hirdetésBetonerkélyek, lépcsők, pillérek javítása

Szerszám-anyag

Betonerkélyek, lépcsők, pillérek javítása

Az elöregedés, az időjárás és a mechanikai sérülések hatására a látszó betonszerkezetek sérülnek, lepattogzanak, és a betonacél betétek korrodálni kezdenek. Erre a problémára dolgozta ki a Baumit a BetoSystem rendszert, ennek használatát mutatjuk be cikkünkben.

A folyamat egyetlen képben összefoglalva.

 

1. A felújítandó felületről csiszolással, vésővel vagy kalapáccsal távolítsuk el a sérült részeket.

 

2. Tisztítsuk meg a felületet az ép részekig, a betonacélt drótkefével dörzsöljük, amíg fényes nem lesz.

 

3. Ezután nagynyomású vízsugárral mossuk át a felületet, majd 24 órán át hagyjuk száradni.

 

4. Az acélbetéteket Baumit BetoProtect betonacélvédő szerrel kenjük át ecsettel két rétegben. A BetoProtect két rétegének felhordása közt hat óra várakozási idő szükséges.

 

5. Újra mossuk át vízzel a felületet, majd a kellő száradási idő után Baumit BetoHaft tapadóhíddal vonjuk be. A BetoHaft tapadóhíd felhordásakor ügyeljünk arra, hogy minden furatot, üreget is alaposan kitöltsünk.

 

6. Rétegesen hordjuk fel a Baumit BetoFill javítóhabarcsot, egy munkamenetben maximum 4 cm vastagságban. A BetoFill javítóhabarcs első négy centiméterére viszont azonnal, száradás nélkül a még friss rétegre kerüljön az újabb réteg (friss a frissre elv szerint). A már megkötött rétegre nem kerülhet új, ilyenkor a megszáradt habarcsot el kell távolítani.

 

7. A habarcs megkötése után a felületet Baumit BetoFinish betonglettel simítsuk át. A glettelés előtt célszerű sarok- és élvédő profilokat, illetve erősítőhálót felhelyezni. A kész felületet fóliatakarással kell óvni a gyors kiszáradástól.

 

8. A glett teljes kiszáradása után a felületet csiszoljuk, majd a homlokzattal azonos vékonyvakolat vagy festék kerülhet rá.

 

A munkához szükséges hozzávalók.

 

(SZPONZORÁLT CIKK)

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Néhány tipp csemperagasztó-választáshoz
Aki építkezik, vagy éppen átalakítja konyháját, fürdőszobáját vagy teraszát, elérkezik ahhoz a pillanathoz, hogy kiválaszthatja a burkolatot. De a ragasztó legalább ilyen fontos. Normal021falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4Következik néhány tipp a Baumittól, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a burkolás.


Szerszám-anyag
Betonozás gyorsan, egyszerűen
Gyakran előfordul, hogy egy új ruhaszárítót vagy függőágyat hetekig nem lehet birtokba venni, mert rögzítésük, azaz betonozásuk komplikáltnak és nehézkesnek tűnik: be kell szerezni a cementet, sódert (ráadásul kis tételben), elő kell venni a betonkeverőt…


Szerszám-anyag
Kreatív felújítás a legújabb vékonyvakolattal
A tavaszi-nyári felújítások idején az egyik fontos kérdés a megfelelő vakolat kiválasztása. Eddig a hőszigetelő rendszereken jellemzően a már hagyományosnak mondható dörzsölt és kapart struktúrájú vakolatokat alkalmaztuk. A CreativTop színes, vödrös, előkevert vékonyvakolat azonban kreatív, a szokottnál izgalmasabb felületek megvalósítására is alkalmas.


Gép- és anyagújdonságok
Színt a színhez!
A Baumit Baumacol segít a fugázó kiválasztásában.


Gép- és anyagújdonságok

Új korszak a homlokzati színválasztásban
Gép- és anyagújdonságok

Képzőművészet a homlokzaton
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság