hirdetésA legolcsóbb fénycsatorna

Szerszám-anyag

A legolcsóbb fénycsatorna

Nem feltétlenül szükségesek ám százezrek ahhoz, hogy természetes fénnyel világítsunk meg ablaktalan tereket a házban. Néha elég némi ötletesség is.

Tetőteret épített házukra Murvai Ervin és felesége, Anetta Miskolcon. A felső folyosó kevés fényt kap. Közvetlen ablaka nincs, így más megoldáson kellett gondolkodniuk. A kész, plafonba építhető fénycsatornák nagyon tetszettek nekik, de igen drágák. Aztán a svéd lakberendező áruházban meglátták a tetszetős befőttesüvegeket/fűszertartókat, amelyeknek átlátszó a tetejük, és rögtön tudták: ez a megoldás.

A folyosó fölött a padláson van a kéménykibúvó, ami gyakorlatilag egy ablak, hogy a padlásra elegendő fény érkezzen be. Ezt a fényt hozták le a folyosóra úgy, hogy a plafon gipszkartonját átfúrták megfelelő méretű lyukvágóval, s a tető ásványgyapot szigetelését szintén széthúzták a megfelelő helyen. Felülről beleillesztették az üvegeket, lent épp csak a menet lógott ki a plafonból. Erős ragasztóval fixálták.

fénycsatorna

Felcsavarták rá alulról az átlátszó tetejét, ezt is ragasztóval rögzítették.

A képeken látszik, hogy a négy „befőtt-fénycsatorna” középre kapott még egy lámpát, azonos stílusút. Nappal így elegendő fény jön be, este pedig a lámpa segít (azon is gondolkodnak, hogy kis, napelemes ledeket helyezzenek el az üvegben, így a nappal összegyűjtött energiát éjszaka visszakapnák világítás formájában).
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Kerti hadviselés profiknak
Vakond, darázs, szúnyog, nyest – akinek háza, kertje van, az előbb-utóbb találkozik velük. A ház körüli munkák állandó része a velük való hadakozás. Aki biztosra akar menni, annak érdemes a próbálkozások helyett rögtön a leghatékonyabb szerekkel felvérteznie magát a kártevők ellen.


Szerszám-anyag
7+1 tipp tetőfelújítóknak
Az idei nyár is bővelkedik viharokban, amelyek a háztetőket sem kímélik, megrongálódott tetők miatt gyakoriak a súlyos beázások is. Pedig nem szükségszerű, hogy így legyen.


Szerszám-anyag
Csodás parafa
A természetes anyagok közül a parafának van a legtöbb pozitív tulajdonsága, hő és hangszigetelésre is hasznosítható. Falat és padlózatot is remekül szigetelhetünk vele.


Szerszám-anyag
Szakértői tippek üzemanyag- és kenőanyag-választáshoz
Annak érdekében, hogy minél tovább használhassuk kerti gépeinket, érdemes különleges figyelmet fordítani karbantartásukra.


Szerszám-anyag

Szigetelés 1×1


Szerszám-anyag

Jól tömített ablakok


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság