hirdetésA takarékos üveggyapot

Szerszám-anyag

A takarékos üveggyapot

A magasabb gázszámlák miatt szembesülnünk kell azzal, hogy jövedelmünk jelentős részét költjük otthonunk fűtésére. Érdemes elgondolkodni, hogy javíthatnánk a helyzeten.


A leghatékonyabb megoldás az üveggyapot szigetelés rendkívül jó hő- és hangszigetelő képességével, tűzállóságával, valamint legjobb ár-érték arányával. Idén már támogatásban is részesülhetünk: 2007-ben először pályázhatunk EU-s forrásokból (Környezetvédelem és infrastruktúra operatív program) energiahatékonyság-növelő beruházásokra, így lakásunk szigetelésének korszerűsítésére.
 
 Miért jó üveggyapottal szigetelni?
 
A jó minőségű, szakszerű szigeteléssel sok energiát és pénzt spórolhatunk, s a befektetett összeg ? valamennyi korszerűsítési munka közül a leggyorsabban ? 2-3 év alatt megtérül. Egy átlagos lakóházra vonatkozó számítások szerint a megfelelően elvégzett szigeteléssel a jelenlegi gázárakon több százezer (!) forint megtakarítást érhetünk el éves szinten.

Mi az ásványgyapot, és mi az üveggyapot?

Mindkettő ásványi alapanyagból készülő, hoszszú, vékony szálakból álló szigetelőanyag. Minimum 90 százalékban ásványi alapanyagból állnak ? az ásványgyapot, más néven kőzetgyapot például dolomitból, bazaltból, az üveggyapot pedig homokból, illetve újrahasznosított üvegből ?, így a források gyakorlatilag kimeríthetetlenek. Legfeljebb 7 százalékban szerves kötőanyagot is tartalmaznak.hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
A káva hőszigetelése
Épületeink fenntartási költségeinek csökkentése érdekében egyre jobb hőszigetelésre törekszünk, összefüggő termikus burokra szeretnénk kialakítani.


Gép- és anyagújdonságok
Tökéletes hőszigetelő
Az energiaárak növekedése indokolja, hogy minden területen takarékoskodjunk az energiafelhasználással. Ennek egyik legegyszerűbb formája az ajtók és ablakok jó hőszigetelése, amelynek jótékony hatását elsősorban télen érezzük. Hiába szerezzük azonban be a legjobb hőszigetelési mutatókkal felvértezett drága nyílászárókat, ha beépítésük során nem ügyelünk a keret körül felhasznált tömítőanyagok jó minőségére. A szakemberek által használt purhabokat, tömítőket és ragasztókat gyártó Selena vállalat Tytan termékei ehhez nyújtanak hatékony segítséget.


Otthon-bútor
Hőszigetel és dekorál az energiaroló
Egyszerre dekorálja a helyiséget és csökkenti az energiafelhasználást az energiarolónak becézett árnyékoló, amely akár egyharmadával is mérsékelheti a tetőtéri ablak üvegén át távozó hőveszteséget. Így a beltéri komfortérzetünk nagymértékben javul.


Gép- és anyagújdonságok
Családi ház utólagos homlokzati hőszigetelése
Egy székesfehérvári családi ház kivitelezése kapcsán mutatjuk be a Knauf Insulation SMARTwall S C2 termékét.


Gép- és anyagújdonságok

Iskola rendhagyó homlokzatszigeteléssel


Szerszám-anyag

Mókus a szigetelésben


Gép- és anyagújdonságok

Védjük otthonunkat a meleg ellen!
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság