Fugakalkulátor

Szerszám-anyag

Fugakalkulátor

Fugakalkulator.hu néven új weblapot indított a Baumit, ahol bárki kiszámolhatja, hány kg fugázót vegyen az általa választott csempemérethez és fugaszélességhez.

Nincs többé tanácstalan ácsorgás a polcok előtt, a fugakalkulátor segítségével könnyen és pontosan kiszámolható, hogy a különböző csempeméretekhez és fugaszélességhez hány kiló fugázóanyag szükséges négyzetméterenként, illetve a teljes felületre. A kalkulációhoz meg kell adni a tervezett csempe, padlólap vagy más hidegburkolat méretét, a fuga szélességét és a burkolandó felület méretét.

A fugának – azaz a hidegburkolati lapok közötti hézagok kitöltésének – különösen fontos funkciója van: biztosítja a lapok tágulását és a burkolat vízzárását. A fugának esztétikai szempontból is jelentősége van, hiszen fontos látványelem, elvégre a csempe és a fuga megfelelő kombinációjával a legkülönbözőbb szín- és térhatásokat hozhatjuk létre.

A Baumit minőségi hidegburkoló termékeket kínál Baumacol márkanév alatt, amelyek egyszerűen és gyorsan feldolgozhatók, és persze megbízható, értékelálló minőséget képviselnek. A Baumacol termékeket teljes hidegburkolási rendszerben ajánlott használni, ami azt jelenti, hogy az így beépített termékek egymásra épülnek és együtt használatosak.

A Baumacol PremiumFuge hidraulikusan kötő fugahabarcs 24 színben kapható, gyöngyfényhatású és repedés nélküli kötést biztosít. Víztaszító és flexibilis, bel- és kültérben, falon és padlón egyaránt felhasználható. Kis vízfelvételének és nagyfokú kopásállóságának köszönhetően a fugaelszíneződés szinte kizárt, így hosszú évekre garantálja a szépséget – a burkolat tartósságát is erősítve.

A Baumacol PremiumFuge optimális kiegészítője a Baumacol Silikon nevű szilikonbázisú, tartósan rugalmas, penészedésálló, bel- és kültérben is használható tömítőanyag. Alkalmas dilatációs hézagok kitöltésére, fal és padló, illetve a csempeburkolatok és a szaniterek találkozása közötti rések tömítésére.

www.fugakalkulator.hu

www.baumit.hu

www.baumacol.hu

A Baumitról

A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding tagjaként több mint 30 országban van jelen és közel 3 ezer munkatársat foglalkoztat. A vállalat fő profilja a homlokzati hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok, hidegburkolati ragasztók, valamint aljzatképző anyagok gyártása és forgalmazása. Idén 25 éve, hogy megalakult a holding első külföldi leányvállalata Magyarországon, amely meghatározó építőanyag-gyártóvá vált. A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán. Cégközpontja Dorogon található.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Fogadjunk, hogy Ön is imádja otthonának ezt a helyiségét!
A béke szigete, ahol esténként megpihenünk, feltöltődünk, egy hűvös nap után szinte újjászületünk… Igen, ez a fürdőszoba! Talán ez a leginkább kedvelt helyisége egy otthonnak, de az biztos, hogy a legkényesebb pontja is.


Gép- és anyagújdonságok
Vigyen csillogást életébe
A Kerapoxy termékcsalád tavaly bővült a Kerapoxy Design epoxigyanta alapanyagú fugázó és ragasztóhabarccsal, amely a metálfényű Mapeglitter adalékkal együtt használva esztétikailag különösen értékes és egyedi megjelenést biztosít a burkolatnak.


Szerszám-anyag
Ettől az apróságtól lesz penészmentes az otthona
Van egy jelentéktelennek tűnő dolog, amire nem szoktak nagy figyelmet fordítani a felújításkor, pedig igencsak fontos, mert a penész legtöbbször ezen keresztül támad.


Szerszám-anyag
Káprázatos színek és tartós minőség: epoxifuga
Az epoxi fuga az igazán neked való megoldás, ha a friss színét tartósan megőrző, egyedi szépségű fugával díszítenéd otthonod. 


Gép- és anyagújdonságok

A burkolatok Y-generációja


Szerszám-anyag

A konyhapult új ruhája


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság