hirdetésEnergia zseni ablak

Szerszám-anyag

Energia zseni ablak

Az Actual Kft. legújabb, innovatív fejlesztése a Matrix Hybrid ablak, amely a jelenkor energiatakarékossági kihívásainak minden szempontból megfelel. Ausztriában Energia Zseni díjjal tüntették ki a terméket, január óta már a magyar piacon is elérhető áron lehet beszerezni.
Mint, ismert a nyílászárók a házak, lakások leggyengébb pontjai a hőszigetelés szempontjából. Az új ablakot tesztelő és vizsgáztató építészek véleménye szerint a Matrix Hybrid ablak már szinte falnak minősül. Hőszigetelési értéke a teljes ablakra vonatkoztatva, amely egyébként három rétegű üveggel van szerelve 0,63 W/m2K. A kiváló eredmény a nagy beépítési mélységű, 5 kamrás tokprofilnak köszönhető, amelyben egy hőszigetelő betét tovább növeli az amúgy is kitűnő hőszigetelési értéket. A remek mérési eredmények ellenére a tok-szárny karcsú maradt, alig 113 mm. Így télen a napfény energiája is hasznosul.
 
A Quadrobond ragasztási technológiának köszönhetően a szárny stabil, fokozottan jó hőszigetelésű, jobban véd a betöréstől, mivel az üveget a szárnyba ragasztják. Az eljárás tökéletes, aminek a következtében nem szükséges merevítő elhelyezése a profilban, és ez tovább javítja a hőszigetelési tulajdonságokat.
 
További újítás a korszerű nyílászárónál, hogy szilikonhab üvegtávtartóval van szerelve. A korábban használt alumínium és nemesfém távtartókkal összehasonlítva jelentősen csökkenti a hőveszteséget, így elkerüli a pára- és penészképződést. A harmadik, világosszürke tömítés, kérésre, felár nélkül kapható. A középvízgát is egy hőszigetelő kamrát zár magába, ami a hőszigetelést javítja, még jobb a zárás és nagyobb a betörésbiztonság. A külső alumínium, Carat borítás tetszés szerinti színben, akár famintázattal is kapható.
 
(baudocu.hu alapján)
EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Kíváncsi az építőipari újdonságokra?
Felújítás vagy építkezés küszöbén áll? Kíváncsi az építőipari újdonságokra? 2014. április 2-án megnyitja kapuit a Construma építőipari kiállítás, ahol a Mapei ismét képviselteti magát kiállítóként. Az újdonságok és technológiák gyakorlati bemutatóján kívül 30 fős szakembergárdával és szaktanáccsal várjuk az érdeklődőket, akik bármilyen jellegű szakmai kérdésükre a helyszínen választ kaphatnak.


Gép- és anyagújdonságok
Hosszútávú megoldás fűtésszámlák ellen
Ha Önnek is elege van már abból, hogy egy zsák pénzt dob ki a fűtésre úgy, hogy közben se melege, se komfortérzete nincs, akkor döntsön a hőszigetelés mellett. Hatékony hőszigeteléssel nem csak télen jár jól! Nyáron a hőszigetelés megakadályozza a lakótér túlmelegedését is. 


Szerszám-anyag
Jó szigeteléssel örülhet az alacsony rezsiszámlának
Elérkezett az idő a lakásfelújításra? A magas fűtésszámlához nemcsak a rossz nyílászáró, de a szigetelőanyag hiánya is hozzájárul. Tisztában van vele, hogy mennyi hő távozik a falakon keresztül, ha nincs szigetelésünk? Meg fog lepődni, ha megnézi!


Otthon-bútor
Rácsok helyett biztonsági ajtó
Sokan úgy érzik magukat biztonságban, ha minél több és furfangosabb zárat szerelnek fel az ajtóra. Mások az erős rácsok védelmében hisznek, gyakran félretéve az esztétikai szempontokat is. Ezeket megoldásokat egyesíti a biztonsági ajtó ? valóban biztonságot nyújtva.


Otthon-bútor

Szilikonok szaniterekhez


Gép- és anyagújdonságok

A hangszigetelés folyamata


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság