Ma már elengedhetetlen a homlokzatok hőszigetelése

Szerszám-anyag

Ma már elengedhetetlen a homlokzatok hőszigetelése

A környezetvédelmi szempontok, és a belső terekkel szembeni követelmények olyan épületek létrehozását igénylik, melyek kellemes lakókörnyezetet biztosítnak, és alacsony energia-felhasználást tesznek lehetővé. Az épületek értékét, élettartamát nagymértékben növeli a minőségi anyagokkal készített homlokzat.
Az épülethatároló szerkezetek hőszigetelésére jelenleg nincs érvényben lévő kötelező előírás. Legfontosabb elvárás az esztétikai védelem és a hőtechnikai követelmények kielégítése, ezáltal a fűtési költségek csökkentése.
A MAPETHERM HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ RENDSZEREK alkalmazásával mind régi és új épületek felújításakor, és homlokzatképzésekor jelentős mértékű energia-megtakarítás érhető el.
Általános követelmények az alapfelülettel:
Az alapfelület legyen szilárd, száraz, mozgás- és zsugorodásmentes, megfelelően teherbíró, és az esetleges szennyeződéseket is el kell távolítani.
 
A MAPETHERM PS rendszer már nagy felhasználási múlttal rendelkező, bevált, hőszigetelő rendszer. A homlokzati hőszigetelő rendszer kiválasztásakor érdemes egy már bevált rendszer mellett dönteni, így már helytállt termékrendszerünk lesz, melyet megbízható, egymáshoz jól illeszkedő termékek alkotnak. A MAPETHERM PS hőszigetelő rendszer hosszan tartó élettartamot biztosít.
 

A rendszer előnyei:
  • széles színválaszték
  • kedvező ár-érték arány
  • megbízható, bevált műszaki megoldás
  • rendszer garancia
Rendszer elemei:
  • MAPETHERM RAGASZTÓTAPASZ - hőszigetelő lapok ragasztásához
  • MAPETHERM POLISZTIROL LAP
  • MAPETHERM RAGASZTÓTAPASZ - az üvegszövet beágyazásához
  • MAPETHERM ÜVEGSZÖVET HÁLÓ ? a repedéssel szembeni ellenállást biztosítja
  • MALECH vékonyvakolat alapozó - az alapfelület nedvszívó képességének csökkentésére és kiegyenlítésére
  • QUARZOLITE TONACHINO vékonyvakolat

Az alapfelület vizsgálata:
A meglévő homlokzati vakolatot át kell vizsgálni, és szükség szerint a laza részeket el kell távolítani. Az előkészítési munka része a felület portalanítása is, mert az ott maradt por a ragasztóanyag tapadását negatívan befolyásolja, és veszélyezteti a hőszigetelés stabilitását, élettartalmát.

Új építésű családi házaknál közvetlenül a tégla vagy beton felületre is felragaszthatjuk a polisztirol táblákat.
A hőszigetelő rendszer elkészítését a lábazati sín felerősítésével kezdjük. A sín vízorros profillal van kialakítva, ezzel segíti a víz lecseppenését, és így nem fut a lábazaton végig. Ezzel csökkentjük a lábazat szerkezetébe a homlokzatról bejutó víz mennyiségét.
A MAPETHERM PS RENDSZERNÉL a hőszigetelő lapokat a peremén és pontokban ragasztóval kenjük be.
A hőszigetelő lapokat kötésben ragasztjuk, és síkba állítjuk fel. A ragasztó megkötése után a lapok kiálló részeit csiszolóval síkba hozzuk. Ezután következik a dübelezés folyamata.
 
Érvek a MAPETHERM RENDSZER MELLETT
 
Akár 25% fűtési költség megtakarítás is elérhető
Egy családi háznál a nem megfelelő hőszigetelő képességű falakon 30 % energia távozik el, mely nagy veszteségként jelentkezik.
A MAPETHERM HŐSZIGETELŐ RENDSZEREK használatával növelhetjük a falak hőtároló kapacitását.
Komfortérzet
A MAPETHERM HŐSZIGETELŐ RENDSZEREK alkalmazásával télen a fűtés hatására kellemes hőmérsékletű légteret tudunk biztosítani, nyáron pedig ugyanez a hőszigetelő rendszer védi a falat a felmelegedéstől. Így elérhetjük a kiegyensúlyozott lakótéri hőmérsékletet.
Az épület értéknövelése
A megfelelően megválasztott, hőtechnikailag megtervezett MAPETHERM RENDSZEREK hosszú távú befektetést jelentenek, mely megoldást nyújt az Ön hőszigetelési és karbantartási gondjaira.
Az esztétikus homlokzat növeli az otthona értékét.
Figyeljünk a környezetünkre
Az energiaárak növekedése jobb minőségű, környezetbarát építkezés elterjedésére ösztönöz mindenkit. Ezáltal tudatos energiafelhasználással környezetkímélő életet tudunk teremteni.
A hőszigetelő rendszerünk használatával csökkenthetjük a fűtési költségeinket. A termék fejlesztés során kiemelten tartottuk szem előtt a környezetvédelmet.
 
Színek és struktúrák
A homlokzat műszaki, szerkezeti és hőtechnikai tervezéséhez szorosan kapcsolódik a struktúra és a homlokzati szín meghatározása. Az épület értékét növeli a magas minőségi anyagokkal kivitelezett homlokzat, mely jó páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik és a színek megfelelő színtartóságával igazi dísze a háznak, mindezen tulajdonságok mellett ellenáll a környezeti hatásoknak.
Az épület színezésénél fontos a szín kiválasztása, amely hosszú évekig tükrözi a világ számára egyéniségünket, érzéseinket.
 
Színek és a hőszigetelés
A hőszigetelő rendszer színválasztásánál szabályokat kell figyelembe venni.
A sötétebb színű homlokzatok jobban felmelegednek, és magukban tartják a hőt, mint a világos színűek. Ezért nem ajánlatos erős, sötét színt választani a MAPETHERM HŐSZIGETELŐ RENDSZEREK fedővakolataként.

Lehetőségek
Rengeteg megoldást kínálunk a páraáteresztőtől az éghetetlenig, egyedi színválaszték, struktúrák, mind-mind gazdaságosságot és kreativitási lehetőségeket biztosítanak a lakosságnak az álmaik megvalósításához.

                                                                                                                    hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Otthonaink szigetelését is késleltetheti az építőipari munkaerőhiány
A Knauf Insulation szerint érdemes várni a profi kivitelezőre, ha szigetelünk.


Gép- és anyagújdonságok
Esztétikus és tűzbiztos hő- és hangszigetelés a teremgarázs mennyezetén
A közelmúltban készült el a képeken látható födém hőszigetelése néhány ezer m2 felületen egy miskolci társasház teremgarázsában.


Gép- és anyagújdonságok
Védjük otthonunkat a meleg ellen!
A lakóépületekben a tető az, ami leginkább ki van téve az időjárás viszontagságainak, így nyáron a napsugárzásnak is.


Gép- és anyagújdonságok
Hőszigetelő, hanggátló és betörésvédő pince- és mellékajtók
Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a pince- és mellékajtók kiválasztásakor?
Gép- és anyagújdonságok

Intelligens otthon okostéglákkal


Gép- és anyagújdonságok

A ház hőszigetelésével spórolunk is
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság