A takarékos üveggyapot

Szerszám-anyag

A takarékos üveggyapot

A magasabb gázszámlák miatt szembesülnünk kell azzal, hogy jövedelmünk jelentős részét költjük otthonunk fűtésére. Érdemes elgondolkodni, hogy javíthatnánk a helyzeten.


A leghatékonyabb megoldás az üveggyapot szigetelés rendkívül jó hő- és hangszigetelő képességével, tűzállóságával, valamint legjobb ár-érték arányával. Idén már támogatásban is részesülhetünk: 2007-ben először pályázhatunk EU-s forrásokból (Környezetvédelem és infrastruktúra operatív program) energiahatékonyság-növelő beruházásokra, így lakásunk szigetelésének korszerűsítésére.
 
 Miért jó üveggyapottal szigetelni?
 
A jó minőségű, szakszerű szigeteléssel sok energiát és pénzt spórolhatunk, s a befektetett összeg ? valamennyi korszerűsítési munka közül a leggyorsabban ? 2-3 év alatt megtérül. Egy átlagos lakóházra vonatkozó számítások szerint a megfelelően elvégzett szigeteléssel a jelenlegi gázárakon több százezer (!) forint megtakarítást érhetünk el éves szinten.

Mi az ásványgyapot, és mi az üveggyapot?

Mindkettő ásványi alapanyagból készülő, hoszszú, vékony szálakból álló szigetelőanyag. Minimum 90 százalékban ásványi alapanyagból állnak ? az ásványgyapot, más néven kőzetgyapot például dolomitból, bazaltból, az üveggyapot pedig homokból, illetve újrahasznosított üvegből ?, így a források gyakorlatilag kimeríthetetlenek. Legfeljebb 7 százalékban szerves kötőanyagot is tartalmaznak.hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Ingyen tipp gázszámlája csökkentésére
Megfelelő hőszigeteléssel nemcsak az Ön havi költségei csökkennek, de a környezetet is védi, a páralecsapódást is elkerüli, és házának értéke milliókban kifejezhetően megnő. Érdemes tehát foglalkozni ezzel a témával.


Gép- és anyagújdonságok
Kiszámoltuk! Ennyit spórolhat meg hőszigeteléssel és fűtéskorszerűsítéssel
Soha nem látott mértékű érdeklődés tapasztalható az energiahatékonysággal összefüggő ingatlanfelújítási munkák és építőanyagok iránt az újHÁZ Centrum tapasztalatai szerint.


Ötletek
Még nincs késő hőszigetelni
Az ősz ideális időszak a családi házak hőszigetelésére. Az energiahatékonysági korszerűsítés két szempontból is hosszú távú befektetés, hiszen amellett, hogy lefaraghatók a fűtési költségek, a környezetünket is megóvhatjuk a felesleges káros hatásoktól.


Gép- és anyagújdonságok
Iskola rendhagyó homlokzatszigeteléssel
A fehér és szürke cementtel készült lapokból egy változatos, játékos, nehezen felejthető felület alakult ki.


Gép- és anyagújdonságok

Mit tegyünk, ha húz a hideg?


Gép- és anyagújdonságok

A ház hőszigetelésével spórolunk is


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság