hirdetésMediterrán hangulatú díszkő a nappali falán

Otthon-bútor

Mediterrán hangulatú díszkő a nappali falán

Lakásunkat sokféle módon tehetjük otthonossá, egyedivé. Ez a nappali azután vált igazán szerethetővé, hogy falát toszkán stílusban, mediterrán díszkővel borítottuk. Az első látásra nehéz munka valójában igen egyszerű, a cikk végigolvasása után kezdők is nyugodtan belevághatnak.

Az ilyen, mediterrán típusú kövekből mindenképpen valamivel nagyobb ráhagyással vásároljunk, mint a hagyományos csempéből. A töréssel előállított kövek nem sík felületűek. Nincs szép éles, vágott szélük, csak hasábra emlékeztetnek. Felületük szinte minden oldalon természetes, rusztikus. Minden alakítási, válogatási folyamat anyagveszteséggel jár, itt legalább 10%-kal számoljunk. A színek egymástól egyértelműen elválnak, de a földrétegekben összemosódhatnak (sárgás-drappos, homokszín, barnás-vöröses). Vegyük figyelembe a vásárlásnál, hogy minden földréteg más színű és eltérő vastagságú követ tartalmaz, ezért az esetleges utánrendelésnél csak megközelítőleg kaphatunk hasonlót.

 

1. Minden feldolgozott kőnek legalább két oldala természetes, rusztikus struktúrát mutat. Először a különböző hosszúságú és szélességű köveket válogassuk méretben egymáshoz.

 

2. A felhasználandó köveket mossuk meg és kefével is tisztogassuk le, így jobban tapadnak majd és szebb lesz a felületük.

 

3. A festék- és vakolatrétegeket le kell vésni, majd tapadást elősegítő folyadékkal lekenni.

 

4. Válasszuk ki a kellő vastagságú követ, majd mérjük a helyére, és csak ezután rögzítsük.

 

5. A kő kalapáccsal ütve könnyen hasad, de a flex (azaz sarokcsiszoló) vágókorongjával pontosan méretre tudjuk vágni.Figyeljünk oda a biztonságra!

 

6. Az eldolgozott flexibilis csemperagasztót egyenletesen kenjük végig a kövek felületén.

 

7. Nem kellenek fugarések, tegyük egyik követ szorosan a másikra és nyomjuk erősen a falhoz.

 

8. A kövek nagyon szép rusztikus felületet adnak, az éleket dörzspapírral lesimogathatjuk.

 

9. A dugaljak, villanykapcsolók keretét hagyjuk fenn, úgy rakjuk körbe pontosan kövekkel.

 

És íme a végeredmény. Tervezés és fotó: Kurdi Zoltán.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Burkoljuk be a falat!
HDF panelek segítségével a legátlagosabb szobánkat is különlegessé tehetjük. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan alakítottuk át velük a nappali egész összképét ? lépésről lépésre.


Ötletek
Előszobafal cipőtartóval
Minden előszoba más és más, amely egyedi megoldás kíván. Mácsárné Hevesi Mária Gödöllőn is szebbé akarta tenni, mint előtte volt.


Szerszám-anyag
Fogadjunk, hogy Ön is imádja otthonának ezt a helyiségét!
A béke szigete, ahol esténként megpihenünk, feltöltődünk, egy hűvös nap után szinte újjászületünk… Igen, ez a fürdőszoba! Talán ez a leginkább kedvelt helyisége egy otthonnak, de az biztos, hogy a legkényesebb pontja is.


Otthon-bútor
Falburkolás közkívánatra
Sok olvasónk keresi a lehetőséget, hogyan boríthatná gyorsan, kosz nélkül natúr téglával, lambériával vagy csempével lakása valamelyik falát. Íme a megoldás!
Szerszám-anyag

A falszínek trendjei


Gép- és anyagújdonságok

Karácsony előtti nappaliátalakítás
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság