trend-térben lehet majd megszemlélni 2024. január 26. és 30. között.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság