hirdetésLombos fogas a gyerekszobába

Otthon-bútor

Lombos fogas a gyerekszobába

Lombos fára hasonlító szobainast készítettünk a gyerekszobába, hogy a naponta használt ruhadarabok minél inkább kéznél legyenek. A pár órai munkával, könnyen és fillérekből összeállított fogast a gyerek örömmel vette birtokba, és azóta gyerekjáték az öltözködés.

A fogassal rendszeretetre szoktatható(k) a gyerek(ek), és nem fogják elcsúfítani a szobát a szanaszét heverő holmik. Ide lehet készíteni a másnapi öltözéket, amit már apa is ráadhat a kicsire. A fogas kis helyen elfér, valamelyik sarokba vagy akár az ajtó mögé is „ültethetjük”. A törzs hosszát mérjük a gyerek magasságához, hogy kinyújtott karral a felső gombokat is elérje.

A fatörzset mi egy régi könyvespolcból kimaradt deszkából alakítottuk ki. A lombkorona nagyságát a ráaggatott ruhák mennyisége szerint terveztük meg, de ügyeltünk az arányokra is. A barkácsáruházakban olcsón, néhányszáz forintért beszerezhetők különböző méretű fa fiókgombok, ezekből vásároltunk egy marékkal. Az eltérő méretűekre a változó nagyságú ruhadarabok – télikabát, nadrág, póló – is kényelmesen felakaszthatók. Gyakorlati okonál fogva a törzsre is jutott akasztó, hogy a házicipőnek és a tornazsáknak is legyen helye.

Anyagszükséglet

- 1db 100×20×1,8 cm-es fenyőléc

- 1db 60×40×1,8 cm-es fenyődeszka

- 8-10 db fa fiókgomb

- 8-10 db 6-os (azaz 6 mm átmérőjű) fatipli

- faragasztó

- 80-as finomságú csiszolóvászon

- festék (esetünkben Biopin)

ÖM-tipp

A törzset és a lombot összeillesztve, két-két csavarral rögzítsük a falra. A gyümölcsöket imitáló gombokat egymástól távol helyezzük el, hogy különböző méretű ruhák is elférjenek a lombozaton.

Lépésről lépésre

1. A táblára szabadkézzel a fa lombját imitáló félköríveket rajzoltunk.

 

2. A lapot pillanatszorítóval rögzítettük és szúrófűrésszel körbevágtuk.

 

3. 80-as csiszolóvászonnal alaposan legömbölyítettük az éleket, sarkokat.

 

4. Gyerekbarát festékkel kétszer, egyenetlenül átkentük a lombos részt.

 

5. Az eltérő nagyságú fagombokat különféle vidám színekre festettük.

 

6. A gombokat tiplikkel és faragasztóval rögzítettük a „lombkoronára”.

 

7. A léc mindkét oldaláról lefűrészeltünk pár centit, így fatörzs alakú lett.

 

8. Végül a fakéreg színére hasonlító barna festékkel kentük át a deszkát.

 

És íme a végeredmény: a szoba egyik dísze lett a funkcionális fa fogas.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Padlócsempe javítása egyszerűen, gyorsan
Bármelyik házban, lakásban előfordulhat, hogy a padlót fedő csempeburkolat megsérül, ilyenkor sem kell azonban az egész felületet újraburkolni – untig elég, ha a sérült csempét cseréljük ki. Néhány órás munkával eltüntethetjük a törött burkolatrészt, és ezzel az egész padlófelület megújul.


Otthon-bútor
Hálószoba-felújítás saját kezűleg
Ahhoz, hogy lakóterünk megújuljon, nem kellenek új bútorok, sem szakemberek hada: elég a jó ízlés, a munka megtervezése, akarat és némi szabadidő: az itt bemutatott hálószobát festette, tapétázta, bútorait átfestette, lámpáját pedig átalakította ihletett tulajdonosa – és a végeredmény önmagáért beszél.


Otthon-bútor
Építsünk konyhabútort!
Barátnője 75 éves édesanyjának készítette ezt a konyhabútort Lovass Ágnes Pécelen.


Otthon-bútor
Padlásfeljáró beszerelése
Sok családi házban problémát jelent a padlásra való felmenetel. A létra nem a legjobb megoldás, nem biztonságos. Ám ma már sokféle készre szerelt padlásfeljáró létezik, amit csak megfelelően be kell szerelnünk és már használatba is vehetjük.
Otthon-bútor

Csempemozaik


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság