hirdetésKülönleges konyhapult

Otthon-bútor

Különleges konyhapult

Egy jópofa ötlet megvalósításával teljesen megújíthatjuk otthonunkat.

Úgy láttak hozzá a ház felújításához Juhász Ferencék, hogy a változtatások jobban tükrözzék saját személyiségüket. A konyha nagyon zárt kis helység volt, ezért Ferenc úgy gondolta, hogy ha az egyik falat megbontja a folyosó irányába, az nagyobb tér hatását kelti.

Mivel pedig barátjával együtt gyerekkora óta barkácsol, kézenfekvő volt az ötlet, hogy készítsen oda egy pultot.

Ehhez használt raklap élvédőfákat válogatott színük és mintázatuk alapján. Mivel akkor még kevés gépe volt, kézi gyaluval egyengette el a lécek felületét. A méretre vágást követően a léceket fenyőlapra ragasztotta, majd miután a ragasztó megszáradt, két cseréplécet ragasztott az oldalára szegélyként. Az ív levágásához egy szög, némi madzag és egy ceruza kombinálásával alkotott körzőt, az ívet pedig kézifűrésszel alakította ki.  Újabb gyalulást követően már csak a finomcsiszolás volt hátra, majd három réteg parkettalakk – és kész is volt a munkapult.

A helyét a régi ajtó és ablak kiszedése után a pult magasságáig felfalazta, és laposvasakat rögzített oda a pult felfogatásához.

A falat glettelte, csiszolta, majd felesége kérésére nem festette, hanem tapétázta.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Otthoni bárpult ytongból, homokkőből
Az új trendek egyike az otthoni, saját bárpult.Gérczei Zoltán és párja Érdről beküldött fényképein végigkövethetjük, hogyan építhetünk egyszerűen, saját kezűleg egy minden szempontnak megfelelő bárpultot – a mértékletes alkoholfogyasztáshoz ugyanis ez adja a kellő hangulatot.


Otthon-bútor
Modern konyhapolc
A közízlés a konyhabútorokat illetően is egyre inkább tükrözi a XXI. századot. Most egy hipermodern, mégis funkcionális konyhapolc elkészítését mutatjuk be.


Szerszám-anyag
Kiskonyha: gyakoroljuk a sütés-főzést!
Melyik gyerek ne szeretne segíteni anyának a konyhában, apának a bogrács mellett? (Vagy fordítva.)


Szerszám-anyag
Ettől az apróságtól lesz penészmentes az otthona
Van egy jelentéktelennek tűnő dolog, amire nem szoktak nagy figyelmet fordítani a felújításkor, pedig igencsak fontos, mert a penész legtöbbször ezen keresztül támad.
Gép- és anyagújdonságok

A legújabb konyhatrendek


Gép- és anyagújdonságok

Nagyot változtak 2018-ra a konyhai trendek
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság