Falióra saját kezűleg

Otthon-bútor

Falióra saját kezűleg

Készítsünk különleges, saját faliórát ízlésünknek, szobánk hangulatának megfelelően! Sőt, ha ötleteink nyomán, változatos anyagok felhasználásával készítjük el az órát – akár ajándékként is hasznosíthatjuk.

Így készül az alumíniumóra

1. Vágjunk vagy vágassunk méretre 0,5x40x400 mm-es alumínium lemezt vagy szalagot, majd dörzspapírral hosszanti irányba csiszoljuk le az éleket.

2. Fűzzük össze a fémlapokat a szélektől 55 mm-re kezdve, úgy, hogy a közök 10 mm-esek legyenek. Ügyeljünk a pontos elosztásra.

3. Ragasztópisztollyal a széleknél ragasszuk meg az óralapot, majd a végén színtelen lakkal fújjuk le, hogy az alumínium ne eloxáljon.

4. Szereljük össze az óraszerkezetet, szükség szerint használjunk gumi- és fémalátéteket.

Anyagszükséglet

- 12 db 0,5×40×400 mm-es alumínium (vagy rozsdamentes) lemez

- óraszerkezet

- színtelen lakk

- ragasztópisztoly vagy szilikonos ragasztó

Az alumíniumóra kiválóan illeszkedik a modern és klasszikus nappalik világához is.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Három ötlet kezdő barkácsolóknak
Szereted a kézzel készült dolgokat, de bátortalan vagy ahhoz, hogy belevágj a barkácsolásba? Mutatunk most néhány ötletet kifejezetten kezdőknek!


Ötletek
Variációk szélezetlen deszkára
Egyre több helyen tűnnek fel szélezetlen akácdeszkából készült kerítések, kapuk, hiszen a rusztikus hatás mellett abban is biztosak lehetünk, hogy strapabíró és időtálló lesz a szerkezet.


Otthon-bútor
Hangszerrel bútorozott szoba
A közelmúltban készítette Antal György feleségével, Ágnessel lányai szobabútorát. A tervezés és kialakítás során nagy hangsúllyal esett latba a zene szeretetére való nevelés.


Ötletek
Egyedi gyerekszoba s. k.
Nem feltétlenül kell boltban vásárolni a babaszoba dekorációját – a saját kezűleg készített faldíszítés (néhány polccal megtoldva) sokszor jobb.


Otthon-bútor

Zongorapolc az igazi


Gép- és anyagújdonságok

A Praktiker már a karácsonyra készül


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság