Cserélje újra tetőablakát!

Szerszám-anyag

Cserélje újra tetőablakát!

Magyarországon sok olyan tetőablak van használatban, amelyet 15-20 évvel ezelőtt fejlesztettek ki és építettek be. Ezek ma már nem felelnek meg az energiatakarékossággal kapcsolatos elvárásoknak. Most lehetőségünk nyílik arra, hogy a régit újra és jobbra cseréljük.

A tetőtéri ablakoknál a beépítés menete a hőátbocsátási tényezőjének (U-értékének) hőszigetelési szempontból legalább 1,7 W/m2K értékűnek kell lennie (minél kisebb, annál jobb). A régi ablakok értéke ennél sokkal rosszabb. Az akkori gyártási és beépítési technikák miatt az ablakok vetemedtek, ezért gyakran már nem záródnak jól. Az ilyen tetőablakok sok bosszúságot okoznak, és a tulajdonosok számára az ablakcsere jelenti a legkifizetődőbb és leghosszabb távú megoldást. Ám ez csak akkor válik értéknövelő beruházássá, ha a régi ablak helyére korszerű, műszaki színvonalában fejleszthető ablak kerül, ezért kiválasztásakor érdemes a jövőbeni igényeket is átgondolni. Olyan cég termékét érdemes választani, amely nemcsak blakokat, hanem hőszigetelést javító kiegészítő termékeket, utólag is felszerelhető külső-belső árnyékolókat, elektromos vagy napelemes távműködtetőket is forgalmaz, és régóta stabil szereplője a piacnak. A régi nyílászárók cseréje a tetőtérben nem
igényel néhány óránál több időt, és nem jár hetekig tartó felfordulással sem, ha a munka elvégzését szakemberre bízza.

  1. Ha a régi ablakkal megegyező méretű tető-téri ablakot szeretnénk, akkor a szakember akár 1-2 óra alatt elvégezheti
a cserét.
  2. A tok mindkét olda-lán maradjon lehetőség szigetelés elhelyezésé-re vagy az ablakokhoz megvásárolható, méretre
készülő hőszigetelő keret elhelyezésére.
 
3. A hőszigetelő kerettel ellátott ablakot csava-rokkal rögzítjük, majd be-állítjuk a párhuzamokat.
 

4. Az ablak körüli tökéle-tes vízzárást a tetőfedő anyaghoz választott bur-kolókeret biztosítja.
 

5. Az ablak körül a pára-fékező fólia és hőszigete-lés cseréje is szükséges, amivel jelentősen javulni fog a hőveszteség az ab-lak körül (és párásodni sem fog).
  6. A tulajdonosnak tu-domásul kell vennie, elkerülhetetlen a belső burkolat kiigazítása, új-raépítése – de ez mini-
mális kosszal jár.

A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN TOVÁBBI TÁJÉKOZTATÁST A WWW.TETOABLAKCSERE.HU HONLAPON OLVASHAT.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Tippek tetőablak választáshoz
Csodálatos kilátás, rengeteg beáradó fény… és meleg? A nyári hőségben ez utóbbi nem tartozik a tetőablakok előnyös tulajdonságai közé. 


Otthon-bútor
Hőszigetel és dekorál az energiaroló
Egyszerre dekorálja a helyiséget és csökkenti az energiafelhasználást az energiarolónak becézett árnyékoló, amely akár egyharmadával is mérsékelheti a tetőtéri ablak üvegén át távozó hőveszteséget. Így a beltéri komfortérzetünk nagymértékben javul.


Otthon-bútor
Tetőtéri ablakok
A modern tetőtéri ablakok az újonnan épülő családi házak nélkülözhetetlen elemei. Alkalmazásukkal az eddig használaton kívüli, sötét padlástereket is otthonunk világos és barátságos, lakható részévé varázsolhatjuk. Lássuk a kínálatot és beépítésüket!


Gép- és anyagújdonságok
Tetőablak a netről: házhoz jön a minőség
Az egyre népszerűbb vásárlási módnál – online vásárlás + beszerelés egyben – nincs más dolgunk, mint megrendelni a kiválasztott tetőtéri ablakot a webáruház honlapján, ráadásul nem kell megbízható szakember után sem telefonálgatni, aki elvégzi a beszerelést.


Otthon-bútor

Kincset érő tetőtér


Gép- és anyagújdonságok

Tetszés szerinti hangulat a tetőtérben


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság