Kincsesláda a padlásról

Otthon-bútor

Kincsesláda a padlásról

Egy régi, a padláson talált lőszeres ládát újított föl olcsón és egyszerűen Szlama Balázs.

Először is rezgőcsiszolóval eltávolította a megmaradt zöld festék egy részét. (Azért nem gond, ha nem sikerül egyenletesen eltávolítani, mert így antik hatású lesz.) A külső felületet vastaglazúrral borókaszínűre festette, a pántokat pedig feketére. A fedelén lévő fém fogantyút eltávolította és a csavarok helyét kelta sárkány formájú fa díszítőelemmel fedte el.

Mivel a belseje nagyon korhadt volt, folyékony fával töltötte ki a hézagokat. A száradás után simára és egyenletesre csiszolta a már megszilárdult folyékony fát, majd a láda belsejét is átfestette. A fedelet tartó bőr pántok eredetiek, egy kevés bőrápolóval átment rajtuk – biztos ami biztos. Végül a láda aljára kb. 3 cm átmérőjű, 0,5 cm vastag filc korongokat ragasztott, hogy véletlenül se karcolja össze a láda a parkettát.

Jelenleg kártya- és ügyességi játékokat rejt a kincsesláda, de tulajdonképpen bármit lehet benne tárolni és nagyon szép kiegészítője a nappalinak.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Challenge, Create, Care
A Knauf Insulation minden évet valamilyen újdonsággal indít, ebben az évben ez a vállalati hitvallás bővülését jelenti.


Ötletek
Teljes konyhafelújítás
Nagyon kicsi volt Ágoston Tiborék nyaralójának konyhája, csak egy mosogatós alsó szekrény és egy vasasztal volt benne, nem volt elegendő egy négyfős család igényeinek.


Szerszám-anyag
Öt plusz egy tipp, ami megkönnyíti a lakásfelújítást
Itt a nyár, az otthonok és nyaralók szépítésének, de nem utolsó sorban a gyerekek szeptemberi iskolakezdéséhez a tanulósarok ki- vagy átalakításának időszaka. Sok időt és energiát spórolhatunk magunknak, ha a beszerzés során a bizonytalan nézelődés helyett felkészülten, konkrét elképzelésekkel fogunk hozzá. Íme néhány tanács, amelyek megfogadásával könnyebb lesz a döntés:


Otthon-bútor
Tetőtéri ládaasztal
Tökéletesen illeszkedik a japánosan földön ülő, minimalista stílust kedvelők otthonába ez a ?gyümölcsösláda?. Arról nem is beszélve, hogy a teljesen kezdő barkácsolók is elkészíthetik.
Kert-balkon

Kannából postaláda


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság