Bagoly a falon, háttérvilágítással

Szerszám-anyag

Bagoly a falon, háttérvilágítással

Élete párját lepte meg Kubik Imre Pécsett ezzel a fából készített szobai hangulatvilágítással, a hölgy ugyanis imádja a baglyokat.

A munka folyamata:

Az első lépés a bagoly körvonalainak megrajzolása volt, majd kivágása rétegelt lemezből.

Imre ezután (szintén rétegelt lemezből) vágott sok-sok szívet, valamint leszabta a bagoly csőrét és két lábát, majd kijelölte a helyüket.

Az elemek befestése és felragasztása (valamint a ragasztó megszáradása) után következett a festés. A különböző részeket úgy fújjuk le festékkel (mármint anélkül, hogy a többi részt befestenénk az adott színnel), hogy a környékét nejlonnal fedjük, a határvonalat pedig festőszalaggal ragasztjuk körbe.

Miután az utolsó szín, illetve festékréteg is felkerült, következhet a világítás felszerelése a bagoly hátoldalára:

Imre téglalap alakba felragasztott négy olyan széles alumínium C-profilt, amelyben jól elfér a LED-szalag. A középső, barna HDF (szekrényhátfal) lemez a madzaggal a bagoly falra akasztásához kell.

Miután az aluprofilokat és HDF-et tartó ragasztó megszáradt, Imre a profilokba ragasztotta a LED-szalagot és a vezetékét.

Így néz ki a LED-szalag, amikor bekapcsoljuk.

Mivel a bagoly hátán színváltó LED van, a bagoly indirekt (azaz falról visszaverődő) hangulatvilágítása fehéren kívül lehet zöld, kék vagy akár rózsaszín is.


Figyelem: Imre profi barkácsoló, aki a villanyszereléshez is ért. Aki nem ért a villanyszereléshez, az a munkának ezt a részét bízza villanyszerelőre!

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Takarékos fényforrások
A fény alapvetően meghatározza a lakás hangulatát, így a benne élők közérzetét is. Néhány világítótest cseréje, áthelyezése felér egy lakásátrendezéssel. Cikkünkben az ergonómiai és a lakberendezési szempontokon túl a takarékos világítás legfontosabb lehetőségeit is összegyűjtöttük.


Gép- és anyagújdonságok
Tetszés szerinti hangulat a tetőtérben
A tetőtéri ablakokat árnyékoló római rolók cserélhető szöveteinek köszönhetően a lakást minden évszakban új színbe öltöztethetjük.


Ötletek
Különleges nappali
Olyan nappalit akartak Fekete Csabáék Debrecenben, ami eltér az átlagtól, amiben benne van a személyiségük, és ami mindig mosolyt csal az arcukra, másokból pedig tetszést, elismerést vált ki. A képeket elnézve sikerült is nekik.


Gép- és anyagújdonságok
Karácsonyi hangulat
Az adventi várakozás időszaka azt jelenti, hogy még egy kicsi, és itt a karácsony. Az újHÁZ Centrum szakértőinek tanácsát megfogadva csodás karácsonyi hangulatot teremthetünk.


Ötletek

Griffes lámpa


Szerszám-anyag

A legolcsóbb fénycsatorna


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság