Új tetőcserepet kaptak az óvodák, iskolák

Hírek

Új tetőcserepet kaptak az óvodák, iskolák

Országszerte 13 gyermekintézmény és 2 műemlék épület részesül idén támogatásban az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából. A közel 14 millió forint értékben érkezett felajánlásokra idén 23 intézmény pályázott.

Fontos a segítségnyújtás

Az idén 100 éves Terrán úgy döntött, támogatásával idén is csatlakozik a Várépítő pályázat mecénásaihoz. A tetőcserepek alapanyaga, a beton, több ezer éves múlttal rendelkezik, az egyik legnagyobb mértékben időtálló nyersanyag, amely számos pozitív tulajdonsággal bír, ezért kitűnő és hosszú távú megoldás a gyakran anyagi nehézségekkel küzdő intézmények számára is.

A nyertesek

A kétmillió forint + áfa értékű beton tetőcserép ezúttal két gyermekintézményhez került. A Fráter Erzsébet Általános Iskola tetőfelújítása a biztonság növelését, a beázás megszüntetését és az energiahatékonyságot fogja szolgálni. A Mezőgyáni Református Missziói Egyházközség képviselői is nagy munkába kezdenek, ott a tanítói lakást alakítják át ifjúsági közösségi házzá a szakemberek.

Ugyancsak nagy örömünkre szolgál, hogy néhány napja készült el a tavalyi nyertes, a nagycsécsi Micimackó Óvoda tetőfedése. A felajánlott tetőcserepet a Tető Építők Egyesülete (TEGY) társadalmi munkában építette be, és ez is kitűnő példája a jó cél érdekében történő összefogásnak. Mostanában készült el a 2019-ben támogatottak közé került Dömösi Szivárvány Óvoda fedése is, ahol a kivitelezést az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége szakemberei (ÉMSZ) végezték el” – mondta Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

Domos_Szivarvany_ovoda.jpg




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Tanszergyűjtő akciót szervez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR
Az idén 25 éves Adni Öröm! jótékonysági akció keretében 2021. július 21. és szeptember 5. között iskolaszer adománykártyákkal támogathatják a rászoruló gyermekeket az INTERSPAR áruházak és a SPAR online shop vásárlói. 2021. augusztus 25. és 28. között pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei személyesen fogadják az adományfelajánlásokat az INTERSPAR hipermarketekben.


csináld magad
Kreatív bútordarabok a gyerekszobába
Az iskolakezdés egy remek apropó lehet arra, hogy egy kicsit felfrissítsd a gyerkőcök szobáját. Cikkükben most néhány kreatív ötletet ajánlunk!


Gép- és anyagújdonságok
Óvodai mosdófelújítással ünnepelte 50. születésnapját az Alföldi
Az egykori Alföldi Porcelángyár alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából a cég utódja jótékonysági akciót hirdetett, és saját születésnapján megajándékozott egy oktatási intézményt.


Hírek
Kalandozz és játssz: színes, izgalmas programok az iskolakezdés előtt
Kalandozz és játssz a Pólusban, ahol a dumaszínházas Szabó Balázs Máté lesz a suliigazgató, így garantált az extra adag vidámság az iskolakezdés előtt.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság