hirdetésFali virágtartó

Otthon-bútor

Fali virágtartó

Raklapból készített vintage stílusú fali virágtartó dobozt Rajna János Budapesten – nem is egyet.

A raklapok szétszedése után a kb. 7 cm széles deszkákat megcsiszoljuk és 18, valamint 36 cm-es darabokra vágva, doboz formába szögeljük vagy csavarozzuk őket. A doboz hátoldalára vékony rétegelt lemezt vagy farostlemezt szögelünk.

 

Ezután keretet készítünk a doboz nyitott oldala köré: fent és kétoldalt 5-5 centi széles, végeiken gérbe vágott deszkákat használva erre, alul kétszer olyan széles, 10 cm-es deszkát választva – utóbbi is csak 5 centit lóg túl, a másik 5 centi a doboz aljánál képez afféle zsebet, amelybe majd a virágföld jön.  Valamennyit felcsiszoljuk, majd ragasztva-csavarozva felszereljük.

 

A kész dobozt ízlés szerint festjük, dekoráljuk, lakkozzuk.

 

Végül képakasztót szerelünk rá, és a fóliával bélelt, földdel feltöltött zsebet beültetjük. Olyan helyre érdemes akasztani, ahol sok napot kap.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Egyedi virágtartók
Nem talált olyan formájú, anyagú és színű virágtartót a boltok kínálatában, amilyet szeretett volna Sebestény István Budapesten. A hiábavaló keresgélés után leült és átgondolta, hogyan készíthetne saját maga.


Otthon-bútor
Szerelmet hirdető falipolc készítése
Egy közösségi oldalon levő blogban látott fotó adta az ihletet Sebők Árpádnak és Sebőkné Kálmán Katalinnak (Székesfehérvár) a polc elkészítéséhez – rögtön tudták, hogy kell egy ilyen a hálószobába.


Ötletek
Virágtartó rönk a falon
Szereti a természetes anyagokat a miskolci Ivanics Zoltán. Ezt a virágtartót is egy jégverte, kb. 50 cm-es tölgyfa rönkből készítette.


Kert-balkon
Fűzött virágtartó
Lassan kikerülhetnek a virágok a teraszra, erkélyre. Ilyenkor mindig hiányzik egy-két felakasztható virágtartó. Ezért bemutatunk egy nagyon egyszerűen megvalósítható virágtartót, amelyet maradék léceket összefűzve készítettünk.
Kert-balkon

Falikút az erkélyen


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság