hirdetésHuzatfokozó és huzatszabályozó

Szerszám-anyag

Huzatfokozó és huzatszabályozó

A Grox huzatfokozó és huzatszabályzó termékcsalád a mindennapokban segít a fűtési és szellőzési problémák megoldásában. Már az 1960-as években használtak azonos az elven működő berendezéseket az Egyesült Államokban és a dél-európai országokban.

Napjainkban pedig fokozatosan terjed a világon kiváló tulajdonságainak köszönhetően. Hazánkban az elterjedést eddig gátolta a termék magas kiskereskedelmi ára és a nem épp környezettudatos életmód. Ma azonban az energiatakarékosság és a környezet védelme Magyarországon is egyre több család számára fontossá válik, és ebben mindkét termék segítséget nyújt. A szél, a természetes energia felhasználásával fejti ki előnyös hatásait és kedvező áron kínál megoldást kémény és szellőzés problémákra. Használható minden típusú szellőzőkéményre, kürtőre. Széles körűen alkalmazható lakóépületek WC-inek és vizesblokkjainak vagy akár magának a lakásnak légcseréjének biztosítására, ipari konyhák, csarnokok, üzemek, állattenyésztő telepek szellőztetésére.

Mindkét termék hatékonnyá teszi a kéményben a füstgázok áramlását is, ezáltal energia megtakarítást és költségcsökkentést eredményez. A legtöbb típusú kazánhoz és kéményhez is alkalmazható, több kazántípushoz a kilépési keresztmetszet miatt a gyártó kifejezetten javasolja használatát. A felszerelés mindkét termék esetében egyszerű, könnyen elvégezhető, pontos méretválasztás esetén egy mozdulattal behelyezhető a kéménykürtőbe. Mindkét termék rendelkezik CE minősítéssel, amely az egész Európai Unióra érvényes műbizonylat.
 
A Grox huzatfokozó turbina megnöveli a kéményben a füstgázáramlást, ezáltal tökéletesíti az égést és hatékonyabbá teszi az energiafelhasználást. Használatával minimálisra csökkenthető a szél okozta füstgáz- és szénmonoxid-visszaáramlás veszélye. Megakadályozza a csapadékvíz bejutását a kéménybe, így védi a kémény állagát. Anyaga saválló koracél, amely karbantartást és tisztítást nem igényel. Zárt, túlméretezett, dupla csapágyazása miatt rendkívül hosszú élettartamú. Szellőző kürtők, kémények esetén villanymotor nélkül, csupán a szélenergiát felhasználva önmagában is alkalmazható.
 
Grox huzatszabályzó állandó, optimális és az átlagosnál magasabb hőmérsékletet hoz létre a kéményben illetve az égéstérben, jelentősen javítva ezzel az égés minőségét. Benntartja a még éghető gázokat, így lehetővé teszi azok elégetését is. Ezáltal jelentős energia megtakarítás érhető el. Gátolja a szélbefúvást. Gázfűtés esetén átlagosan évi kb. 10-19%, míg szén, tűzifa illetve vegyes tüzelés esetén kb. 20-48% költségmegtakarítás érhető el.
(forrás: baudocu.hu)hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Grillsütők
Számtalan változatban kaphatók kerti grillsütők, de a lakoma elkészítéséhez nem kell feltétlenül krómozott, csillogó-villogó berendezés: a földön rakott tűz fölé állított rostély éppúgy megteszi, mint a lábakon álló, guruló, állítható szerkezetek. Ha megvan a parazsunk, neki is láthatunk a sütésnek főzésnek. De micsodán?


Gép- és anyagújdonságok
Ne menjen füstbe a biztonság!
Bár kevés szó esik róla, a jó kémény a biztonságos és hatékony otthon egyik kulcseleme.


Otthon-bútor
Az ablakpárna szép!
A régi építésű lakásokban a dupla gerébtokos ablakok – bár gyönyörűek – néha sok hideget engednek be, mert megvetemedtek. A megoldás azonban igen egyszerű, már nagyanyáink ismerték!


Otthon-bútor
Kémény-kisokos
A mondás szerint, aki kéményseprőt lát, szerencsét talál! Ha ebben nem is kell hinnünk, csak a rendszeres kéményrendszer- és fűtőberendezés-ellenőrzéssel tudhatjuk biztonságban a családunkat. Tippek és tanácsok, hogy minden rendben legyen kéménytájon.
Szerszám-anyag

Utólagos résszigetelés
Gép- és anyagújdonságok

Látványos színek, egzotikus motívumok


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság