A tárgyi adományozás is lehet kreatív!

Szerszám-anyag

A tárgyi adományozás is lehet kreatív!

Ha azt halljuk, hogy „tárgyi adományozás”, a tapasztalatok szerint ruhák, kisebb-nagyobb bútorok, műszaki cikkek és élelmiszerek jutnak eszünkbe, holott ennél jóval szélesebb a lehetőségek tárháza, csak egy kis továbbgondolás vagy utánanézés szükséges hozzá.

A Humusz Szövetség 2014-ben indította el tárgyi adománykoordinátori hálózatát tulsokcucc.hu néven, aminek keretén belül lehetőség van közhasznú szervezeteknek adományfogadóként regisztrálni, valamint a magánszemélyek és vállalatok adományfelajánlóként támogathatják a szervezetek munkáját. A regisztrált adományfogadók feltölthetik tárgyiadomány-igényeiket, ezzel is konkretizálva a szükségleteiket, amivel egyébként segítséget, támpontot nyújthatnak a felajánlóknak arra, mivel bővíthetik a továbbadott tárgyak körét.

Az idei évben új funkcióval bővült az oldal: Maradékbazár néven vállalatok által felajánlott gyártási maradékanyagokat lehet fogadni és kreatív célokra felhasználni intézményeknek, pedagógusoknak, kreatív, upcycling művészeknek. A projekt Magyarországon kísérleti, mert bár angolszász országokban évtizedek óta működnek az ún. „scrapstore-ok”, itthon ez még teljesen új megközelítésnek számít a tárgyi adományozás és hulladékcsökkentés terén. Természetesen a legkülönfélébb maradék anyagokat lehet felajánlani, de amire a felhasználók alapvetően számítanak, az a textilmaradék (textil gyártóktól, nagykereskedőktől), műanyag darabok, csövek, alkatrészek (fröccsöntő üzemektől, összeszerelést végző vállalatoktól), csempedarabok, mozaikok, bőrművesek maradékanyagai, gyakorlatilag bármi, ami nem szennyezett, környezetre, emberre, állatra nem ártalmas. És hogy a gyártással nem rendelkező szolgáltató vállalatok se maradjanak ki a felajánlók köréből, természetesen örömmel veszünk a napi működés során keletkezett maradékokat is, pl. irodai papírmaradékokat, (bizalmas információkat nem tartalmazó) féloldalas papírokat, kiadóktól magazinok, újságok korábbról megmaradt példányait is.

A papír újrahasználatára és az Újrapapír Világnapra hívja fel a figyelmet a Humusz Szövetség 2016. március 1-jei workshopja is, ahol a pedagógusok a papír és újrapapír életciklusával kapcsolatos információk után a gyakorlatban is kipróbálhatják az újrahasználati technikákat a Maradékbazár keretén belül felajánlott papír alapanyagok segítségével.

További információ a projektről: www.tulsokcucc.hu
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Hasznos díszek raklapból
Két okból készítette ezeket az órákat és kulcstartókat Rajna János Budapesten.


Szerszám-anyag
Vigyázó szemek az okosotthonokba
A lakossági piacra készült biztonsági kamerák két, jól elkülönülő táborát ismertük eddig, de az Arlo vezeték nélküli termékcsalád új kategóriát teremtett.


Szerszám-anyag
Biztonságos biciklitároló készítése
A többség egészen addig kerékpározik, míg nem lesz nagyon csípős a hideg. De a kerékpárokat addig is és azután is tárolni kell valahol – lakásban, melléképületben vagy garázsban. Íme egy ötletes megoldás.


Szerszám-anyag
Ilyen lesz a fürdőszobánk 2015-ben
A pasztellszínek és a letisztult vonalak domináltak Európa legnagyobb burkolat-trendeket bemutató kiállításán, az Olaszországban nemrég megrendezett Cersaie-n.
Szerszám-anyag

Hőszigeteljünk okosan!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság