A korlát is lehet szép

Szerszám-anyag

A korlát is lehet szép

Második gyermekük érkezése sarkallta Veres Péteréket gödi házunk tetőterének beépítésére. A tetőtérbe vezető lépcsőhöz és közlekedőhöz biztonsági szempontból szükség volt korlátra is.

Péter többszöri utánajárás után elhatározta, hogy maga készíti el a korlátot. Minthogy mindkettejüknek nagyon tetszenek a kovácsoltvasból készült tárgyak, a korlátot is ilyen stílusban képzelték el, ám mivel a teljes egészében kovácsoltvas korlát túl rideg lett volna, úgy döntöttek, hogy Péter fával kombinálja a kovácsoltvas elemeket. Így is történt: hosszas tervezés után elsőként a faanyagot vágta méretre, felgyalulta, felcsiszolta; ez a faanyag alkotja a különböző korlátrészek kereteit. Majd a kovácsolt elemeket is méretre vágta és lefestette.

1. A korlátelemek helyének kimérése után furatokat készített az alsó és felső fa keretrészekbe.

2. A vaspálcákat belehelyezte a furatokba, s a kereteket csavarozással egymáshoz rögzítette.

3. Ezután következett a fa részek készre festése, illetve a vaselemek javítása, néhol újrafestése.

Így néz ki a kész lépcsőkorlát alulról.

A fenti védőkorlát kész állapotában.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Összecsukható padlásfeljárók
Egyre többen igyekeznek kihasználni családi házuk tetőterét, hogy növeljék a lakható alapterületet, illetve hogy tárolót biztosítsanak az épp nem használt holmiknak. A feljutás biztonságos lehetőségét ezért mindenképpen meg kell oldani. Erre a feladatra a legcélszerűbb és legolcsóbb alkalmatosságok a padlásfeljárók.


Ötletek
Ágyrácsból lépcsőburkolat
Saját gyártású lépcsővel és lépcsőburkolattal hidalta át a háló és a konyha közti szintkülönbséget Bátai Balázs Szegeden.


Kert-balkon
Így cseréljünk kerti lépcsőt
Minden falépcső esetében eljön az idő, amikor már nem érdemes újra lefesteni, mert elkorhadtak a cölöpök. Ilyenkor csak a csere segít. Íme egy költséghatékony megoldás.


Szerszám-anyag
Betonerkélyek, lépcsők, pillérek javítása
Az elöregedés, az időjárás és a mechanikai sérülések hatására a látszó betonszerkezetek sérülnek, lepattogzanak, és a betonacél betétek korrodálni kezdenek. Erre a problémára dolgozta ki a Baumit a BetoSystem rendszert, ennek használatát mutatjuk be cikkünkben.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság