Különleges konyhapult

Otthon-bútor

Különleges konyhapult

Egy jópofa ötlet megvalósításával teljesen megújíthatjuk otthonunkat.

Úgy láttak hozzá a ház felújításához Juhász Ferencék, hogy a változtatások jobban tükrözzék saját személyiségüket. A konyha nagyon zárt kis helység volt, ezért Ferenc úgy gondolta, hogy ha az egyik falat megbontja a folyosó irányába, az nagyobb tér hatását kelti.

Mivel pedig barátjával együtt gyerekkora óta barkácsol, kézenfekvő volt az ötlet, hogy készítsen oda egy pultot.

Ehhez használt raklap élvédőfákat válogatott színük és mintázatuk alapján. Mivel akkor még kevés gépe volt, kézi gyaluval egyengette el a lécek felületét. A méretre vágást követően a léceket fenyőlapra ragasztotta, majd miután a ragasztó megszáradt, két cseréplécet ragasztott az oldalára szegélyként. Az ív levágásához egy szög, némi madzag és egy ceruza kombinálásával alkotott körzőt, az ívet pedig kézifűrésszel alakította ki.  Újabb gyalulást követően már csak a finomcsiszolás volt hátra, majd három réteg parkettalakk – és kész is volt a munkapult.

A helyét a régi ajtó és ablak kiszedése után a pult magasságáig felfalazta, és laposvasakat rögzített oda a pult felfogatásához.

A falat glettelte, csiszolta, majd felesége kérésére nem festette, hanem tapétázta.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
Játékos konyha
Fiának készítette ezt a játékkonyhát Edit Molitorisz-Dobri Budapesten, üvegmozaikkal, csapteleppel, mágneses oldalelemmel.


Otthon-bútor
Konyhaépítés lépésről lépésre
Saját kezűleg építette meg konyháját Laska Péter és családja Zagyvaszántón – méghozzá a felfalazástól a csempézésen át a famunkáig, a díszítéssel bezárólag.


Ötletek
Konyhaasztal közös munkával
A szokásos családi munkamegosztás keretében készült el ez a 90×150 centis konyhaasztal Juhász Józseféknél Budapesten.


Otthon-bútor
Helytakarékos konyhai ülőke: hokedlituning
Az átalagos vagy annál is kisebb méretű főző- és étkezősarkokban a legoptimálisabb megoldás a kicsiny ülőkék használata, hiszen amikor nincs szükségünk rájuk, egyetlen mozdulattal az asztal alá tolhatjuk őket. És ha leharcolttá válnak? Újítsuk fel őket!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság