Tippek ajtófelújításhoz

Otthon-bútor

Tippek ajtófelújításhoz

Régi, kopott a bejárati vagy a konyhaajtónk, de sokba kerülne újra cserélni? A megoldás: újítsuk fel saját kezűleg! Cikkünkben megmutatjuk, hogyan varázsolhatjuk néhány rövid lépésben újjá a régi kül- vagy beltéri ajtót. Mert kár lenne, ha az egész lakást felújítanánk, de elnyűtt ajtók mögött rejtőzne az új látvány hazatéréskor.

A felújítás előtt érdemes végiggondolnunk, hogy ha már felújítjuk, akkor milyen legyen az új ajtó külseje. Erre azért van szükség, mert sok esetben hiába újítjuk föl az egész lakást, semmi látszata nem lesz, ha az ajtó kopott és régi marad.

Négy szempontra érdemesl figyelni az ajtó felújításakor. Az első a színe, a második a zár, a harmadik az ajtópánt, a negyedik pedig az ajtó széleinek, sarkainak rendbetétele.

Első lépésben alaposan csiszoljuk át pl. excenter-csiszolóval az ajtó sík felületeit.

A nehezebben hozzáférhető részeken kézzel csiszoljuk le a régi lakkot, festéket.

Ha készen vagyunk a csiszolással, akkor portalanítsuk, majd kenjük le az új színnel az ajtót.

Az ajtópántok cseréje egyszerű, a régi helyére csavarozzunk újat.

A zárcsere sem túl bonyolult, nem biztos, hogy az egész betétet cserélnünk kell. Lehet, hogy elég csak új kilincset felszerelni és már is új fényben ragyog az ajtónk.
 

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Teraszajtó cseréje: hideg, meleg kint marad!
A nyílászárókkal szemben számos elvárásunk van. Álljanak ellen a szél és eső, a hó és jég, a hideg és a kánikula okozta megpróbáltatásoknak, üvegfelületeiken engedjék át a fényt, és évtizedekig működjenek zavartalanul. Ehhez előbb-utóbb cserélnünk kell őket. Lássuk, hogyan!


Ötletek
Méretre készült tolóajtó
Úgy szerettek volna kettéválasztani egy helyiséget Heilman Béláék Budapesten, hogy szükség esetén folyosóként és szobaként is használhassák. És persze a dolgot úgy kívánták megvalósítani, hogy a végeredmény szép is legyen, de funkcionálisan maradjon bármikor visszaalakítható.


Otthon-bútor
Beltéri ajtócsere önerőből, egyszerűen
Az ajtó- vagy ablakcserét sokszor halogatjuk, de amikor rászánjuk magunkat, kiderül: a nyílászárók ára ugyan borsos, a beszerelési költségeken azonban nagyon is tudunk spórolni, ha saját kezűleg építjük be. Ráadásul - mint cikkünkből kiderül - nem is nehéz a dolog.


Szerszám-anyag
Minőségi ablakok Szentendréről
Szeptember 26-án avatta fel új gyártócsarnokát és bemutatótermét a minőségi műanyag nyílászárókat gyártó és forgalmazó ISO Kft. Szentendrén.


Gép- és anyagújdonságok

Bejárati ajtó a Hörmanntól


Otthon-bútor

Ajtóból polc


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság