hirdetésEgy bútor új élete

Otthon-bútor

Egy bútor új élete

Nagy Viktória festéssel a stencilezett mintával újította fel régi komódját.

Ez a bútor végtelenül egyszerű, letisztult formavilágú, még csak véletlenül sincs rajta egy íves forma. Az ilyen bútoroknak szinte mindig jót tesz a retro stílus és az erősen geometrikus díszítés. Mivel maga a bútor egyszerű, elbírja a karakteresebb színeket is, az egyenes vonalakhoz és éles sarkokhoz pedig tökéletesen passzol a geometrikus formavilág.

Hozzávalók • Azúr Bagoly tejfesték - sütőtök, hóvirág • Mywall stencil • Vans viasz - átlátszó • Pentart akrilfesték - fekete • Sadolin folyékony fa

Galériához klikk a képre!
Így nézett ki eredetileg a szekrény.
Következett a maszkolás
Majd a festés.


"• A bútor fedlapja nagyon szép volt eredetileg, nagyon megtetszett a furnér erezete, mindenképpen meg akartam tartani, illetve a lábakon is az eredeti szín megtartása mellett döntöttem. Így a fa részek szépen keretezik a festett részeket. A komód teljes felülete vastag lakk borítású volt, ami nem volt ugyan rossz állapotban, de nagyon ósdi hatása volt. Így, ahol meg akartam hagyni az eredeti fát, ott hőlégfúvó és spakli segítségével eltávolítottam a régi lakkot.

• A lábakon itt-ott kicsit elvált a furnér, itt faragasztót használtam és gyors rögzítővel fixáltam a ragasztott részeket. A régi fogantyú helyét fatapasszal tüntettem el. Ezután a bútor teljes felületét átcsiszoltam 240-es papírral.fésülködő szekrény.jpg
• Következett a maszkolás. Minden olyan részt, amit nem akartam lefesteni maszkoltam.

• Kezdődhetett a festés. A hóvirág színnel kezdtem. A festékport 2:1 arányban (víz : festék) kevertem, az első réteghez adtam tapadásfokozót is (1:1 arányban), mert elég kemény volt a lakkozott felület. Összesen 4 rétegre volt szükség a tökéletes fedéshez.

• Miután a festés megszáradt, kimaszkoltam a már festett részeket, ahol szükséges volt és következett a sütőtök. Eredetileg a bútor teljes belsejét is festeni akartam ezzel a színnel, de mivel annyira szép állapotú volt, így végül csak a fióklapokat, és szekrény alsó és hátsó lapját festettem. Így kicsit frissült a belső is, de mégsem volt olyan nagy munka. 3 réteg elég is volt.

ikea hack.jpg

• Nekem már így is tetszett, de azért érződött, hogy kell még egy kis plusz. Ez a plusz a stencil minta, ami feltette az i-re a pontot. Ebben az esetben a stencil minta festéséhez hengert használtam, mivel elég nagy a felület, így haladósabb volt. A stencilt stencil rögzítő spray segítségével rögzítettem a felületen, ezután kezdtem a festést. Egyszerre csak nagyon kevés festéket vettem föl a hengerrel, hogy ne follyon meg a minta.

• A stencil minta nagy része szintén sütőtök színű, egy nagyon kevés feketét kevertem bele, egyrészt azért, hogy megtörje az egyhangúságot, másrészt, hogy az új fogantyú színével is harmonizáljon.

• Ezután már csak átkentem viasszal a teljes bútort, felraktam a fogantyút. "

Kék éjjeliszekrény.jpg

Ha tetszett Viktória ötlete, nézz körül blogján is. 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Felújítási 1×1
Mitől függ, hogy tényleg olyan lesz, mint amilyet elképzelt, amilyet szeretne? Vajon melyek azok a tényezők, amik eldöntik egy készülő burkolatról, hogy az, mennyire lesz olyan, mint amilyet a megrendelő megálmodott? A Mapei segítségével bemutatjuk, hogy mire ajánlott odafigyelni!


Otthon-bútor
Fesd át a szekrényed!
A rossz bőrben lévő bútorból is lehet még otthonod dísze. Megmutatjuk, hogyan csináld!


Otthon-bútor
Hálószoba-felújítás saját kezűleg
Ahhoz, hogy lakóterünk megújuljon, nem kellenek új bútorok, sem szakemberek hada: elég a jó ízlés, a munka megtervezése, akarat és némi szabadidő: az itt bemutatott hálószobát festette, tapétázta, bútorait átfestette, lámpáját pedig átalakította ihletett tulajdonosa – és a végeredmény önmagáért beszél.


Szerszám-anyag
A konyhapult új ruhája
Beköltözéskor még tetszett a konyhapult Lovass Ágnesnek Pécelen, az idő múlásával azonban egyre kevésbé.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság