A hőszigeteléssel becsomagolom a házat, és megjelenik a penész!

Hírek

A hőszigeteléssel becsomagolom a házat, és megjelenik a penész!

Gyakori kijelentés, sokszor találkozunk vele, de mi az igazság? Az épületeken belül keletkezett pára 93-95% - a szellőztetés útján távozik az ún. „egészségügyi szellőztetés” alkalmával.

Egészségügyi szellőztetésnek nevezzük azt az 1-3 perces kereszthuzatot, amely során tulajdonképpen átszellőztetjük a lakást, házat. Ezzel nem „hűtjük ki” a drága fűtéssel felmelegített épületet, hiszen a falazat át van melegedve és ennyi idő alatt nem hűl ki. Ekkor csak a felhalmozódott pára távozik, amelyet azzal termelünk, hogy főzünk, mosunk, fürdünk.

A maradék 5-7% a falazaton keresztül szeretne kijutni.  

mapei2.jpg

Tény, hogy a polisztirol szigetelésnek nagyobb a párafékező tulajdonsága, mint az ásványgyapoté. Tehát elmondhatjuk, hogy az ásványi szigetelés jobban „szellőzik”, mint a polisztirol. Azt azonban semmiképp sem mondhatjuk, hogy ha polisztirollal szigetelünk, akkor teljesen lezárjuk a falakat, és mindenképp jön a penész. Az az 5-7% távozni fog a polisztirolos rendszeren keresztül is.

Ha a homlokzatunkon nincs hőszigetelés, a falak hidegek lesznek, azonban a fűtés hatására a légköri pára meleg, és a meleg pára a hideg falakon fog lecsapódni. A leghidegebb falazati pontok pedig a sarkok. Ott fog a legtöbb lecsapódni, és rövid időn belül megjelenik a penész.

mapei3.jpg

Másik eset, ha van megfelelő vastagságú hőszigetelésünk és szellőztetünk is, nincsenek áthűlő falak, nincs páralecsapódás, ami azt jelenti, hogy nincs penész.

Válassza a Mapetherm rendszerek közül akár az EPS, akár a Grafit, akár az ásványi megoldásokat, ha még a szellőztetésre is ügyel, minden rendben lesz!

A hőszigetelési rendszerünkről minden információt megtalál itt: hoszigeteles.mapei.hu (x)
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Tízből hét családiház-tulajdonos szigetelne, de…
A Knauf Insulation szerint a támogatások ösztönzik leginkább a lakossági energiahatékonysági fejlesztéseket.


Gép- és anyagújdonságok
A 30 éves CONSTRUMÁN ismét kiállít az idén 20 éves Mapei Kft.
A nemzetközileg is elismert építőipari szakkiállítás 30. évfordulóját 2011-ben hat napos nyitva tartással ünneplik a kiállítók, így a szakmai programokra is 3 nap áll rendelkezésre, illetve a nagyközönség is 3 napig keresheti fel a kiállítást.


Gép- és anyagújdonságok
Hosszútávú megoldás fűtésszámlák ellen
Ha Önnek is elege van már abból, hogy egy zsák pénzt dob ki a fűtésre úgy, hogy közben se melege, se komfortérzete nincs, akkor döntsön a hőszigetelés mellett. Hatékony hőszigeteléssel nem csak télen jár jól! Nyáron a hőszigetelés megakadályozza a lakótér túlmelegedését is. 


Gép- és anyagújdonságok
Kopásálló, dekoratív és egyedi
A Mapei legújabb fejlesztése egy modern műgyanta padló, amely lapburkolatként kiválóan alkalmas esztétikus burkolásra. A termékek sokoldalúsága biztosítja a speciális feladatokhoz történő alkalmazást, de a lakossági felhasználók számára is hasznos lehet.
Gép- és anyagújdonságok

Gigantikus burkolólapok trendje


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság