hirdetésEnergia zseni ablak

Szerszám-anyag

Energia zseni ablak

Az Actual Kft. legújabb, innovatív fejlesztése a Matrix Hybrid ablak, amely a jelenkor energiatakarékossági kihívásainak minden szempontból megfelel. Ausztriában Energia Zseni díjjal tüntették ki a terméket, január óta már a magyar piacon is elérhető áron lehet beszerezni.
Mint, ismert a nyílászárók a házak, lakások leggyengébb pontjai a hőszigetelés szempontjából. Az új ablakot tesztelő és vizsgáztató építészek véleménye szerint a Matrix Hybrid ablak már szinte falnak minősül. Hőszigetelési értéke a teljes ablakra vonatkoztatva, amely egyébként három rétegű üveggel van szerelve 0,63 W/m2K. A kiváló eredmény a nagy beépítési mélységű, 5 kamrás tokprofilnak köszönhető, amelyben egy hőszigetelő betét tovább növeli az amúgy is kitűnő hőszigetelési értéket. A remek mérési eredmények ellenére a tok-szárny karcsú maradt, alig 113 mm. Így télen a napfény energiája is hasznosul.
 
A Quadrobond ragasztási technológiának köszönhetően a szárny stabil, fokozottan jó hőszigetelésű, jobban véd a betöréstől, mivel az üveget a szárnyba ragasztják. Az eljárás tökéletes, aminek a következtében nem szükséges merevítő elhelyezése a profilban, és ez tovább javítja a hőszigetelési tulajdonságokat.
 
További újítás a korszerű nyílászárónál, hogy szilikonhab üvegtávtartóval van szerelve. A korábban használt alumínium és nemesfém távtartókkal összehasonlítva jelentősen csökkenti a hőveszteséget, így elkerüli a pára- és penészképződést. A harmadik, világosszürke tömítés, kérésre, felár nélkül kapható. A középvízgát is egy hőszigetelő kamrát zár magába, ami a hőszigetelést javítja, még jobb a zárás és nagyobb a betörésbiztonság. A külső alumínium, Carat borítás tetszés szerinti színben, akár famintázattal is kapható.
 
(baudocu.hu alapján)
EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Pinceszigetelés egyszerűen
Elege van abból, hogy pincéje gyakorlatilag használhatatlan az állandó beázás miatt? Nyirkosak, nedvesek a falak, lemállik a vakolat, repedések jelentek meg?


Otthon-bútor
Miért fontos a vízszigetelés
Hallott már olyan esetről, hogy elromlott a fürdőszobában a mosógép és a kiömlő víz eláztatta a fürdőszobát? Vagy csőtörés volt, és ennek következtében ázott el a padló? A kellemetlen problémákat vízszigeteléssel előzzük meg.


Otthon-bútor
A hőszigetelés ma már nem kérdés, hanem kötelesség
A szeptember és az október minden évben az építkezések szempontjából a hőszigetelés időszaka.


Hírek
Európa évente 500 milliárd euró értékű energiát pazarol el
Tudta, hogy épületeink szigetelésével pénzt takaríthatunk meg és védjük a bolygónkat is?


Szerszám-anyag

Mókus a szigetelésben
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság