Energia zseni ablak

Szerszám-anyag

Energia zseni ablak

Az Actual Kft. legújabb, innovatív fejlesztése a Matrix Hybrid ablak, amely a jelenkor energiatakarékossági kihívásainak minden szempontból megfelel. Ausztriában Energia Zseni díjjal tüntették ki a terméket, január óta már a magyar piacon is elérhető áron lehet beszerezni.
Mint, ismert a nyílászárók a házak, lakások leggyengébb pontjai a hőszigetelés szempontjából. Az új ablakot tesztelő és vizsgáztató építészek véleménye szerint a Matrix Hybrid ablak már szinte falnak minősül. Hőszigetelési értéke a teljes ablakra vonatkoztatva, amely egyébként három rétegű üveggel van szerelve 0,63 W/m2K. A kiváló eredmény a nagy beépítési mélységű, 5 kamrás tokprofilnak köszönhető, amelyben egy hőszigetelő betét tovább növeli az amúgy is kitűnő hőszigetelési értéket. A remek mérési eredmények ellenére a tok-szárny karcsú maradt, alig 113 mm. Így télen a napfény energiája is hasznosul.
 
A Quadrobond ragasztási technológiának köszönhetően a szárny stabil, fokozottan jó hőszigetelésű, jobban véd a betöréstől, mivel az üveget a szárnyba ragasztják. Az eljárás tökéletes, aminek a következtében nem szükséges merevítő elhelyezése a profilban, és ez tovább javítja a hőszigetelési tulajdonságokat.
 
További újítás a korszerű nyílászárónál, hogy szilikonhab üvegtávtartóval van szerelve. A korábban használt alumínium és nemesfém távtartókkal összehasonlítva jelentősen csökkenti a hőveszteséget, így elkerüli a pára- és penészképződést. A harmadik, világosszürke tömítés, kérésre, felár nélkül kapható. A középvízgát is egy hőszigetelő kamrát zár magába, ami a hőszigetelést javítja, még jobb a zárás és nagyobb a betörésbiztonság. A külső alumínium, Carat borítás tetszés szerinti színben, akár famintázattal is kapható.
 
(baudocu.hu alapján)hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Szigeteléssel csökkenthetjük a legjobban széndioxid-lábnyomunkat
Knauf Insulation: egymillió tonna széndioxid kibocsátását kerülhetnénk el szigeteléssel.


Gép- és anyagújdonságok
Szigetel és díszít a polisztirol
Hideg és hőség, nedvesség ellen egyaránt kiváló, ráadásul olcsó. Ez csak néhány jó tulajdonsága a mifelénk ma is hungarocell néven ismert expandált polisztirolnak. De nem csak szigetelőként, hanem dekorációs elemként is jól használhatók a különböző formára ? díszléc, rozetta ? alakított elemei.


Ötletek
Még nincs késő hőszigetelni
Az ősz ideális időszak a családi házak hőszigetelésére. Az energiahatékonysági korszerűsítés két szempontból is hosszú távú befektetés, hiszen amellett, hogy lefaraghatók a fűtési költségek, a környezetünket is megóvhatjuk a felesleges káros hatásoktól.


Kert-balkon
A teraszburkolás mesterfogásai
Nem kis bosszúságot okoz, ha észrevesszük, hogy a közelmúltban burkolt teraszunk kerámiacsempéi táskásodnak, repedeznek, töredeznek, majd málladozni kezdenek a mélyebb rétegek is. Mit rontott el a ?mester?, vagy esetleg mi magunk mit vétettünk a burkolás során?


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság