Különleges megjelenésű belső és külső terek

Szerszám-anyag

Különleges megjelenésű belső és külső terek

Hogyan tegyük egyedivé lakásunkat, vagy az előszoba egyik falát? Mitől lesz egy fodrászüzlet, egy magánrendelő váróterme vagy egy hotel aulája különleges? Szerencsére rengeteg lehetőségünk van arra, hogy nem mindennapi megjelenéssel nyűgözzük le az arra járókat. 

Nem csak a belső berendezés, a kiegészítők, textilek és a különböző növények dekorálhatják a helyiségeket, hanem a falak is. A Baumit tippjei következnek.

A beltéri dekorációnak már régóta szerves része a színes falfestékek használata. Egyre gyakrabban találkozunk intenzív színekkel, akár csak egy-egy falfelületen használva.

A különleges hatást viszont másképpen is elérhetjük:

1. Használhatunk különböző struktúrákat is a belső falfelületeken. A színes vödrös vékonyvakolatok nyújtanak erre lehetőséget. Nem ritka már, hogy tartóssága és rusztikus megjelenésük miatt a homlokzatra szánt díszítések bekerülnek a belső terekbe is. A vakolat a benne lévő szemcséknek köszönhetően érdekes árnyékhatásokat ad. A különböző finom és durva struktúrákat akár kombinálni is lehet. Mivel minden homlokzati vakolat színe kérhető festékként is, így szintén élhetünk azzal a lehetőséggel, hogy csak egy falfelületet díszítünk ily módon.

 

2. Fémes csillogást is varázsolhatunk a strukturált felületekre a sokszínű metál festékekkel (Baumit ArtLine Metal). Igazán modern hatást érhetünk el ilyen falfestékekkel, sőt kombinálhatjuk olyan belső berendezésekkel, ahol a fém megjelenése az enteriőrökben visszatér.

 

3. Ha valaki a csillogás fokozására vágyik, használhat olyan bevonatokat, amikben már eleve különböző méretű és színű csillámok vannak (Baumit ArtLine Glitter).

 

4. A kő- és téglaburkolat is bekerült már a belső terekbe. Nem ritka hogy ezzel kerül kihangsúlyozásra egy-egy falfelület. Viszont nem feltétlenül kell igazi köveket vásárolnunk, a kő- ill. téglahatást elérhetjük akár vakolattal is, amiket más dekorációs bevonatokkal (Baumit ArtLine Lasur) kombinálhatunk.

A Baumit dekorációs termékei kiváló tartósságuknak köszönhetően nem csak belső falakon használhatók, hanem akár kültérben is. Az idén bevezetése került Baumit Life színvilággal kombinálva igazán egyedivé, különlegessé tehetjük épületeinket.

Koltay Katalin, szakértő

k.koltay@baumit.hu

Keresse a Baumit akciós hőszigetelő rendszereit és homlokzati vakolatait 2012. szeptember 1. és október 31. között az építőanyag-kereskedőknél!

www.baumit.hu

www.baumitlife.com

www.hoszigeteleskalkulator.hu
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
A lehető legnatúrabb falborítás
Feleségének készített cserefából és raklapanyagból teázóasztalt Curcubet Gábriel Székelyudvarhelyen (lásd itt). Annak elkészülte után jött az ötlet, hogy a falra, a régi radiátor helyére, hasonló borítást szereljen.


Otthon-bútor
Faburkolatú szoba
Nagyon szereti a faházakat Vastag Gábor és felesége, ezért penci házuk egyik szobáját felújítva Gábor a falakat deszkával borította.


Otthon-bútor
Mintázzuk a falfelületet!
Amit külső térben, a homlokzaton megszerettünk és megszoktunk: a plasztikus vakolatot, azt beltérben is kialakíthatjuk. Változatos, mozgalmas mintázatával jóval érdekesebb látvány, mint a simított-festett, vagy tapétázott fal, ráadásul egyedi, hiszen mi magunk alkotjuk az ízlésünknek leginkább megfelelő technikával.


Szerszám-anyag
Lélegző vagy páraáteresztő?
Gyakran használják mostanában a ?lélegző? jelzőt különböző építőipari termékek kapcsán. Hőszigetelőket, építőelemeket, vakolatokat, kültéri, beltéri festékeket, különböző burkolóanyagokat szoktak így minősíteni, amelyek alkalmazásával ?lélegző fal? építhető. De hogy mit is jelent ez valójában, azt kevesen értik.
Szerszám-anyag

Fűt a falfesték!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság