A legolcsóbb fénycsatorna

Szerszám-anyag

A legolcsóbb fénycsatorna

Nem feltétlenül szükségesek ám százezrek ahhoz, hogy természetes fénnyel világítsunk meg ablaktalan tereket a házban. Néha elég némi ötletesség is.

Tetőteret épített házukra Murvai Ervin és felesége, Anetta Miskolcon. A felső folyosó kevés fényt kap. Közvetlen ablaka nincs, így más megoldáson kellett gondolkodniuk. A kész, plafonba építhető fénycsatornák nagyon tetszettek nekik, de igen drágák. Aztán a svéd lakberendező áruházban meglátták a tetszetős befőttesüvegeket/fűszertartókat, amelyeknek átlátszó a tetejük, és rögtön tudták: ez a megoldás.

A folyosó fölött a padláson van a kéménykibúvó, ami gyakorlatilag egy ablak, hogy a padlásra elegendő fény érkezzen be. Ezt a fényt hozták le a folyosóra úgy, hogy a plafon gipszkartonját átfúrták megfelelő méretű lyukvágóval, s a tető ásványgyapot szigetelését szintén széthúzták a megfelelő helyen. Felülről beleillesztették az üvegeket, lent épp csak a menet lógott ki a plafonból. Erős ragasztóval fixálták.

fénycsatorna

Felcsavarták rá alulról az átlátszó tetejét, ezt is ragasztóval rögzítették.

A képeken látszik, hogy a négy „befőtt-fénycsatorna” középre kapott még egy lámpát, azonos stílusút. Nappal így elegendő fény jön be, este pedig a lámpa segít (azon is gondolkodnak, hogy kis, napelemes ledeket helyezzenek el az üvegben, így a nappal összegyűjtött energiát éjszaka visszakapnák világítás formájában).
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Fugakalkulátor
Fugakalkulator.hu néven új weblapot indított a Baumit, ahol bárki kiszámolhatja, hány kg fugázót vegyen az általa választott csempemérethez és fugaszélességhez.


Szerszám-anyag
Inspiráló színek a falakon
Inspiráló mély színek, egyedi struktúrák a falainkon és lakásfűtő falfesték a 2019/2020-as lakberendezési trendek között.


Szerszám-anyag
Tedd meg most! Másokért, magadért!
Májusban a vérplazma adás duplán segítség. A Vascular Plazma országos plazmaferezis hálózata 7 helyszínen várja az önkéntes vérplazma adókat a Tedd meg most! akció keretében. 


Szerszám-anyag
Glettelés lépésről lépésre
Akár festesz, akár tapétázol, először ki kell javítani a fal hibáit, egyenetlenségeit, azaz glettelni kell. Lássuk, miből áll ez pontosan.


Szerszám-anyag

Végtelen formájú fapad
Szerszám-anyag

Fali tároló
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság