hirdetésDohányzóasztal raklapból

Otthon-bútor

Dohányzóasztal raklapból

Ismerősüktől kaptak néhány raklapot Tavali Gáborék Pécsett, így szerettek volna valami különleges, egyben hasznos bútordarabot készíteni.

Gábor lecsiszolt két raklapot, a fölösleges lábakat lefűrészelte. Az alsó raklapra vékony falemezt fúrt, míg a felső raklapra feldarabolt léceket csavarozott, hogy a hézagokat kitöltse. Ezután a két raklapot egymáshoz rögzítette. A lábak oldalára szintén méretre vágott falemezeket fúrt. 

Ezután a felesége megtervezte, felrajzolta, majd sötét fa festékkel le is festette a mintát.

Gábor a lábakat és a keretet sötétebb falazúrral festette le, a fennmaradó részt pedig világosabbra. A dohányzóasztal végül a család nappalijának központi eleme lett.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Konyhasziget s. k.
Szükség volt egy étkezőre a konyhában Juhász Tamáséknál Budapesten. Közös munkával készítették el.


Otthon-bútor
Asztali lámpa raklapból
Szerkesztőségünk tagjai hivatalból nyitott szemmel járnak, így láttak már sokféle, régi raklapból készített bútordarabot. De ilyen fantáziadús, az egymást tartó fekete kavicsokból épült zen-szobrokra hasonlító lámpát, mint amit Tiboldi-Polgár Tamás alkotott Budapesten (és küldött be a legutóbbi barkácsbajnokságra), még nem.


Otthon-bútor
Kártyaasztal néhány óra alatt
Napjainkban ismét hódítanak a kártyajátékok. Mire is van szükségünk egy jó kártyapartihoz? Egy pakli kártyára, zsetonkészletre ? és asztalra. De miért játszunk egy hétköznapi asztalon, ha néhány óra alatt összeállíthatunk egy saját pókerasztalt?


Ötletek
Egyedi tuskóasztal
Amikor Lázár Péter (Kocsér) meglátta a harmincéves ecetfa tuskóját, rögtön tudta, hogy asztalt fog belőle készíteni.


Ötletek

Sakkasztal
Gép- és anyagújdonságok

A szögbevágások mesterei
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság