hirdetés



Műemléket mentettek, díjat nyert a Csillaghegyi fürdő fürdőfelújítása

Hírek

Műemléket mentettek, díjat nyert a Csillaghegyi fürdő fürdőfelújítása

Két nagyméretű védett mozaik alkotást restauráltak és újítottak fel. 

A MAPEI Csoport leányvállalatai között 18. alkalommal rendezték meg a Reference Grand Prix versenyt. 459 kiemelkedő referencia pályázat érkezett be a világ minden tájáról. A múlt héten Bolognában rendezett eredményhirdetésen a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő felújítása hidegburkolás projektek kategóriában került a legjobbak közé. 

_KED5438.jpg

A beruházás közbeszerzés keretében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. beruházásában és a Kalotherm Zrt. generálkivitelezésében valósult meg. A több ezer négyzetméternyi hidegburkolati munkálatot az AG Total Solution Kft. végezte.Megújultak és új burkolatot kaptak a medencék és medenceterek, valamint több helyre, medencékbe, falakra, gőzfürdőkbe, gőzkabinba és wellness terekbe üvegmozaik burkolat került. A munkálatok legkülönlegesebb eleme a Barcsay mozaik áttelepítése volt.

A Barcsay mozaik

A két elemből álló nagyméretű mozaik 1976 óta díszítette a lebontásra váró ÚjpestiUszodát. Mivel a Barcsay mozaik védett alkotás, bontása és elszállítása gondos tervezést és nagy körültekintést igényelt. Az áttelepítést a Filó és Társa Kft végezte a Kulturális Örökségvédelmi Hivatala által jóváhagyott restaurátori tervek alapján. A restaurálási munkálatokat Filó Mihály (Magyarország Mesterek Mestere 2015.) irányította.

24e47bd.jpg

A bontást követően tisztításra kerültek az üvegmozaik szemek, pótolták a hiányzó darabokat végül újra összeépítésre került a teljes alkotás. A restaurálási szakasz mintegy hét hónapig tartott. A Barcsay-mozaik ma az új helyén, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő uszodaterében csodálható meg.

DSC_0019.JPG

„Ez egy nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő teljesítény, ami nagyon magas szintű szakmai tudást igényel minden szereplő részéről. Nagyon büszke vagyok, hogy hozzájárulhattunk e műalkotás megmentéséhez” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Mozaikozott szék
Mozaiktechnikával újította fel ezt a széket Hadari Vivien Sopronban.


Otthon-bútor
Diy padlóváza
Íme egy tökéletes példa, hogyan dobj fel egy vázát egyetlen fillér költség nélkül.


csináld magad
Csempekép a ház falán
Unokáival minden évben megfestette valamilyen nyári élményüket Matos Maja a ház egy üres falára. De eljött az idő, amikor már valami nagyobbra vágytak.


Otthon-bútor
Mozaikkal díszített lépcsőkorlát
Az idei barkácsbajnokság kiírása adta meg a végső lökést, hogy elkészüljön ez a gyönyörű, hatalmas díszítőmunka. Olvasónk az emeletre vezető lépcső mellett végig mozaikcsempével díszítette a korlát mögötti falrészt. Nemcsak szép, de tisztán tartani is könnyebb...











hirdetés





Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság