Energia zseni ablak

Szerszám-anyag

Energia zseni ablak

Az Actual Kft. legújabb, innovatív fejlesztése a Matrix Hybrid ablak, amely a jelenkor energiatakarékossági kihívásainak minden szempontból megfelel. Ausztriában Energia Zseni díjjal tüntették ki a terméket, január óta már a magyar piacon is elérhető áron lehet beszerezni.
Mint, ismert a nyílászárók a házak, lakások leggyengébb pontjai a hőszigetelés szempontjából. Az új ablakot tesztelő és vizsgáztató építészek véleménye szerint a Matrix Hybrid ablak már szinte falnak minősül. Hőszigetelési értéke a teljes ablakra vonatkoztatva, amely egyébként három rétegű üveggel van szerelve 0,63 W/m2K. A kiváló eredmény a nagy beépítési mélységű, 5 kamrás tokprofilnak köszönhető, amelyben egy hőszigetelő betét tovább növeli az amúgy is kitűnő hőszigetelési értéket. A remek mérési eredmények ellenére a tok-szárny karcsú maradt, alig 113 mm. Így télen a napfény energiája is hasznosul.
 
A Quadrobond ragasztási technológiának köszönhetően a szárny stabil, fokozottan jó hőszigetelésű, jobban véd a betöréstől, mivel az üveget a szárnyba ragasztják. Az eljárás tökéletes, aminek a következtében nem szükséges merevítő elhelyezése a profilban, és ez tovább javítja a hőszigetelési tulajdonságokat.
 
További újítás a korszerű nyílászárónál, hogy szilikonhab üvegtávtartóval van szerelve. A korábban használt alumínium és nemesfém távtartókkal összehasonlítva jelentősen csökkenti a hőveszteséget, így elkerüli a pára- és penészképződést. A harmadik, világosszürke tömítés, kérésre, felár nélkül kapható. A középvízgát is egy hőszigetelő kamrát zár magába, ami a hőszigetelést javítja, még jobb a zárás és nagyobb a betörésbiztonság. A külső alumínium, Carat borítás tetszés szerinti színben, akár famintázattal is kapható.
 
(baudocu.hu alapján)hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
5 alapelem, ami nélkül nincs jó hőszigetelés
A kora őszi időszak a legalkalmasabb arra, hogy falaink hőszigetelésével felkészítsük otthonunkat a tél beköszöntére. Fontos, hogy a munkálatok megkezdéséhez olyan időszakot válasszunk, amikor a hőmérséklet stabilan +5 és +25 ºC között van, ám elkerül bennünket a tűző nap, a heves eső és az orkán erejű szél is. Az újHÁZ Centrum minőségi saját márkás hőszigetelő rendszerén keresztül mutatjuk meg, melyek azok az alapelemek, amik elengedhetetlenek otthonunk hőszigeteléséhez.


Gép- és anyagújdonságok
Esztétikus és tűzbiztos hő- és hangszigetelés a teremgarázs mennyezetén
A közelmúltban készült el a képeken látható födém hőszigetelése néhány ezer m2 felületen egy miskolci társasház teremgarázsában.


Ötletek
Homlokzati hőszigetelés s. k.
A növekvő energiaárak miatt lakóházaink hőszigetelése mind fontosabb. A fűtési költségek csökkenése nemcsak a pénztárcánkat kíméli, hanem energiát is megtakarítunk vele, ami környezetvédelmi szempontból csökkenti a világunkat terhelő környezeti ártalmakat.


Gép- és anyagújdonságok
Növeli az épülettüzek kockázatát a kőzetgyapothiány
A magyar Knauf Insulation hazai innovációja orvosolhatja az európai kapacitáshiányt.


Gép- és anyagújdonságok

Mit tegyünk, ha húz a hideg?
Otthon-bútor

Szigetelés habszalaggal


Szerszám-anyag

Klíma helyett szigetelés


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság