14 új OLED készüléket mutat be a CES-en

Hírek

14 új OLED készüléket mutat be a CES-en

Az LG legújabb OLED tévéivel a filmek, a sportközvetítések és a videojátékok rajongóit célozza meg. 

Az OLED televíziók első számú gyártójaként ismert LG Electronics idén is emeli a tétet, hiszen nem kevesebb, mint 14 új OLED készüléket mutat be a CES-en. A 2020-as modellválaszték egyik nagy dobása a most debütáló, művészetek által ihletett GX Gallery 4K Ultra HD termékcsalád, valamint az új méretkategóriának számító 48 colos készülék, de a kínálatban megtalálható egy 88 és egy 77 colos Real 8K, azaz valódi 8K képminőségű tévé is.

LG OLED TV WX.jpg

A legújabb 8K és 4K LG OLED, valamint 8K LG NanoCell tévék számos fejlett technológiai megoldást vonultatnak fel, amelyek között talán a legfontosabbnak az új, harmadik generációs, mesterséges intelligenciával dolgozó α (Alpha) 9 processzor számít. Ez a továbbfejlesztett processzor mélytanulási algoritmusok segítségével javítja a képminőséget, a tartalmakhoz pedig olyan speciális funkciókat kínál, amelyek új magasságokba emelik a felhasználói élményt.

Az új Gallery modellcsaládot minimalista dizájn és ultravékony kialakítás jellemzi: a 65 colos készülék mindössze 20 milliméter vastag. A készülékekhez mellékelt, egyedi tervezésű tartókonzol révén a modellcsaládba tartozó 55, 65, illetve 77 colos televíziók teljes mértékben rásimulnak a falra, így ezek az OLED tévék egyfajta műalkotásként is gazdagíthatják a belső tereket.

LG-OLED TV GX Gallery_1.jpg

A GX Gallery sorozat 4K UHD modelljei az LG luxuskategiórás tévéinek sorát erősítik, ahová a pengevékony 77 és 65 colos LG OLED WX Wallpaper készülékek, valamint az LG SIGNATURE OLED R (a 65RX modell) is tartozik. E televíziók közös jellemzője, hogy olyan futurisztikus luxust képviselnek, amely attól függetlenül hozzátesz a készüléknek helyet adó enteriőrhöz, hogy be vannak-e kapcsolva.

Egyedülálló moziélmény
A hihetetlenül élénk, magas dinamikatartományú képért felelős Dolby Vision ® és az élethű térhangzást garantáló Dolby Atmos ® mellett most először érhető el az LG OLED tévéiben a Dolby Vision IQ, amely igazán látványos audiovizuális élményt garantál. A Dolby Vision IQ olyan új, intelligens funkciókkal látja el a televíziókat, hogy azok az alkotók szándékainak megfelelő, optimális képminőséget jeleníthessék meg a készülék környezetének fényviszonyaitól vagy a mozgóképes tartalom műfajától függetlenül.

A Hollywood vezető filmrendezői által támogatott Filmmaker Mode a filmkészítők elképzeléseinek megfelelően jeleníti meg a képeket. Az LG OLED tévéit a Hollywood Professional Association Excellence in Engineering Award díjjal tüntette ki, mivel ezek a készülékek az első és egyetlen olyan televíziók, amelyek integrált, hardverszintű kalibrációs szoftverrel rendelkeznek. Ez az elismerés még inkább megszilárdítja az LG OLED tévéinek pozícióját, amelyet Hollywood vezető referenciakijelzőjeként tölt be a tartalomkészítés terén.

Páratlan játékélmény
Kiemelkedő képminősége és új játékfunkciói révén az LG 2020-as televíziói ideális választást jelentenek az elkötelezett gamerek számára. Az LG volt az első olyan gyártó, amely televízióit NVIDIA G-SYNC ® kompatibilissé tette, most pedig ezt a funkciót 12 idei OLED modellben teszi elérhetővé, így a játékosok úgy élvezhetik kedvenc PC-s videojátékaikat, hogy képszakadástól vagy más, zavaró vizuális hibáktól kellene tartaniuk.

Az LG az iparágban szintén elsőként vezeti be 2020-as OLED tévéiben a HDR játékélmény javítását célzó szabványok kifejlesztésén dolgozó HDR Gaming Interest Group által ajánlott HGiG üzemmód lehetőségét. Ennek révén a konzolokon HDR játékokat futtató gamerek épp olyan csúcsminőségben élvezhetik a videojátékok vizuális megoldásait, ahogyan azt az alkotók és fejlesztők elképzelték.

A sportrajongók kedvence
Nem csak a film- és videojáték-rajongók számára jelentenek tökéletes választást az LG OLED tévéi, hanem a sportközvetítések szerelmeseinek is. Az új, harmadik generációs α9 mesterségesintelligencia-processzor 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát tesz lehetővé, ami — más, a sportműsorokra fókuszáló funkciók mellett — igazán látványos tévénézési élményt kínál.

A funkciók között a Sports Alert elnevezésű szolgáltatás abban segít, hogy a nézők nyomon követhessék kedvenc csapatukat, soron következő versenyüket, meccsüket és eredményeiket. A felhasználók számos sportágban kiválaszthatják azokat a csapatokat, amelyek esetében automatikus értesítést kapnak a mérkőzések kezdetéről és végéről, a csapat által szerzett pontokról, találatokról, gólokról.

A sportrajongók mindemellett a továbbfejlesztett hangrendszert is nagyra értékelhetik: a televíziót Bluetooth-hangszórókhoz csatlakoztatva még dinamikusabb hangzáskép érhető el, így a tévénéző úgy érezheti, mintha maga is a stadionban szurkolna.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Okos sütőket mutat be az LG a CES-en
Új, az InstaView technológiára és a ThinQ okosotthon-platformra épülő sütőket mutat be az LG Electronics.


Gép- és anyagújdonságok
Intelligens légtisztítás
Tisztább lesz a lakásban a levegő és egészségesebb a környezet az új légtisztítókkal és légkondicionálókkal.


Otthon-bútor
Nosztalgikus csendélet
Régiből újat, újból antikoltat alkothatunk különböző anyagok felhasználásával, többféle technika alkalmazásával. Némi munkával meglepően érdekessé alakíthatjuk bútorainkat, kiegészítőinket, környezetünket.


Ötletek
A lehető legnatúrabb falborítás
Feleségének készített cserefából és raklapanyagból teázóasztalt Curcubet Gábriel Székelyudvarhelyen (lásd itt). Annak elkészülte után jött az ötlet, hogy a falra, a régi radiátor helyére, hasonló borítást szereljen.


Gép- és anyagújdonságok

Okos mosó-szárító rendszer


Gép- és anyagújdonságok

Fizessünk kevesebbet a gázért


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság