Energia zseni ablak

Szerszám-anyag

Energia zseni ablak

Az Actual Kft. legújabb, innovatív fejlesztése a Matrix Hybrid ablak, amely a jelenkor energiatakarékossági kihívásainak minden szempontból megfelel. Ausztriában Energia Zseni díjjal tüntették ki a terméket, január óta már a magyar piacon is elérhető áron lehet beszerezni.
Mint, ismert a nyílászárók a házak, lakások leggyengébb pontjai a hőszigetelés szempontjából. Az új ablakot tesztelő és vizsgáztató építészek véleménye szerint a Matrix Hybrid ablak már szinte falnak minősül. Hőszigetelési értéke a teljes ablakra vonatkoztatva, amely egyébként három rétegű üveggel van szerelve 0,63 W/m2K. A kiváló eredmény a nagy beépítési mélységű, 5 kamrás tokprofilnak köszönhető, amelyben egy hőszigetelő betét tovább növeli az amúgy is kitűnő hőszigetelési értéket. A remek mérési eredmények ellenére a tok-szárny karcsú maradt, alig 113 mm. Így télen a napfény energiája is hasznosul.
 
A Quadrobond ragasztási technológiának köszönhetően a szárny stabil, fokozottan jó hőszigetelésű, jobban véd a betöréstől, mivel az üveget a szárnyba ragasztják. Az eljárás tökéletes, aminek a következtében nem szükséges merevítő elhelyezése a profilban, és ez tovább javítja a hőszigetelési tulajdonságokat.
 
További újítás a korszerű nyílászárónál, hogy szilikonhab üvegtávtartóval van szerelve. A korábban használt alumínium és nemesfém távtartókkal összehasonlítva jelentősen csökkenti a hőveszteséget, így elkerüli a pára- és penészképződést. A harmadik, világosszürke tömítés, kérésre, felár nélkül kapható. A középvízgát is egy hőszigetelő kamrát zár magába, ami a hőszigetelést javítja, még jobb a zárás és nagyobb a betörésbiztonság. A külső alumínium, Carat borítás tetszés szerinti színben, akár famintázattal is kapható.
 
(baudocu.hu alapján)hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Ne a bolygót fűtsük, hanem az otthonunkat!
Szigeteléssel az energiahatékonyságért, a klímaváltozás ellen.


Otthon-bútor
Tetőtéri ablakok
A modern tetőtéri ablakok az újonnan épülő családi házak nélkülözhetetlen elemei. Alkalmazásukkal az eddig használaton kívüli, sötét padlástereket is otthonunk világos és barátságos, lakható részévé varázsolhatjuk. Lássuk a kínálatot és beépítésüket!


Szerszám-anyag
Szigetelt ház – fűtés negyedáron
Közel háromhavi fűtésköltségének megfelelő összeget, vagyis 40 302 forintot spórolt meg szeptember 27-től december 2-ig az a négytagú hajdúnánási család, akinek otthonát az első magyarországi Referenciaház Program keretében korszerű szigeteléssel látta el a Knauf Insulation.


Szerszám-anyag
Az idei évben is meglepően magas volt a gázszámlája?
Ne elégedjen meg a rezsicsökkentéssel járó költségcsökkentéssel, maximalizálja megtakarításait hőszigeteléssel.
Gép- és anyagújdonságok

Magastetők hőszigetelése
Gép- és anyagújdonságok

Ha Otthon Melege, akkor nyílászáró-csere


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság