Stabil karácsonyfatalp

Szerszám-anyag

Stabil karácsonyfatalp

A karácsonyfa díszítése során mindig gondot okozott Sebestény Istvánéknál Budapesten, hogy könnyű és kis átmérőjű talpa miatt könnyen megbillent.

Volt olyan év, hogy a feldíszített fát emiatt végül ki is kötötték, de a szobán átívelő madzagok látványa nem volt szívderítő. Aztán egy barkácsáruházban István rábukkant egy fűrészelt fakorongot utánzó beton járólapra. Vásárolt egyet, majd otthon a karácsonyfatalp végeit kb. 60 fokos szögben átfúrta.

A járólapba ezekhez illeszkedő furatot készített, és tiplivel rögzítette beléjük a talpat.

A kellő „fenéksúly” biztosítja, hogy a talpba állított fenyőfa ne tudjon felborulni, és így kikötésre sincs többé szükség.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Népszerű a Poli-Farbe márványhatású festéke
Az idén 25. születésnapját ünneplő Poli-Farbe különleges márványhatású festéke óriási népszerűségnek örvend, például a nemrég lezajlott Construma kiállításon.


Kert-balkon
Természetes teregető készítése
A család régóta dédelgetett álmát valósította meg Fehér András. Évek óta problémát jelentett a teregetés, de nem akartak fémből készíteni ruhaszárítót.


Otthon-bútor
A fa természetes felületkezelése
A lúgos és az azt követő szappanos kezelés a fa természetes karakterét leginkább megőrző felületkezelési mód. Minden fafelüten alkalmazható.


Hírek
Ünnepi dekortrendek
Míg régen a piros és az arany számított tradicionális karácsonyi színnek, mára nincs olyan szín vagy stílus, amit ne lehetne bevetni az ünnepekkor. Boncz Péter, a Praktiker szakértője bemutatja az öt domináns trendet, amely segít egyedi díszbe öltöztetni a lakást.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság