Spóroljunk a melegvízzel

Otthon-bútor

Spóroljunk a melegvízzel

A melegvíz elállításhoz modern bojlert használjunk. Ebben az esetben ugyanis akár 35% energiát takaríthatunk meg! A bojlerek víz melegítésére tervezett berendezések, amelyek nemcsak melegítik hanem – az átfolyó vízmelegítőkkel ellentétben – tárolják is a vizet.

Négy személyre kb. 200 liternyi víztároló-kapacitással, kell számolnunk. 60°C-os tárolási hőmérséklet esetén 330 liter 40°C-os melegvíz áll a rendelkezésünkre. Mivel a bojlerek gyártásához FCKW-mentes szigetelőanyagot használunk fel, valamint szétválasztható és újrahasznosítható anyagokból készülnek, ezért ezek környezetbarát és energiatakarékos berendezések. A legkülönbözőbb kivitelben és méretben vásárolhatunk fali, beépített, vagy állóbojlert.

A régi bojlerek a legtöbbször már nagyon el vannak vízkövesedve, és a szükségesnél sokkal több áramot/gázt fogyasztanak. Ha egy új bojlert épít be, akkor azzal akár 35%-kal is csökkenhet a melegvíz elállításra használt energia-fogyasztása. A decentrális, elektromos melegvízellátás sok esetben kiváló alternatíva. Szemben más energiaforrásokkal, az elektromos energia képes arra, hogy biztosítsa a háztartások gyors és hatékony melegvíz-ellátását. Ha nem kell nagy távolságra szállítani a melegvizet, akkor alacsony a hőveszteség. Ellenben, ha egy csaptelep a központi vízmelegítőtől nagy távolságra van, célszerű egy lokális, kis teljesítményű melegvízellátó berendezést a csap közelében üzembe állítani. 5-300 liter közötti tárolókapacitású elektromos tartályok kaphatók.

 
ÖM tipp
Cserélje régi vízmelegítő bojlerét egy újra! Így a melegvíz előállításához használt energia költségen akár 35%-ot is megtakaríthat. Hogy csökkentse elektromos bojlerének az energiafelhasználását, és elkerülje a berendezés vízkövesedését, állítsa a víz hőmérsékletét 60°C-ra! Ha magasabbra állítja a víz hőmérsékletét, az gazdaságtalan lesz az energiaveszteség miatt, ha alacsonyabbra állítja, az pedig higiéniai szempontból nem megfelelő.
 hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Izgalmas fürdőszoba
Nem szokványos fürdőszobai motívumot mutatunk most be, amelyben a természetes formájában beépített fa vonzza magára a figyelmet.


Otthon-bútor
Láthatatlan szerelőajtók
Sok lakásban előfordult már, hogy a rosszul bekötött lefolyó miatt az egész kádat ki kellett bontani. Pedig van egyszerűbb megoldás is: pattintós vagy mágneskapcsokkal megoldhatjuk a burkolatok mögötti szerelvények ellenőrzését, a mosógépek és a fürdőkád bekötéseinek vizsgálatát, a rejtett vízóra leolvasását.


Szerszám-anyag
Kommunikáló kapcsolók
Mire is való tulajdonképpen a kapcsoló? ? tehetnénk fel a kérdést, egy-egy gyártó katalógusát nézegetve. Alaposabban szemügyre véve némelyiket, hihetőnek tűnik, hogy ezeket már nem is kapcsoljuk valójában, hanem ?kommunikálunk? velük ? ahogy a prospektusok többsége írja. A lenyűgöző dizájnon túl a funkciók tekintetében is széles a választék.


Gép- és anyagújdonságok
Környezetkímélő spórolás a fürdőszobában
Az Ikea június 20-ig minden 50 ezer Ft értéket meghaladó fürdőszobabútor vásárlásakor ingyenes összeszerelést ad ajándékba. Cikkünkben spórolási tippjeiket közöljük.
Szerszám-anyag

Top 5 fürdőtrend


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság