hirdetésBetonerkélyek, lépcsők, pillérek javítása

Szerszám-anyag

Betonerkélyek, lépcsők, pillérek javítása

Az elöregedés, az időjárás és a mechanikai sérülések hatására a látszó betonszerkezetek sérülnek, lepattogzanak, és a betonacél betétek korrodálni kezdenek. Erre a problémára dolgozta ki a Baumit a BetoSystem rendszert, ennek használatát mutatjuk be cikkünkben.

A folyamat egyetlen képben összefoglalva.

 

1. A felújítandó felületről csiszolással, vésővel vagy kalapáccsal távolítsuk el a sérült részeket.

 

2. Tisztítsuk meg a felületet az ép részekig, a betonacélt drótkefével dörzsöljük, amíg fényes nem lesz.

 

3. Ezután nagynyomású vízsugárral mossuk át a felületet, majd 24 órán át hagyjuk száradni.

 

4. Az acélbetéteket Baumit BetoProtect betonacélvédő szerrel kenjük át ecsettel két rétegben. A BetoProtect két rétegének felhordása közt hat óra várakozási idő szükséges.

 

5. Újra mossuk át vízzel a felületet, majd a kellő száradási idő után Baumit BetoHaft tapadóhíddal vonjuk be. A BetoHaft tapadóhíd felhordásakor ügyeljünk arra, hogy minden furatot, üreget is alaposan kitöltsünk.

 

6. Rétegesen hordjuk fel a Baumit BetoFill javítóhabarcsot, egy munkamenetben maximum 4 cm vastagságban. A BetoFill javítóhabarcs első négy centiméterére viszont azonnal, száradás nélkül a még friss rétegre kerüljön az újabb réteg (friss a frissre elv szerint). A már megkötött rétegre nem kerülhet új, ilyenkor a megszáradt habarcsot el kell távolítani.

 

7. A habarcs megkötése után a felületet Baumit BetoFinish betonglettel simítsuk át. A glettelés előtt célszerű sarok- és élvédő profilokat, illetve erősítőhálót felhelyezni. A kész felületet fóliatakarással kell óvni a gyors kiszáradástól.

 

8. A glett teljes kiszáradása után a felületet csiszoljuk, majd a homlokzattal azonos vékonyvakolat vagy festék kerülhet rá.

 

A munkához szükséges hozzávalók.

 

(SZPONZORÁLT CIKK)
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Itt a felújítás ideje: korszerű hőszigetelés
A felújítások során különösen fontos, hogy megfelelő homlokzati hőszigetelő rendszert építsünk be otthonunkba, hiszen ezzel nem csak energiát spórolhatunk, de az állandó kellemes hőmérséklet biztosítása mellett a rendszer ára is sokszorosan megtérül.


Gép- és anyagújdonságok
Képzőművészet a homlokzaton
Különleges látvány fogadja a Balatonudvari egyik utcácskájában sétálókat: nemrégiben egy helyi művész segítségével megújult a település egyik családi házának homlokzata.


Szerszám-anyag
Néhány tipp csemperagasztó-választáshoz
Aki építkezik, vagy éppen átalakítja konyháját, fürdőszobáját vagy teraszát, elérkezik ahhoz a pillanathoz, hogy kiválaszthatja a burkolatot. De a ragasztó legalább ilyen fontos. Normal021falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4Következik néhány tipp a Baumittól, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a burkolás.


Szerszám-anyag
Különleges megjelenésű belső és külső terek
Hogyan tegyük egyedivé lakásunkat, vagy az előszoba egyik falát? Mitől lesz egy fodrászüzlet, egy magánrendelő váróterme vagy egy hotel aulája különleges? Szerencsére rengeteg lehetőségünk van arra, hogy nem mindennapi megjelenéssel nyűgözzük le az arra járókat. 


Gép- és anyagújdonságok

Új korszak a homlokzati színválasztásban
Gép- és anyagújdonságok

Színt a színhez!
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság