hirdetésSzékek szuperhősöknek

Gyerkőc

Székek szuperhősöknek

A tanulás is jobban megy, ha a gyerek tudja, hogy szuperképessége van hozzá. Ajándékozzunk neki önbizalmat!

Amíg egy régi bútor mások számára értéktelen lom, addig Galuska Adrienn érdi olvasónk számára igazi érték. Így születnek keze alatt újjá az öreg bútorok a környezettudatosság jegyében.

 

Anyagszükséglet

- szalmiákszesz

- csiszolóvászon (a csiszolás kézzel történt)

- folyékony fa

- lignocolor festék: swarz, rot, snorkel blue, buttercup

- lakk

- maszkolószalag

 

1. A felhasznált bútorok közül a két szék az ötvenes évekből származik. A háttámlája mindkettőnek elég viseltes volt, először azokat kellett rendbe tenni.

 

2. a székekről és az asztalról Adrienn a már korábbiakban lemállott részeket eltávolította, folyékony fával kipótolta és lecsiszolta, hogy a felület a lehető leghomogénebb legyen, mert erre a részre került a minta és itt a felületnek nagyon szépnek kellett lennie.

 

3. Ezután a felületet szalmiákszesszel zsírtalanította. Alapozót nem használt, egyből elkezdte a festést. Kézzel megrajzolta a mintát, majd maszkolószalaggal körberagasztotta. Batman denevérjelvénye körül itt még látszik a fatapasz.

 

4. Következett a festés, majd a felületet obi lakkal zárta. A székek tetejére kivágott egy kartonpapírt, rátette a szivacsot, textillel bevonta és ráragasztotta az egészet ragasztópisztollyal a szék ülőfelületére.

 

5. A tanulóasztal is hasonlóan készült, persze párna nélkül.

 

6. Superman széke véletlenül éppen karácsonyra készült el.

 

7. A szuperhősök is leülnek néha – tanulni vagy ebédelni.

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Formatervezett asztal kicsiknek és nagyoknak
Most derült ki, hogy a tanulóasztal a gyerekszobában hiányos, tönkrement, esetleg egyszerűen „kinőtték” vagy belakták, és már nem fér el rajta a számítógép? Nos, a megoldás egyszerű: készítsük el gyorsan, egyszerűen, saját kezűleg ezt a író- vagy gépasztalt.


Kert-balkon
Asztal a teraszra
Nem mindig találunk olyan kész kültéri asztalt, amely minden igényünknek megfelel. Ilyenkor a legjobb saját kezűleg készíteni egyet.


Ötletek
Dohányzóasztal hordóból
Egy külföldi oldalon látott egy hasonló bútordarabot a felsőpakonyi Seres Tibor, és annyira megtetszett neki, hogy maga is készített egyet.


Ötletek
Sakkasztal
Sakkversenyekre járó lányának készítette ezt az asztalt Balázsné Kovács Bernadett Érsekvadkerten.


Ötletek

Az erdő asztala
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság