Hangulatvilágítás újrahasznosítással

Szerszám-anyag

Hangulatvilágítás újrahasznosítással

Egyedi „fáklyát” készített Jenei Ferenc Nagydorogon, amely több célra is megfelel: díszít, világít, romantikus hangulatot áraszt.

Az újrahasznosított hozzávalók: 1db (nagyjából) 10×20 cm-es deszka, 2 db használt, körte formájú izzó, 2 db parafadugó, 2 db kb. 5 cm hosszú és 0,5 cm átmérőjű csövecske, 2 db kanóc és 2-3 dl petróleum.

A deszkadarabot Ferenc lefestette, de előtte két lyukat fúrt oda, ahol az égők helye lesz. A folyamat legnehezebb részének a két égő kibelezése bizonyult; ha az is megvan, akkor készítsük el a gyújtót: a parafadugót vágjuk méretre és lyukasszuk ki, majd toljuk bele a csövecskét, a csövecskébe pedig a kanócot!

Ferenc a régi hűtőszekrény rácsából vágott csövecskének valót, s abba pont bele tudta húzni a kanócot. A talpat azért fúrta át, hogy amikor hozzáragasztja az égőket, stabilabban álljanak. Természetesen az izzókat úgy pozicionálod, ahogy akarod.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Hangulatos bortároló
Nem csak szépen felújította pincéjét Rajna János Budapesten, hanem háttérvilágítással ellátott bortároló polcokat is készített.


Kert-balkon
A kert díszei
Egy kis átalakítással, kreatív ötleteléssel sok tárgyat eredeti funkciójától eltérő célra is használhatunk.


Kert-balkon
Hangulatvilágítás saját lampionnal
Meghittebbé teheted a hosszabbodó estéket, ha villany helyett mécsest gyújtunk. Ezzel a könnyen elkészíthető lampionnal pedig még szebbé teheted az élményt.


Ötletek
Beltéri csobogó hangulatvilágítással
Csobogó beépítésével oldotta meg Kinsztler Zoltán Kiskunhalason a télikert növényeinek párásítását, egyben az esti hangulatvilágítás lehetőségét is megteremtve.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság