Hangolódj az ünnepekre – alkoss közösen természetes alapanyagokból a STIHL-lel

Otthon-bútor

Hangolódj az ünnepekre – alkoss közösen természetes alapanyagokból a STIHL-lel

A STIHL professzionális láncfűrészeinek segítségével, saját kezűleg készített, egyedi karácsonyfa- és lakásdíszekkel könnyedén ünnepi hangulatba varázsolhatod otthonod.

A STIHL kertápolási szakértője, Beh Mariann most tippeket ad, hogyan tudod saját magad elkészíteni az adventi dekorációkat.

Fűrészelj!

Fűrészeljünk!.jpg

Az otthoni karácsonyi díszek alapjául használj gondosan előkészített fakorongokat. A korongok vágásához jól jön majd otthon egy akkumulátoros STIHL fűrész, mely rendkívül könnyű, nagyon halk, és a fűrészlánc kialakításának köszönhetően nagyon szép vágási felületet ad. A karvastagságú ágakból készülhet karácsonyfadísz, ajtókopogtató vagy gyertyatartó, a nagyobb rönkökből fali dísz, asztali dísz vagy éppen „adventi koszorú” alap. A megvágott fakorongokat a díszítés előtt csiszolópapír vagy csiszológép segítségével csiszold alaposan át, majd portalanítsd egy ecsettel, mert fontos, hogy a dekorálás előtt tiszta és pormentes legyen a felület.

Egyedi karácsonyfadíszek fakorongokból

Egyedi karácsonyfadísz fakorongból.jpg

1. A karácsonyfadísznek szánt, kisebb fakorongokat többféle technikával dekorálhatod, de az első lépés, hogy kb. 0,5-1 cm-re a szélüktől fúrj egy 2-5 mm átmérőjű lyukat. A lyuk mérete attól függ, mivel szeretnéd majd felakasztani a díszeket. Választhatsz natúr kötöző zsinórt, szatén-, textil-, papír vagy juta szalagot. A legegyszerűbb díszítési művelet, ha arany, ezüst, réz, fehér és fekete, fa felületen is használható tollakkal rajzolsz a korongokra. A vágott hegyű tollakkal pedig csodaszép kalligrafikus motívumokkal, szövegekkel is díszítheted a korongokat.

2. Igazán különleges díszeket készíthetsz szalvéta, vagy más néven decoupage technikával. Válassz olyan ünnepi szalvétákat, melyekből kisebb motívumok is könnyen kivághatók, szerezz be a decoupage-ragasztót és egy vékonyabb ecsetet. A decoupage módszer első lépése, hogy a kiválasztott szalvétából kivágod azt a motívumot, amit majd szeretnél a fakorongra ragasztani. Válaszd szét a szalvéta rétegeit és csak azt a réteget használd, amin a minta van. Ezután egy vékonyabb hegyű ecsettel kend be a fakorongot a ragasztóval. Fontos, hogy a ragasztót vékony rétegben vidd fel. A következő lépés, hogy a motívumot a ragasztóra simítod. Amikor megszáradt a motívum, kend át azt is a ragasztóval. Ha azt szeretnéd, hogy a felület fényes legyen, kend át decoupage-lakkal a száradás után.

díszítő elemek.jpg

3. A fakorongokat díszítheted örökzöldekkel, termésekkel, masnikkal, fűszerekkel is. A hozzávalókat először rendezd el a korongon, majd ragasztópisztoly segítségével rögzítsd egyesével az összes elemet. Tehetsz a fadíszre például olyan illatos fűszereket, mint a fahéjrúd, a csillagánizs, a szegfűszeg, vagy a kardamom. Gazdagíthatod olyan örökzöldek hajtásaival, mint a tiszafa, a borostyán, a buxus vagy a fagyal. Tehetsz a korongra narancs- vagy citromkarikákat, színes bogyókat, kisebb tobozokat.

Az egyedi fadíszekkel természetesen nem csak a karácsonyfát dekorálhatod: akaszthatjuk őket a fiókgombokra vagy ajtókilincsekre, de akár teheted a szépen becsomagolt ajándékok tetejére is. Ragasztópisztoly segítségével könnyen a csomagolásra rögzítheted a feldíszített korongot, és már kész is a különleges ajándék.

Asztali díszek, adventi ,,koszorúk” fakorong alapból

Asztali dísz fakorongból.jpg

A nagyobb méretű (15-25 cm átmérőjű) fakorongokból hasonló módon készíthetsz asztali díszt vagy adventi ,,koszorút”, mintha hagyományosan, egy koszorú adná az alapot. A fakorongon mindenképpen készítsd el első lépésben a kompozíciót és csak ezután rögzítsd az egyes díszeket ragasztópisztoly segítségével. Az olyan természetes anyagok, mint az illatos örökzöldek, a különleges formájú termések, és szárított gyümölcsök, a színes bogyók, az egyszínű gyertyák és a naturális szalagok, masnik segítségével igazán egyedi lakásdísz készíthető.

STIHL tipp: Az otthoni alkotáshoz szükséges kellékeket legegyszerűbben a hobbiboltokból szerezheted be, ahol az eszközök mellett rengeteg izgalmas díszítőelemet is találsz.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Stílusos dió dekorfal
Sajnos nem minden fa él száz évig, de ha elhal, akkor sem kell azonnal tüzelőnek nyilvánítani. Készíthetünk belőle például dekorfalat, mint Szekeres Zoltán Budapesten.


Gép- és anyagújdonságok
Hogyan dekorálunk?
Úgy tűnik, mi magyarok egyszerűen imádjuk a karácsonyi készülődést – derült ki a kika felméréséből.


Gép- és anyagújdonságok
Univerzális vágó a háztartásban
A Bosch Xeo vágója mindent, mindig elvág. A kézbesimuló, könnyen használható kisgép igazi társ a háztartásban, hiszen barkácsolási és dekorációs munkákra egyaránt jól alkalmazható. A padlószőnyegtől a kartonpapírig mindent feldarabolhatunk vele.


Otthon-bútor
Ötletes adventi visszaszámlálás
Hangolódj az ünnepekre jópofa adventi órával. 


Gép- és anyagújdonságok

Szóljon az advent a kreativitásról!


Otthon-bútor

Diy adventi dekoráció


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság