13 érv a gipszkarton mellett

Szerszám-anyag

13 érv a gipszkarton mellett

Napjaink egyik legmodernebb és legelterjedtebb szigetelési módja a gipszkarton, üveggyapot szigetelés. Összeszedtük, hogy milyen érvek állnak a gipszkarton mellett. 
A gipszkarton világszerte az egyik legnépszerűbb belsőépítészeti megoldás. Nézzük mik az előnyei, amiért érdemes ezt a technológiát választani, ha belsőépítészetben szeretnénk felhasználni. A gipszkarton rendszer költség és időtakarékos megoldás a más technológiákkal szemben (1). Az épületet kevesebb terhelés éri, mivel könnyű szerkezetű (2). Az építés után sokkal kevesebb a sitt, hulladék (3). Fémszerkezetre szerelve, a szerelvények közé hőszigetelést építhetünk be, amely energia- és pénzmegtakarítást eredményez (4). Ugyanezt megtehetjük hangszigetelő anyaggal és zajmentessé tehetjük a helységet (5). Könnyen véshető, lyukasztható, nem kell a falat vésni (6). Esztétikailag szebb, hiszen eleve vízszintes, síkban van (7). Tűzálló, így tűz esetén védelmet nyújthat (8). Hőre nem tágul, és ezáltal nem reped (9). Olyan, mint az óceán: télen fűt, nyáron hűt, vagyis a magába szívott nedvességet csak szárazabb időben bocsátja ki, így klimatizál (10). Környezetbarát, nincs illatanyaga vagy egészségkárosító hatása (11). A vázszerkezethez erősítve stabil, szilárd szerkezetet képez (12). Megfelelő csavarokkal, szerkezetekkel ugyanúgy terhelhető, mint a vakolat (13).
 
Az üveggyapotról
Ha szigetelésről van szó, akkor az egyik legelterjedtebb anyag az üveggyapot. Ár érték arányban mondhatni a legjobb, hiszen olcsóbb és hasonlóan hatékony a drágább anyagokhoz képest is. Remek tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen hő-, hangszigetelő és tűzálló. Könnyen szállítható, kezelhető, csak a beépítésnél használjunk védőruhát különben vakarózhatunk. Természetes, újrahasznosított alapanyagokból készül, így az épület energiatakarékosságát elősegítve környezetünket is óvjuk. Időtálló és megőrzi hővédő tulajdonságait, akár évtizedeken keresztül is.
EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Hőszigetelés és járófelület egyben
Utólagos hőszigetelés alatt a homlokzatok szigetelését értjük, de a házak és lakások esetében egyéb lehetőségünk is van a fűtési díj csökkentésére. A beépítetlen a padlástérben semmilyen hőszigetelés nincs, így a födém nyitott ablak a meleg számára.


Otthon-bútor
Tippek tetőablak választáshoz
Csodálatos kilátás, rengeteg beáradó fény… és meleg? A nyári hőségben ez utóbbi nem tartozik a tetőablakok előnyös tulajdonságai közé. 


Otthon-bútor
Kenhető szigetelők
Mind a kültéri, mind a beltéri vízszigetelési munkákat jelentősen megkönnyítik a könnyen kezelhető korszerű anyagok, amelyek alkalmazása a műszaki leírás tanulmányozása után egyszerű feladat.


Otthon-bútor
Utólagos hangszigetelés
Szigetelje lakása hangszigetelését laminált tapétával. Olyan lakásokban, ahol az áthallás komoly gond, de a védekezésre kevés hely van, ott mindent megold a Halltex panel. Minden Halltex tapétázott panel 12 milliméter vastag, és önállóan alkalmazható.


Gép- és anyagújdonságok

Tökéletes hőszigetelő
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság