Tippek ajtófelújításhoz

Otthon-bútor

Tippek ajtófelújításhoz

Régi, kopott a bejárati vagy a konyhaajtónk, de sokba kerülne újra cserélni? A megoldás: újítsuk fel saját kezűleg! Cikkünkben megmutatjuk, hogyan varázsolhatjuk néhány rövid lépésben újjá a régi kül- vagy beltéri ajtót. Mert kár lenne, ha az egész lakást felújítanánk, de elnyűtt ajtók mögött rejtőzne az új látvány hazatéréskor.

A felújítás előtt érdemes végiggondolnunk, hogy ha már felújítjuk, akkor milyen legyen az új ajtó külseje. Erre azért van szükség, mert sok esetben hiába újítjuk föl az egész lakást, semmi látszata nem lesz, ha az ajtó kopott és régi marad.

Négy szempontra érdemesl figyelni az ajtó felújításakor. Az első a színe, a második a zár, a harmadik az ajtópánt, a negyedik pedig az ajtó széleinek, sarkainak rendbetétele.

Első lépésben alaposan csiszoljuk át pl. excenter-csiszolóval az ajtó sík felületeit.

A nehezebben hozzáférhető részeken kézzel csiszoljuk le a régi lakkot, festéket.

Ha készen vagyunk a csiszolással, akkor portalanítsuk, majd kenjük le az új színnel az ajtót.

Az ajtópántok cseréje egyszerű, a régi helyére csavarozzunk újat.

A zárcsere sem túl bonyolult, nem biztos, hogy az egész betétet cserélnünk kell. Lehet, hogy elég csak új kilincset felszerelni és már is új fényben ragyog az ajtónk.
 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Helytakarékos tolóajtó kis lakásba
A helykihasználás szempontjából ideális megoldás a tolóajtó, különösen az a típus, amelynek ajtólapja a falsíkba csúsztatható. Cikkünkben ilyen szerkezeteket mutatunk be: készen kapható rendszereket és egy favázasat, amelyet a famunkákban jártasak könnyen elkészíthetnek.


Ötletek
Cica a lakásban: ajtózár is meg nem is
Akinek van lakásban lakó macskája, ismeri azt a gondot, hogy az almot jó lenne a mellékhelyiségbe tenni, viszont ha becsukódik az ajtó, a ciculi nem tudja hová végezni a dolgát, így talál más helyet. Van megoldás!


Gép- és anyagújdonságok
Bejárati ajtó a Hörmanntól
Ma már számos dolgot várunk el otthonunktól a minél nagyobb kényelem érdekében.


Szerszám-anyag
A mindennapok takarékossága
Hogyan lehet újabb pénzeket spórolni a villanyon, gázon, vízen? Tehetjük e még takarékosabbá otthonunk működését? Íme néhány ötlet, melyeknek megvalósítása nem túl egyszerű, de jól járhatunk.
Gép- és anyagújdonságok

Legyen az ajtód a díszleted


Gép- és anyagújdonságok

Nyílászárók tartós éke, a kilincs
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság