hirdetés13 érv a gipszkarton mellett

Szerszám-anyag

13 érv a gipszkarton mellett

Napjaink egyik legmodernebb és legelterjedtebb szigetelési módja a gipszkarton, üveggyapot szigetelés. Összeszedtük, hogy milyen érvek állnak a gipszkarton mellett. 
A gipszkarton világszerte az egyik legnépszerűbb belsőépítészeti megoldás. Nézzük mik az előnyei, amiért érdemes ezt a technológiát választani, ha belsőépítészetben szeretnénk felhasználni. A gipszkarton rendszer költség és időtakarékos megoldás a más technológiákkal szemben (1). Az épületet kevesebb terhelés éri, mivel könnyű szerkezetű (2). Az építés után sokkal kevesebb a sitt, hulladék (3). Fémszerkezetre szerelve, a szerelvények közé hőszigetelést építhetünk be, amely energia- és pénzmegtakarítást eredményez (4). Ugyanezt megtehetjük hangszigetelő anyaggal és zajmentessé tehetjük a helységet (5). Könnyen véshető, lyukasztható, nem kell a falat vésni (6). Esztétikailag szebb, hiszen eleve vízszintes, síkban van (7). Tűzálló, így tűz esetén védelmet nyújthat (8). Hőre nem tágul, és ezáltal nem reped (9). Olyan, mint az óceán: télen fűt, nyáron hűt, vagyis a magába szívott nedvességet csak szárazabb időben bocsátja ki, így klimatizál (10). Környezetbarát, nincs illatanyaga vagy egészségkárosító hatása (11). A vázszerkezethez erősítve stabil, szilárd szerkezetet képez (12). Megfelelő csavarokkal, szerkezetekkel ugyanúgy terhelhető, mint a vakolat (13).
 
Az üveggyapotról
Ha szigetelésről van szó, akkor az egyik legelterjedtebb anyag az üveggyapot. Ár érték arányban mondhatni a legjobb, hiszen olcsóbb és hasonlóan hatékony a drágább anyagokhoz képest is. Remek tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen hő-, hangszigetelő és tűzálló. Könnyen szállítható, kezelhető, csak a beépítésnél használjunk védőruhát különben vakarózhatunk. Természetes, újrahasznosított alapanyagokból készül, így az épület energiatakarékosságát elősegítve környezetünket is óvjuk. Időtálló és megőrzi hővédő tulajdonságait, akár évtizedeken keresztül is.hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Még nincs késő hőszigetelni
Az ősz ideális időszak a családi házak hőszigetelésére. Az energiahatékonysági korszerűsítés két szempontból is hosszú távú befektetés, hiszen amellett, hogy lefaraghatók a fűtési költségek, a környezetünket is megóvhatjuk a felesleges káros hatásoktól.


Gép- és anyagújdonságok
Esztétikus és tűzbiztos hő- és hangszigetelés a teremgarázs mennyezetén
A közelmúltban készült el a képeken látható födém hőszigetelése néhány ezer m2 felületen egy miskolci társasház teremgarázsában.


Szerszám-anyag
Beltéri hőszigetelő panel
Ahol kivitelezhetetlen a külső hőszigetelés, ott megoldás lehet a belső hőszigetelés is, amely egyszerűbbé és olcsóbbá teszi a panelházak energiatakarékos felújítását.


Otthon-bútor
Szilikonok szaniterekhez
A fürdőszobák minőségét nemcsak a burkolat és a berendezési tárgyak szépsége határozza meg. Ahhoz, hogy jól eső érzés legyen használni lakásunk egyik legfontosabb helyiségét, a legapróbb részletekre is (mint például a mosdó falhoz való csatlakoztatása, stb.) oda kell figyelnünk.


Gép- és anyagújdonságok

Öt tipp a professzionális szigeteléshez


Gép- és anyagújdonságok

Védjük otthonunkat a meleg ellen!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság