Lakásfelújítás mosolyogva?

Szerszám-anyag

Lakásfelújítás mosolyogva?

Lehetséges, ha ellesi a felkészültek néhány titkát!

Biztos Ön is számtalan szörnyű történetet hallott már a barátaitól, ismerőseitől, amelyekkel el is vették a kedvét attól, hogy Ön is belevágjon az aktuális lakásfelújításba. Amit lehet, elrontottak, a költségek az egekbe emelkedtek, a csempe mégsem volt elég, de már az üzletben elfogyott, a festék színe szörnyen nézett ki a falon…
A sor hosszan folytatható, igaz?
Pedig ennek nem kell így lennie, ha már a felkészülést időben és alapos körültekintéssel kezdi. Nézze meg, mit tanácsolnak azok, akik mosolyogva vezénylik le otthonuk megújulását!

lakásfelújítás, mapei, tervezés, anyag, szakember

A legfontosabb szabály, hogy időben birtokunkban legyen minden információ. Úgy nem lehet megtalálni a tökéletes falfesték színét, ha tudjuk, másnap reggel csenget a festő, és muszáj venni valamit.
Mindig tudjuk, hogy mit akarunk, és ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy egy kényszermegoldás mellett kelljen döntenünk. Információt szerezhetünk a gyártóktól és azok weboldaláról, a kivitelezőktől és a kereskedőktől. Kérjünk tanácsot, ötletet az ismerőseinktől is, biztosan lesz véleményük!
Rendkívül fontos még az is, hogy már a felújítás előtt pontosan tudjuk, mit hova szeretnénk tenni. Egy fürdőszoba esetén például: hol lesz a kád, a mosdó, a fürdőszobaszekrény, stb. Ez azért fontos, mert a vízvezeték-szerelőnek, a gázszerelőnek, a villanyszerelőnek és a burkolónak sem mindegy, mi hova fog kerülni, az ő munkájukat is megkönnyítjük és felgyorsítjuk a határozott elképzeléseinkkel.
Menet közben változtatni mindig problémás és költségesebb. És ha már tudjuk, mit hova szeretnénk, ráadásul már megkaptuk az ajánlatokat a különféle munkákra és termékekre, akkor tervezzük meg a költségeket is. A legfontosabb, hogy szükség szerint igazítsuk igényeinket a lehetőségeinkhez, legyünk magunkhoz szigorúak és reálisak.

lakásfelújítás, mapei, tervezés, anyag, szakember

A felújítás rengeteg alapanyag beszerzésével jár. Gondoljuk végig lépésről lépésre: melyik anyagot, terméket mikor tudjuk megkapni, van-e készleten, és ha megkaptuk, akkor tudjuk-e tárolni addig, amíg szükség nem lesz rá.
Már a legelején érdemes tisztázni azt is, hogy melyik szakember mikor tud jönni, és mi szükséges a munkájához. Mindenképpen egyeztessünk a szakemberekkel a munka megkezdése előtt, hogy ők milyen anyagot hoznak, és mit kell nekünk beszerezni, illetve tudjuk meg részletesen és pontosan azt is, hogy a megbeszélt ár mit tartalmaz. Ki fog-e takarítani, el fog-e pakolni maga után? Ezzel sok bosszúságot és vitát megelőzhetünk. Tisztázzuk már az elején a munkamenetet, így nem fognak egymásra mutogatni a szakemberek.
Ha mindezeket az egyszerű tanácsokat megfogadja, és így vág bele a felújításba, gyorsan és bosszankodás nélkül fogja élvezni megszépült otthonát!
Ha esetleg további kérdései lennének, amelyek bizonytalanná teszik a felújítását, kivitelezését, forduljon hozzánk bátran, örömmel segítünk bármilyen szakmai kérdésben, a tökéletes megoldás megtalálásában, hogy felújítása, építkezése problémamentesen készülhessen el!
Ehhez számos segítséget talál lakossági kiadványok formájában a www.mapei.hu, a www.burkolatragaszto.hu vagy a www.fugazoanyag.hu oldalon is.

(X)
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Egyharmadával nőtt a Mapei forgalma
31%-al növekedett a Mapei Kft. belföldi forgalma a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Az erősödést az építőipar dinamizmusa táplálta.


Szerszám-anyag
Elsőre duplán Superbrand a Mapei Kft.
Először kapott - a kimagasló márkaminőség és márkaépítésbe fektetett munkája elismeréseként - Superbrands 2017 díjat a Mapei Kft.


Otthon-bútor
Így varázsoljuk újjá konyhánkat!
A konyha felújítására egy vagyont is rákölthetünk, de némi odafigyeléssel és persze némi munkával teljesen elfogadható árért is megoldható. Mi itt most ez utóbbi változatra mutatunk be egy példát, amely ötletet adhat saját konyhánk felújításához. Indulhat a munka!


Otthon-bútor
Szilikonok szaniterekhez
A fürdőszobák minőségét nemcsak a burkolat és a berendezési tárgyak szépsége határozza meg. Ahhoz, hogy jól eső érzés legyen használni lakásunk egyik legfontosabb helyiségét, a legapróbb részletekre is (mint például a mosdó falhoz való csatlakoztatása, stb.) oda kell figyelnünk.


Szerszám-anyag

Padlófűtés hibátlanul
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság