Egy bútor új élete

Otthon-bútor

Egy bútor új élete

Nagy Viktória festéssel a stencilezett mintával újította fel régi komódját.

Ez a bútor végtelenül egyszerű, letisztult formavilágú, még csak véletlenül sincs rajta egy íves forma. Az ilyen bútoroknak szinte mindig jót tesz a retro stílus és az erősen geometrikus díszítés. Mivel maga a bútor egyszerű, elbírja a karakteresebb színeket is, az egyenes vonalakhoz és éles sarkokhoz pedig tökéletesen passzol a geometrikus formavilág.

Hozzávalók • Azúr Bagoly tejfesték - sütőtök, hóvirág • Mywall stencil • Vans viasz - átlátszó • Pentart akrilfesték - fekete • Sadolin folyékony fa

Galériához klikk a képre!
Így nézett ki eredetileg a szekrény.
Következett a maszkolás
Majd a festés.


"• A bútor fedlapja nagyon szép volt eredetileg, nagyon megtetszett a furnér erezete, mindenképpen meg akartam tartani, illetve a lábakon is az eredeti szín megtartása mellett döntöttem. Így a fa részek szépen keretezik a festett részeket. A komód teljes felülete vastag lakk borítású volt, ami nem volt ugyan rossz állapotban, de nagyon ósdi hatása volt. Így, ahol meg akartam hagyni az eredeti fát, ott hőlégfúvó és spakli segítségével eltávolítottam a régi lakkot.

• A lábakon itt-ott kicsit elvált a furnér, itt faragasztót használtam és gyors rögzítővel fixáltam a ragasztott részeket. A régi fogantyú helyét fatapasszal tüntettem el. Ezután a bútor teljes felületét átcsiszoltam 240-es papírral.fésülködő szekrény.jpg
• Következett a maszkolás. Minden olyan részt, amit nem akartam lefesteni maszkoltam.

• Kezdődhetett a festés. A hóvirág színnel kezdtem. A festékport 2:1 arányban (víz : festék) kevertem, az első réteghez adtam tapadásfokozót is (1:1 arányban), mert elég kemény volt a lakkozott felület. Összesen 4 rétegre volt szükség a tökéletes fedéshez.

• Miután a festés megszáradt, kimaszkoltam a már festett részeket, ahol szükséges volt és következett a sütőtök. Eredetileg a bútor teljes belsejét is festeni akartam ezzel a színnel, de mivel annyira szép állapotú volt, így végül csak a fióklapokat, és szekrény alsó és hátsó lapját festettem. Így kicsit frissült a belső is, de mégsem volt olyan nagy munka. 3 réteg elég is volt.

ikea hack.jpg

• Nekem már így is tetszett, de azért érződött, hogy kell még egy kis plusz. Ez a plusz a stencil minta, ami feltette az i-re a pontot. Ebben az esetben a stencil minta festéséhez hengert használtam, mivel elég nagy a felület, így haladósabb volt. A stencilt stencil rögzítő spray segítségével rögzítettem a felületen, ezután kezdtem a festést. Egyszerre csak nagyon kevés festéket vettem föl a hengerrel, hogy ne follyon meg a minta.

• A stencil minta nagy része szintén sütőtök színű, egy nagyon kevés feketét kevertem bele, egyrészt azért, hogy megtörje az egyhangúságot, másrészt, hogy az új fogantyú színével is harmonizáljon.

• Ezután már csak átkentem viasszal a teljes bútort, felraktam a fogantyút. "

Kék éjjeliszekrény.jpg

Ha tetszett Viktória ötlete, nézz körül blogján is. 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Komódfelújítás pofonegyszerűen
Csak az antik bútorok érdemelnek meg egy második esélyt? Semmi esetre sem! A rövidebb előéletű bútorok is megérdemlik az újjászületést. Bemutatjuk egy több mint 30 éves komód egyszerű átváltoztatását. Ez egy tipikus Hamupipőke mese, ahol modern anyagok segítségével varázsolhatunk új királynőt a nappalinak.


Otthon-bútor
Teljes házfelújítás
Sokszor írtunk már a ház vagy lakás felújításának valamelyik eleméről. Ritkán mutatunk be azonban egy szinte minden részletre kiterjedő felújítást. Most egy ilyent adunk közre: a Mátrai család Somogyjádon eldöntötte, megtervezte és ki is vitelezte.


Ötletek
Bútorok vintage hangulatban felújítva
Szinte az egész lakás bútorait vintage stílusban újította fel Mátrainé Horváth Nárcisz Somogyjádon.


Otthon-bútor
Legyen modern fürdőszobánk
A fürdőszoba egyre fontosabb helyszíne életünknek, és hagyományos funkciói mellett a felüdülés és a kikapcsolódás helyszíne is. A Geberit számtalan kreatív kivitelezési lehetőséget és tökéletesen formatervezett kiegészítőket kínál fürdőszobánk átalakításához.
Gép- és anyagújdonságok

Van, amin nem éri meg spórolni


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság