Bagoly a falon, háttérvilágítással

Szerszám-anyag

Bagoly a falon, háttérvilágítással

Élete párját lepte meg Kubik Imre Pécsett ezzel a fából készített szobai hangulatvilágítással, a hölgy ugyanis imádja a baglyokat.

A munka folyamata:

Az első lépés a bagoly körvonalainak megrajzolása volt, majd kivágása rétegelt lemezből.

Imre ezután (szintén rétegelt lemezből) vágott sok-sok szívet, valamint leszabta a bagoly csőrét és két lábát, majd kijelölte a helyüket.

Az elemek befestése és felragasztása (valamint a ragasztó megszáradása) után következett a festés. A különböző részeket úgy fújjuk le festékkel (mármint anélkül, hogy a többi részt befestenénk az adott színnel), hogy a környékét nejlonnal fedjük, a határvonalat pedig festőszalaggal ragasztjuk körbe.

Miután az utolsó szín, illetve festékréteg is felkerült, következhet a világítás felszerelése a bagoly hátoldalára:

Imre téglalap alakba felragasztott négy olyan széles alumínium C-profilt, amelyben jól elfér a LED-szalag. A középső, barna HDF (szekrényhátfal) lemez a madzaggal a bagoly falra akasztásához kell.

Miután az aluprofilokat és HDF-et tartó ragasztó megszáradt, Imre a profilokba ragasztotta a LED-szalagot és a vezetékét.

Így néz ki a LED-szalag, amikor bekapcsoljuk.

Mivel a bagoly hátán színváltó LED van, a bagoly indirekt (azaz falról visszaverődő) hangulatvilágítása fehéren kívül lehet zöld, kék vagy akár rózsaszín is.


Figyelem: Imre profi barkácsoló, aki a villanyszereléshez is ért. Aki nem ért a villanyszereléshez, az a munkának ezt a részét bízza villanyszerelőre!
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
5 tipp jó hangulatú otthoni világításra
A villanyszámla és otthonunk hangulata is attól függ, miként választunk a korszerű, energiatakarékos világítási megoldások közül.


Ötletek
Griffes lámpa
Lánya szobájába szeretett volna hangulatvilágítást Kurucz Bálint Veszprémben.


csináld magad
DIY hangulatvilágítás az erkélyre
Májusban már jól esik sokáig kint ücsörögni az erkélyen. A kellemes, már-már nyárias szellő mellett tovább fokozhatja a hangulatot egy-egy pislákoló mécses. Cikkünkben most mutatunk egy ötletet arra, hogyan készíthetsz te magad hangulatvilágítást.


Ötletek
Hangulatos bortároló
Nem csak szépen felújította pincéjét Rajna János Budapesten, hanem háttérvilágítással ellátott bortároló polcokat is készített.


Otthon-bútor

Panelelőszoba másként
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság