Újra szól a sziréna

Szerszám-anyag

Újra szól a sziréna

Roppant praktikus és gyors megoldást talált Antal Zoltán fia, Zoltán Harkakötönyben, hogy kedvenc játék tűzoltóautója újra megszólaljon.

A történet ott kezdődött, hogy volt már egy ilyen autójuk, de két a imádni való fiúnak (5 és 7 évesek) ez néha nem volt elég. Apának némi utánajárással sikerült beszerezni egy ugyanolyant, egy aprócska probléma volt csupán, hogy az elemtartóban levő egyik rugós érintkező hiányzott.

Vélhetően – ahogy ez az elemtartók „típusbetegségnek” is mondható – kitört.

Nem baj, könnyen orvosolható. Az ötletet a nagyobbik fiú, Zolika adta: apa forrasszon be egy tollrugót. Ez az! Vélhetően minden háztartásban ment már tönkre tévé-távkapcsoló. Antaléknál is, de a ház ura nem dobta ki. Kiváló „tollrugó” van ennek az elemtartójában.

Egy pici csippentés, egy pici forrasztás és minden a régi.

A tűzoltóautó pedig újra szirénázik és villog.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Töltött téglák, a hőszigetelés bajnokai
A Leier új típusú téglái levegő helyett a legmodernebb szigetelőanyagokkal vannak megtöltve. A kombináció piacvezető hőszigetelési értékeket eredményez.


Otthon-bútor
Csőtakaró és polc egyben
A lakás utólagos bővítése, új helyiségek kialakítása esztétika hátrányok megjelenésével járhat. Nagy Lehel is ezzel szembesült Biharnagybajomon, amikor családjával másik lakásba költözött.


Szerszám-anyag
Garázskapu: szolgál és véd
Ma már egy garázskapunak amellett, hogy illeszkednie kell otthonunkhoz, számos kényelmi, balesetvédelmi és biztonsági szolgáltatást is kínálnia kell.


Ötletek
Csőtakarás piszok nélkül
A páraelszívó csövét nagy felfordulás és sitthalmok nélkül is eltakarhatjuk.
Gép- és anyagújdonságok

Környezetbarát megoldás egy rétegben


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság