Különleges megjelenésű belső és külső terek

Szerszám-anyag

Különleges megjelenésű belső és külső terek

Hogyan tegyük egyedivé lakásunkat, vagy az előszoba egyik falát? Mitől lesz egy fodrászüzlet, egy magánrendelő váróterme vagy egy hotel aulája különleges? Szerencsére rengeteg lehetőségünk van arra, hogy nem mindennapi megjelenéssel nyűgözzük le az arra járókat. 

Nem csak a belső berendezés, a kiegészítők, textilek és a különböző növények dekorálhatják a helyiségeket, hanem a falak is. A Baumit tippjei következnek.

A beltéri dekorációnak már régóta szerves része a színes falfestékek használata. Egyre gyakrabban találkozunk intenzív színekkel, akár csak egy-egy falfelületen használva.

A különleges hatást viszont másképpen is elérhetjük:

1. Használhatunk különböző struktúrákat is a belső falfelületeken. A színes vödrös vékonyvakolatok nyújtanak erre lehetőséget. Nem ritka már, hogy tartóssága és rusztikus megjelenésük miatt a homlokzatra szánt díszítések bekerülnek a belső terekbe is. A vakolat a benne lévő szemcséknek köszönhetően érdekes árnyékhatásokat ad. A különböző finom és durva struktúrákat akár kombinálni is lehet. Mivel minden homlokzati vakolat színe kérhető festékként is, így szintén élhetünk azzal a lehetőséggel, hogy csak egy falfelületet díszítünk ily módon.

 

2. Fémes csillogást is varázsolhatunk a strukturált felületekre a sokszínű metál festékekkel (Baumit ArtLine Metal). Igazán modern hatást érhetünk el ilyen falfestékekkel, sőt kombinálhatjuk olyan belső berendezésekkel, ahol a fém megjelenése az enteriőrökben visszatér.

 

3. Ha valaki a csillogás fokozására vágyik, használhat olyan bevonatokat, amikben már eleve különböző méretű és színű csillámok vannak (Baumit ArtLine Glitter).

 

4. A kő- és téglaburkolat is bekerült már a belső terekbe. Nem ritka hogy ezzel kerül kihangsúlyozásra egy-egy falfelület. Viszont nem feltétlenül kell igazi köveket vásárolnunk, a kő- ill. téglahatást elérhetjük akár vakolattal is, amiket más dekorációs bevonatokkal (Baumit ArtLine Lasur) kombinálhatunk.

A Baumit dekorációs termékei kiváló tartósságuknak köszönhetően nem csak belső falakon használhatók, hanem akár kültérben is. Az idén bevezetése került Baumit Life színvilággal kombinálva igazán egyedivé, különlegessé tehetjük épületeinket.

Koltay Katalin, szakértő

k.koltay@baumit.hu

Keresse a Baumit akciós hőszigetelő rendszereit és homlokzati vakolatait 2012. szeptember 1. és október 31. között az építőanyag-kereskedőknél!

www.baumit.hu

www.baumitlife.com

www.hoszigeteleskalkulator.hu

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Mediterrán hangulatú díszkő a nappali falán
Lakásunkat sokféle módon tehetjük otthonossá, egyedivé. Ez a nappali azután vált igazán szerethetővé, hogy falát toszkán stílusban, mediterrán díszkővel borítottuk. Az első látásra nehéz munka valójában igen egyszerű, a cikk végigolvasása után kezdők is nyugodtan belevághatnak.


Ötletek
Előszobafal cipőtartóval
Minden előszoba más és más, amely egyedi megoldás kíván. Mácsárné Hevesi Mária Gödöllőn is szebbé akarta tenni, mint előtte volt.


Ötletek
Játékos „barkácsfal”
Nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek felkészítését a barkácsolásra – ráadásul a kilincsek, tolózárak és más érdekes dolgok valóban nemcsak játéknak, de készségfejlesztésre is kiválóak!


Szerszám-anyag
Hőszigeteljünk okosan!
A homlokzati hőszigetelés elkészítésénél szigorúan be kell tartani a technológiát.


Gép- és anyagújdonságok

Mosásálló falfesték
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság