Víztakarékosság

Szerszám-anyag

Víztakarékosság

Elcsépelt téma a környezettudatosság. Azonban a víztakarékosság esetében nem csak környezetünkre gyakorlunk jó hatást, hanem pénztárcánkat is megkíméljük. Az ötletek megvalósítása nem drága, egy-két szeleppel, szabályozóval ezreket takaríthatunk meg!

Takarékoskodjon a WC-öblítésre használt vízzel

Már pár száz forintért kapható WC-tartályba szerelhető súly, amely korlátozza a tartályban lévő víz mennyiségét. Ha új tartályt vásárol, ügyeljen arra, hogy víztakarékosat válasszon, de először ellenőrizze, hogy a lefolyócsőnek több mint 3%-os lejtése legyen, különben könnyen eldugulhat!
 
Csaptelepek és zuhanyfejek
Egy átlagos csaptelepből percenként kb. 12 liter víz folyik ki, aminek a fele is elég a kézmosáshoz. Már léteznek olyan csaptelepek, amelyeken – egy betét segítségével – be lehet állítani a percenként átfolyó víz mennyiségét. Ez a betét lecsökkenti a rajta átfolyó víz mennyiségét, és ez által akár 50% ivóvizet takaríthat meg. Az elektronikus szerelvényekkel akár 70% vizet spórolhat, mert ezeket gombnyomással lehet megnyitni, és azok utána automatikusan elzáródnak. Az úgynevezett zuhanystoppal, amíg beszappanozza magát, egyetlen gomb-nyomással elzárhatja és megnyithatja a vizet. A szelepet a zuhanyfej és a zuhanycső közé kell szerelni.
 
Megtakarítási Tipp
Évente több 10 000 Ft-ot lehet az új, intelligens víztakarékos termékekkel, és a tudatos vízhasználattal megtakarítani. A hagyományos WC-tartályokkal naponta akár 50 liter vizet is elhasználhat. Ha egy vízzel teli kádban fürdik, akkor 3-4-szer több vizet használ el, mint egy kellemes zuhanyozással. Ha a csaptelep-szerelvényekhez tartozik átfolyó vízmennyiséget szabályozó betét, akkor akár 70% vizet is megtakaríthat.
 
Geberit AP 117 Montana Duo WC-tartály
- dupla gombos
- 3-4 vagy 6-9 literes fajtában
- öblítési lehetőség
- 60 % víztakarékosság
 
Schell 2202 WC öblítő szelep
- krómozott
- takarórózsával
- sárgaréz dugattyú
- öblítővíz mennyiség: 6 liter
- nyomástartomány: 1,2-5,0 bar

 

 

 

 

A termékek megvásárolhatók a Baumax Áruházakban, további takarékos tippekért olvassák el a Baumax Energiatakarékossági tanácsadó füzetét!
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
MAPEI Penészgátló
A magas páratartalmú nedves helyiségekben gyakran fordul elő, hogy megjelennek a penészgombák ? elcsúfítva a szép felületeket. Mi megújítjuk a szennyeződött felületeket.


Hírek
Pénteken nyitja meg kapuit az első Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás Magyarországon
Az első Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás mindent egy tető alá hoz, amire a tökéletes fürdőszoba építéséhez, felújításához szükség lehet.  


Otthon-bútor
Bútorok a fürdőbe
Tölgyfafurnéros kisszekrényt és mosdótartó szekrénykét készítettünk a fürdőszobába. A munkát nagyban megkönnyítette a lapostiplimaró gép, vagyis a lamellózó. Segítségével és néhány egyszerű mesterfogással tökéletes munkát végezhetünk.


Gép- és anyagújdonságok
Izgalmas fürdőszoba
Nem szokványos fürdőszobai motívumot mutatunk most be, amelyben a természetes formájában beépített fa vonzza magára a figyelmet.


Szerszám-anyag

Takarékos vízöblítők
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság