hirdetésElőszobabútor raklapból

Otthon-bútor

Előszobabútor raklapból

Minden lakásban vannak hiányzó bútorok, és szinte mindig vannak felesleges tárgyak. Aki ötletes, a felesleget átalakíthatja azzá, ami hiányzik.

Így tett Bárány Alexandra is Budapesten. Ráadásul két már újrahasznosított raklapot hasznosított újra – tehát immár másodszor! A lakásban ugyanis akadt két raklap, amelyek korábban ágyként szolgáltak, így a felületük már festve volt. Hiány volt viszont cipőtartóból és akasztóból az előszobában. Alexandra eleinte venni akart valamilyen kész előszobabútort, a raklapokat pedig eladni. De ekkor bevillant az ötlet, hogy át is alakíthatja őket.

A munka menete a cipőtartó esetében a következő volt: tervezés, a raklap széleinek levágása, rögzítések megerősítése csavarokkal, csiszolás, festés. Az akasztós résznél pedig: tervezés, tuskók levágása, rögzítések megerősítése, csiszolás, festés, rögzítés falra, akasztók felszerelése. Alexandra orrfűrészt, mini multigépet, rezgőcsiszolót, fúrót, kézifűrészt, dekopírfűrészt és akkus csavarozót használt, valamint fehér vízbázisú zománcfestéket. És most lássuk a munka folyamatát képekben, lépésről lépésre:

 

1. Ez volt a kiinduló állapot, a méretek tehát adottak voltak.

 

2. Alexandra először odapróbálta leendő helyükre a raklapokat.

 

3. A cipőtartó raklap túl széles volt, vágni kellett a lécekből.

 

4. Ezután levágta a tuskókat az akasztókat tartó raklapról.

 

5. Mindkét bútordarabnál csiszolás után jött egy alapos festés.

És íme a kész előszobabútor!
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kerti virágtartó raklapból
Sokak számára rendelkezésre álló, viszonylag olcsó alapanyagból készített többféle méretű virágtartót a kertbe Rajna János.


Otthon-bútor
Diy raklap bútor
Olcsó, jól variálható alapanyag a raklap. Ezúttal egy ülőgarnitúra készülését mutatjuk be!


Ötletek
Előszobafal cipőtartóval
Minden előszoba más és más, amely egyedi megoldás kíván. Mácsárné Hevesi Mária Gödöllőn is szebbé akarta tenni, mint előtte volt.


Ötletek
Varázslatos előszobamennyezet
Maguk újították fel lakásunk előszobáját Kettinger Ferencék Budapesten.
Otthon-bútor

Panelelőszoba másként


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság