hirdetésKomódfelújítás pofonegyszerűen

Otthon-bútor

Komódfelújítás pofonegyszerűen

Csak az antik bútorok érdemelnek meg egy második esélyt? Semmi esetre sem! A rövidebb előéletű bútorok is megérdemlik az újjászületést. Bemutatjuk egy több mint 30 éves komód egyszerű átváltoztatását. Ez egy tipikus Hamupipőke mese, ahol modern anyagok segítségével varázsolhatunk új királynőt a nappalinak.

Az 1970-es évekből származó bútorok és kiegészítők reneszánszukat élik, ám ez a komód, jóllehet valaha keresett volt, mára már nem nevezhető csinos darabnak. Kis ráfordítással és kevés pénzből azonban sikerült a szoba figyelemfelkeltő darabjává átalakítani. A legdivatosabb anyagokba öltöztetve megfiatalodott és ezáltal a szobabelsőt is modernebbé varázsolta. A feladat nem volt bonyolult az átváltoztatás mindössze néhány órát vett igénybe.

Szükséges anyagok:

- Alumínium lapok a kívánt méretben

- Alumínium sarokprofil

- Alumínium takaróprofil

- Akrilfesték

- Oldószermentes, erős építési-szerelési ragasztó, pl. Pattex Total Fix PL 700

- Laminált lap

 Szerszámszükséglet:

- Kinyomópisztoly

- Csiszolószivacs alumíniumhoz, vagy hagyományos mosogatáshoz használt dörzsi

- Kefe

  1. Első lépésként egy új, vastag laminált lapot ragasztunk Pattex Total Fix-szel a komódok tetejére. Ezáltal olyan egyenletes felületet kapunk, amelyre könnyebb a vékony alumínium lapot felragasztani.
  2. Az alumínium lapot a szakkereskedésben a kívánt méretre vágták és a hosszanti oldalon annyira behajlították, hogy fedje a lap oldalát. Ezt az előkészített lapot kell a komód tetjére ragasztani a Pattex Total Fix-szel.
  3. A komód oldalát fessük le fekete akrilfestékkel. Ugyanezzel a színnel fessünk vastag sávot az ajtók magasságának kétharmádánál, tagolva az ajtók nagy felületét. Ez a fekete sáv hivatott elválasztani az ajtóra felragasztott két fémlapot.
  4. A kívánt méretre vágott alumínium lapokat a Pattex Total Fix-szel ragasszuk fel a komód ajtajaira. Mivel a Pattex Total Fix azonnal rögzít,  megspórolhatjuk, hogy órákig kelljen a fémlapot a komódhoz nyomni, amíg a ragasztó megköt.
  5. Alumínium felületek csiszolására szolgáló dörzsszivaccsal csiszoljuk mattá a fém előlapokat. Ezáltal a felület elveszti fényes jellegét és ellenállóbb lesz a kosszal, ujjnyomokkal szemben. Külön látványelem, ha körkörös vagy átlós irányban csiszoljuk meg a fémfelületeket.
   6. Utolsó lépésként ragasszuk fel Pattex Total Fix-szel a kívánt méretre vágott sarokelemeket és takaróprofilokat. (Az éles széleket csiszoljuk meg még felhelyezés előtt.)

 

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Építkezik? Felújít? Akkor irány az újHÁZ Centrum!
„Hova menjek, kihez forduljak, ha építeni, építkezni, felújítani szeretnék?” – egy egyszerű kérdés, amire egyszerű válasz adható: Az újHáz Centrumba! Ennél jóval érdekesebbek a miértek, és mindazon eredmények, amelyekkel az újHáz Centrum méltán válhatott a felújításban és építkezésben gondolkozók egyik legjobb segítségévé.


Ötletek
A fürdő felújítva jó!
Régi építésű családi házban lakik Süle Gabriella Budapesten. Amikor a ház épült, közkedvelt volt a mennyezetre lambériát rakni. De ez régen volt.


Gép- és anyagújdonságok
Van, amin nem éri meg spórolni
Rémlik a három kismalac meséje? Az egyik szalmából, a másik fából, a harmadik téglából épült házzal igyekezett távol tartani a farkast – természetesen az utóbbi járt sikerrel. Hogy mi ebből a tanulság? Nem elég, ha áll a ház, nagyon is fontos, miből épül.


Kert-balkon
Így újítsuk fel a kerti bútort
A jó minőségű kerti bútoroknak nem kell szükségképpen drágáknak lenniük, pl. a barkácsáruházakban gyakran olcsón kapni egyszerű, mégis masszív összecsukható székeket és asztalokat. Ha pedig a festék lekopik róluk, a fémvázat és a deszkaelemeket egyszerűen fel tudjuk újítani.


Gép- és anyagújdonságok

Brazil életérzés ihlette riói színek
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság