Csillár szokatlan burákkal

Otthon-bútor

Csillár szokatlan burákkal

Szép régi befőttesüvegekből készített egyedi csillárt Berta-Gurubi Zsuzsanna Lejla Budapesten.

Szöggel kilyukasztgatta a tetőket körbe, aztán csípőfogóval elcsípte a lyukak között maradt részeket. A festést szórópisztollyal végezte, a kábeleket lefedve, szabad levegőn, szélcsendben, kesztyűben és védőszemüvegben, aztán megvárta, míg a festék megszárad (kb. egy óra), addig nem érdemes leszedni a védőfóliát. Bár eredetileg retro Edison izzókat tervezett beléjük, végül a melegedés elkerülése érdekében LED-es izzók kerültek az üvegekbe.

A fába az após mart egy kb. 2-3 cm széles helyet a kábeleknek meg a csokinak. A faváz egyébként szimpla, 5 cm vastag, kb. 1 méter hosszú fenyődeszka, bármelyik fatelepen kapható. Amitől kb. 100 évesnek néz ki és ilyen szépen látszik az erezete, az a homokfúvás (600 Ft-ba került). Lejla a pácolásnál is igyekezett erősíteni a régies hatást: felkente az első réteget, aztán száradás után megcsiszolta itt erősebben, ott kevésbé. A második réteget aztán apró festőecsettel kente fel, ide-oda, kevés pácot használva, hogy a száraz ecset szép csíkokat húzzon. Ja, és az direkt van, hogy minden üveg más magasságban lóg.

A készítés menete bővebben itt.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Csillár szekérkerékből
A régi szép idők hangulatát szerette volna megidézni Kalmár János Győrben.


Otthon-bútor
Csillár papírlampionokból
Négy méteres Kosár Judit budapesti lakásának belmagassága, s mert a szoba egyik felében galéria van, ezért Judit a másik felére, a plafonra kerülő csillárnak is valami nagyot szeretett volna.


Ötletek
Étkezősarok készítése s. k.
Komplett étkezősarkot épített Deák Ferenc édesanyja ócsai konyhájába.


Ötletek
Háromféleképpen kapcsolható csillár
Fölöslegesen ne kelljen a szükségesnél több izzót működtetni – nincs ember, aki ne értene egyet ezzel a megállapítással. Bár a boltban kapható csillárok néha rákényszerítenek bennünket a pazarlásra. Van egyszerű megoldás a problémára.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság