hirdetésBagoly a falon, háttérvilágítással

Szerszám-anyag

Bagoly a falon, háttérvilágítással

Élete párját lepte meg Kubik Imre Pécsett ezzel a fából készített szobai hangulatvilágítással, a hölgy ugyanis imádja a baglyokat.

A munka folyamata:

Az első lépés a bagoly körvonalainak megrajzolása volt, majd kivágása rétegelt lemezből.

Imre ezután (szintén rétegelt lemezből) vágott sok-sok szívet, valamint leszabta a bagoly csőrét és két lábát, majd kijelölte a helyüket.

Az elemek befestése és felragasztása (valamint a ragasztó megszáradása) után következett a festés. A különböző részeket úgy fújjuk le festékkel (mármint anélkül, hogy a többi részt befestenénk az adott színnel), hogy a környékét nejlonnal fedjük, a határvonalat pedig festőszalaggal ragasztjuk körbe.

Miután az utolsó szín, illetve festékréteg is felkerült, következhet a világítás felszerelése a bagoly hátoldalára:

Imre téglalap alakba felragasztott négy olyan széles alumínium C-profilt, amelyben jól elfér a LED-szalag. A középső, barna HDF (szekrényhátfal) lemez a madzaggal a bagoly falra akasztásához kell.

Miután az aluprofilokat és HDF-et tartó ragasztó megszáradt, Imre a profilokba ragasztotta a LED-szalagot és a vezetékét.

Így néz ki a LED-szalag, amikor bekapcsoljuk.

Mivel a bagoly hátán színváltó LED van, a bagoly indirekt (azaz falról visszaverődő) hangulatvilágítása fehéren kívül lehet zöld, kék vagy akár rózsaszín is.


Figyelem: Imre profi barkácsoló, aki a villanyszereléshez is ért. Aki nem ért a villanyszereléshez, az a munkának ezt a részét bízza villanyszerelőre!
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Nosztalgikus csendélet
Régiből újat, újból antikoltat alkothatunk különböző anyagok felhasználásával, többféle technika alkalmazásával. Némi munkával meglepően érdekessé alakíthatjuk bútorainkat, kiegészítőinket, környezetünket.


Ötletek
Hangulatlámpák lufiból és fonalból
Gyönyörű és egyszerű lámpákat készíthetünk Tanai Gyöngyi (Budapest) leírását követve.


Otthon-bútor
Lisztesládából vintage ruhatároló
Az ezeréves lisztesládát újította fel vintage hangulatú festéssel Mátrainé Horváth Nárcisz Somogyjádon. A láda így tökéletesen illeszkedik lánya, Írisz szobájába. Már csak azért is, mert a mellette levő komódok ugyanilyen stílusúak.


Szerszám-anyag
Takarékos fényforrások
A fény alapvetően meghatározza a lakás hangulatát, így a benne élők közérzetét is. Néhány világítótest cseréje, áthelyezése felér egy lakásátrendezéssel. Cikkünkben az ergonómiai és a lakberendezési szempontokon túl a takarékos világítás legfontosabb lehetőségeit is összegyűjtöttük.
Otthon-bútor

Ünnepi kivilágítás


Ötletek

Griffes lámpa


Gép- és anyagújdonságok

Tetszés szerinti hangulat a tetőtérben


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság