13 érv a gipszkarton mellett

Szerszám-anyag

13 érv a gipszkarton mellett

Napjaink egyik legmodernebb és legelterjedtebb szigetelési módja a gipszkarton, üveggyapot szigetelés. Összeszedtük, hogy milyen érvek állnak a gipszkarton mellett. 
A gipszkarton világszerte az egyik legnépszerűbb belsőépítészeti megoldás. Nézzük mik az előnyei, amiért érdemes ezt a technológiát választani, ha belsőépítészetben szeretnénk felhasználni. A gipszkarton rendszer költség és időtakarékos megoldás a más technológiákkal szemben (1). Az épületet kevesebb terhelés éri, mivel könnyű szerkezetű (2). Az építés után sokkal kevesebb a sitt, hulladék (3). Fémszerkezetre szerelve, a szerelvények közé hőszigetelést építhetünk be, amely energia- és pénzmegtakarítást eredményez (4). Ugyanezt megtehetjük hangszigetelő anyaggal és zajmentessé tehetjük a helységet (5). Könnyen véshető, lyukasztható, nem kell a falat vésni (6). Esztétikailag szebb, hiszen eleve vízszintes, síkban van (7). Tűzálló, így tűz esetén védelmet nyújthat (8). Hőre nem tágul, és ezáltal nem reped (9). Olyan, mint az óceán: télen fűt, nyáron hűt, vagyis a magába szívott nedvességet csak szárazabb időben bocsátja ki, így klimatizál (10). Környezetbarát, nincs illatanyaga vagy egészségkárosító hatása (11). A vázszerkezethez erősítve stabil, szilárd szerkezetet képez (12). Megfelelő csavarokkal, szerkezetekkel ugyanúgy terhelhető, mint a vakolat (13).
 
Az üveggyapotról
Ha szigetelésről van szó, akkor az egyik legelterjedtebb anyag az üveggyapot. Ár érték arányban mondhatni a legjobb, hiszen olcsóbb és hasonlóan hatékony a drágább anyagokhoz képest is. Remek tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen hő-, hangszigetelő és tűzálló. Könnyen szállítható, kezelhető, csak a beépítésnél használjunk védőruhát különben vakarózhatunk. Természetes, újrahasznosított alapanyagokból készül, így az épület energiatakarékosságát elősegítve környezetünket is óvjuk. Időtálló és megőrzi hővédő tulajdonságait, akár évtizedeken keresztül is.
EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Homlokzati hőszigetelés s. k.
A növekvő energiaárak miatt lakóházaink hőszigetelése mind fontosabb. A fűtési költségek csökkenése nemcsak a pénztárcánkat kíméli, hanem energiát is megtakarítunk vele, ami környezetvédelmi szempontból csökkenti a világunkat terhelő környezeti ártalmakat.


Otthon-bútor
Szigetelés habszalaggal
A tél közeledtével egyre fontosabb lesz a lakás vagy ház szigetelése. Milyen állapotban vannak a nyílászárók? Cserélni kell, vagy felújítani? Ha nem tudod lecserélni, akkor is van néhány lehetőségünk, hogy kizárd a hideget.


Gép- és anyagújdonságok
A hangszigetelés folyamata
A hangszigetelés alapvető lépése a hangelnyelő burkolat beépítése.


Gép- és anyagújdonságok
A jövő hőszigetelése
A viharosan emelkedő energiaárak miatt egyre fontosabb és nagyobb szerep hárul az épületek hőszigetelésére és termikus védelmére. Az alacsony energiafogyasztás leginkább a tetők, külső falak, a padlók és az alagsorok kiváló hőszigetelésével érhető el.


Szerszám-anyag

Szigetelés 1×1


Otthon-bútor

Szilikonok szaniterekhez
Gép- és anyagújdonságok

Vízszigetelés a Mapei-től


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság