hirdetésÜlőgarnitúra raklapokból, olcsón

Otthon-bútor

Ülőgarnitúra raklapokból, olcsón

Rengetegféle bútort és más használati tárgyat tudunk a jó minőségű faanyagból készült raklapokból létrehozni, a kerti bútortól kezdve az asztalon és virágládán át a polcig és tévéállványig. Nincs másra szükség, mint egy-két palettára, több méter dörzspapírra és kreativitásra.

Valóban büszke lehet az itt bemutatott ülőgarnitúrára és asztalra Nagy Tiborné (Gödöllő), amelyet teljesen egyedül készített el szabadsága alatt. Alapanyagnak négy régről megmaradt raklapot használt fel – szétszedte és méretre vágta őket, így készült az asztal 70×70 cm-es lapja, valamint az ülőgarnitúra háttámlája és ülőrésze (a lábakhoz stafnikat használt). Minden egyes darabot kézigyaluval és csiszolópapírral dolgozott simára, majd lenolajjal kent át, és a végén egy rétegben adta meg a végleges színt (cseresznye színű, selyemfényű vastaglazúr – kb. 0,35 l) a bútordarabnak, amely kiemelte a fa erezetét. Az összeszereléshez kb. 100 db különböző méretű önmetsző facsavart használt fel. A takaráshoz maradék faanyagot vágott 10 cm szélesre. A kész bútor tetejére a hintaágyból megmaradt régi szivacsból szedett ki annyi tömőanyagot, hogy kb. 3 cm vastag maradjon. A kiszedett tömőanyagból és maradék anyagokból készültek el a díszpárnák. Egyedül az ülő- és háttámlára kellett anyagot vásárolnia, összesen 1800 forintért. Így az ülőgarnitúra és az asztal mindösszesen körülbelül hatezer forintba került, de a kitartó kemény munka meghozta gyümölcsét, mert nagy sikere lett.

 

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Ládalábú íróasztal
Ha szükséges, egy vérbeli barkácsoló több különleges szempont figyelembevételével is szemrevaló és igen jól használható tárgyat, pl. bútort tud készíteni. Így történt ez ebben az esetben is.


Kert-balkon
Raklapbútor
Olyan kreatív raklapbútort készített Rajna János Budapesten, amely kertbe is, de akár a lakásba is jó. A bútordarabok készítését a raklapok szétszedésével és az elemek megcsiszolásával, majd méretre vágásával kezdjük.


Otthon-bútor
Asztali lámpa raklapból
Szerkesztőségünk tagjai hivatalból nyitott szemmel járnak, így láttak már sokféle, régi raklapból készített bútordarabot. De ilyen fantáziadús, az egymást tartó fekete kavicsokból épült zen-szobrokra hasonlító lámpát, mint amit Tiboldi-Polgár Tamás alkotott Budapesten (és küldött be a legutóbbi barkácsbajnokságra), még nem.


Kert-balkon
Kerti kunyhó a gyerekeknek
Óvodás és 2. osztályos fiaival közösen épített múlt nyáron Mészáros Bence kerti kunyhót, amihez nagyrészt már meglévő, de kidobásra ítélt fa és fém alkatrészeket használtak fel.
Otthon-bútor

Diy raklap bútor


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság