Hangulatvilágítás újrahasznosítással

Szerszám-anyag

Hangulatvilágítás újrahasznosítással

Egyedi „fáklyát” készített Jenei Ferenc Nagydorogon, amely több célra is megfelel: díszít, világít, romantikus hangulatot áraszt.

Az újrahasznosított hozzávalók: 1db (nagyjából) 10×20 cm-es deszka, 2 db használt, körte formájú izzó, 2 db parafadugó, 2 db kb. 5 cm hosszú és 0,5 cm átmérőjű csövecske, 2 db kanóc és 2-3 dl petróleum.

A deszkadarabot Ferenc lefestette, de előtte két lyukat fúrt oda, ahol az égők helye lesz. A folyamat legnehezebb részének a két égő kibelezése bizonyult; ha az is megvan, akkor készítsük el a gyújtót: a parafadugót vágjuk méretre és lyukasszuk ki, majd toljuk bele a csövecskét, a csövecskébe pedig a kanócot!

Ferenc a régi hűtőszekrény rácsából vágott csövecskének valót, s abba pont bele tudta húzni a kanócot. A talpat azért fúrta át, hogy amikor hozzáragasztja az égőket, stabilabban álljanak. Természetesen az izzókat úgy pozicionálod, ahogy akarod.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Hangulatvilágítás odakint: saját készítésű kerti lámpások
A nyáresti kinti ücsörgéseket, beszélgetéseket még hangulatosabbá tehetjük kültéri lámpásokkal, amelyeket mi magunk is elkészíthetünk.


Kert-balkon
A kert díszei
Egy kis átalakítással, kreatív ötleteléssel sok tárgyat eredeti funkciójától eltérő célra is használhatunk.


Ötletek
Beltéri csobogó hangulatvilágítással
Csobogó beépítésével oldotta meg Kinsztler Zoltán Kiskunhalason a télikert növényeinek párásítását, egyben az esti hangulatvilágítás lehetőségét is megteremtve.


Ötletek
Tíz izgalmas felhasználási módja a szolárlámpának
A szolárlámpák remekül mutatnak sorban beleszúrva a földbe a járda mellett, de ha egy kicsit kreatívak vagyunk, ennél is jobb megoldásokkal dobhatjuk fel kertünket. Mutatjuk, hogyan használhatjuk még fel ezeket az aprócska lámpákat.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság