Mínusz 70% energia?

Szerszám-anyag

Mínusz 70% energia?

Napjainkban egyre fontosabb a környezettudatos életmód. Ehhez pedig hozzátartozik az energiatakarékosság is. Az Ariston 20 éves szakmai tapasztalatával kifejlesztett napkollektorokkal évente akár 70%-os energiaköltség megtakarítást is elérhetünk! Hogyan lehet ez? Megmutatjuk!

A napkollektor két területen is hasznos számunkra. A természetes hőenergia környezetbarát és költségkímélő. Az Ariston rendszere egyszerűen telepíthető és a már meglévő, működő rendszerekhez is hozzáköthető.

 
Hogyan épül fel a rendszer?
 
Kollektor
A kollektor részén, a napsütötte felületen folyadék áramlik folyamatosan. A napon felmelegített víz, átadja az összegyűjtött hőt az indirekt módon tárolt víznek. Fő alkotóeleme a speciálisan kezelt, a napenergiát elnyelő rézlemez, amely a napenergiát magas hatásfokon abszorbálja. A lemezt egy kondenzáció-gátló, időjárásálló alumínium alapú keret veszi körül. Az ultrahang eljárással hegesztett 8 párhuzamos cső és az üveggyapot szigetelés is az Ariston napkollektoros rendszer hatásfokát növeli.
 
 
 
 
 
 
 
Vezérlőegység
A keringető rendszer elektronikus vezérlőegységgel működik. Érzékelők segítségével észleli a tárolóban lévő víz és a kollektor hőmérsékletét. Szükség esetén a rendszer aktiválja a keringető szivattyút, hogy ezzel is növelje a rendszer hatásfokát. A szivattyú csak akkor működik, ha szükséges. Fontos része a vezérlőegységnek a digitális kijelző, amely folyamatosan adatokat közöl a rendszer működéséről. Összesen 19 féle rendszerkonfiguráció és kezelési opció lehetséges.
 
Indirekt tároló
Az indirekt tároló zománcozott acélból készül. Belülről poliuretán habbal van szigetelve, így jobban tárolja a hőt!

(Forrás: aristonfutes.hu)
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Tippek az energiatakarékossághoz
A ?sok kicsi sokra megy? szem előtt tartásával virtuálisan körbejártuk a lakást, hol és hogyan lehet még egy kicsit takarékoskodni az energiával ? legyen az földgáz vagy távhő. A tippek jó része közismert, de csokorba szedve a tényeket mégis meghökken az ember, hogy milyen pazarlóak is vagyunk, mennyi mindenre oda sem figyelünk.


Otthon-bútor
Spóroljunk a melegvízzel
A melegvíz elállításhoz modern bojlert használjunk. Ebben az esetben ugyanis akár 35% energiát takaríthatunk meg! A bojlerek víz melegítésére tervezett berendezések, amelyek nemcsak melegítik hanem – az átfolyó vízmelegítőkkel ellentétben – tárolják is a vizet.


Szerszám-anyag
Kommunikáló kapcsolók
Mire is való tulajdonképpen a kapcsoló? ? tehetnénk fel a kérdést, egy-egy gyártó katalógusát nézegetve. Alaposabban szemügyre véve némelyiket, hihetőnek tűnik, hogy ezeket már nem is kapcsoljuk valójában, hanem ?kommunikálunk? velük ? ahogy a prospektusok többsége írja. A lenyűgöző dizájnon túl a funkciók tekintetében is széles a választék.


Gép- és anyagújdonságok
A jövő hőszigetelése
A viharosan emelkedő energiaárak miatt egyre fontosabb és nagyobb szerep hárul az épületek hőszigetelésére és termikus védelmére. Az alacsony energiafogyasztás leginkább a tetők, külső falak, a padlók és az alagsorok kiváló hőszigetelésével érhető el.
Szerszám-anyag

Takarékos fényforrások


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság