A korlát is lehet szép

Szerszám-anyag

A korlát is lehet szép

Második gyermekük érkezése sarkallta Veres Péteréket gödi házunk tetőterének beépítésére. A tetőtérbe vezető lépcsőhöz és közlekedőhöz biztonsági szempontból szükség volt korlátra is.

Péter többszöri utánajárás után elhatározta, hogy maga készíti el a korlátot. Minthogy mindkettejüknek nagyon tetszenek a kovácsoltvasból készült tárgyak, a korlátot is ilyen stílusban képzelték el, ám mivel a teljes egészében kovácsoltvas korlát túl rideg lett volna, úgy döntöttek, hogy Péter fával kombinálja a kovácsoltvas elemeket. Így is történt: hosszas tervezés után elsőként a faanyagot vágta méretre, felgyalulta, felcsiszolta; ez a faanyag alkotja a különböző korlátrészek kereteit. Majd a kovácsolt elemeket is méretre vágta és lefestette.

1. A korlátelemek helyének kimérése után furatokat készített az alsó és felső fa keretrészekbe.

2. A vaspálcákat belehelyezte a furatokba, s a kereteket csavarozással egymáshoz rögzítette.

3. Ezután következett a fa részek készre festése, illetve a vaselemek javítása, néhol újrafestése.

Így néz ki a kész lépcsőkorlát alulról.

A fenti védőkorlát kész állapotában.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Mozaikkal díszített lépcsőkorlát
Az idei barkácsbajnokság kiírása adta meg a végső lökést, hogy elkészüljön ez a gyönyörű, hatalmas díszítőmunka. Olvasónk az emeletre vezető lépcső mellett végig mozaikcsempével díszítette a korlát mögötti falrészt. Nemcsak szép, de tisztán tartani is könnyebb...


Ötletek
Kavicsos lépcső
Vasszerkezeten álló lépcső vezet az emeletre Nagy Krisztináéknál Orosházán. A vasra ugyan fa lépcsők vannak fogatva, de a vas kilátszott. Eddig.


Kert-balkon
Erkélykorlát felújítása
A teraszkorlát a ház egyik szem előtt lévő darabja, mégsem fordítunk kellő figyelmet a karbantartására. Ha azonban felújítjuk a kovácsoltvas kapaszkodót, még a kilátást is szebbnek fogjuk érezni.


Kert-balkon
Így cseréljünk kerti lépcsőt
Minden falépcső esetében eljön az idő, amikor már nem érdemes újra lefesteni, mert elkorhadtak a cölöpök. Ilyenkor csak a csere segít. Íme egy költséghatékony megoldás.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság