hirdetésSzigetelés 1×1

Szerszám-anyag

Szigetelés 1×1

A szigetelés nagyon fontos minden ház, lakás életében. Érdemes erre több figyelmet szentelnünk, mert a kezdeti többlet költségek később megtérülnek kamatostul. A tetőre, pincére és nyílászáróinkra kell külön figyelmet fordítanunk. Ne nagyoljuk el!
Ne az utcát fűtsük!
Ha megfelelően szigeteljük otthonunkat, akkor az megakadályozza az épület állandó hő vesztését. Így rengeteg energiát takaríthatunk meg. Egy, új házban, lakásban akár 60-70%-os energia megtakarítást is elérhetünk, míg egy régebbi, korábban szigetelt házban ez lehetetlen vállalkozásnak bizonyulna. A passzív házaknál az energiafogyasztás akár 90%-kal is alacsonyabb lehet. A legkorszerűbb fűtési rendszer sem ér semmit, ha a meleg észrevétlenül elszökik a lakásból.
 
Szigetelve jó a tető
A legfelső szint mennyezetét, illetve a tetőt legalább 12-24centiméter vastag szigetelőanyaggal célszerű szigetelni. Ha ezen kívül egy további szigetelő réteggel a betonkoszorút is leszigeteljük, akkor elkerülhetjük, hogy a koszorú hőhídként a szabadba vezesse a meleget.
 
Szigetelés a padló alatt
Ha a pincehelyiség fűtetlen, a pincefödém leszigetelésével visszatarthatja a talajból felszálló hideget, és a földszinti szobákban sem kell alacsonyabb hőmérséklettel és hideg padlóval számolnia.
 
Szigetelés a fűtőtest mögött
A fűtőtest mögé érdemes hőszigetelő lapot, ha kevés a hely, akkor hőszigetelő fóliát ragasztani. Ezen kívül a fűtéscsövek szigetelésével is megakadályozható a felesleges hőveszteség. Az így használt szigetelőanyag, mint egy hőtükörként funkciónál és visszaveri a meleget a lakásba.
 
Figyeljünk a nyílászárókra
Az ablakok minősége is jelentős tényezője a lakás hőszigeteltségi fokának. Gyakran már az is sokat számít, ha az ablakok illeszkedését kijavítja, megszünteti a réseket. Ha az ablakkeretek jók, elegendő lehet csak az ablaküveget kicserélni.hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Áttekinthető ékszertartó
A dobozban vagy fiókban tárolt fülbevalók és nyakláncok könnyen összekeverednek, sok időbe telik kiválasztani a megfelelőt és még a párját is megtalálni hozzá. Nem beszélve a sarkokban megbúvó és feledésbe merülő darabokról!


Gép- és anyagújdonságok
Új MEWA katalógus
Szeptembertől már Magyarországon is az új „World Wide Work by MEWA“ termékkatalógusból rendelhetünk mindent, ami a biztonságos munkavégzéshez kell.


Gyerkőc
Kerti játszótér kicsiknek és nagyoknak
Gyermekeik születése óta gondolkodott Veres Péter és felesége Gödön, hogy hová helyezzék a hintát a kerten belül.


Gép- és anyagújdonságok
Táv? Lemérve!
Hivatalosan szakaszok és távolságok pontos, lézertechnológiával végzett, megbízható mérésére szolgál a Bosch Zamo.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság