hirdetésSpóroljunk a melegvízzel

Otthon-bútor

Spóroljunk a melegvízzel

A melegvíz elállításhoz modern bojlert használjunk. Ebben az esetben ugyanis akár 35% energiát takaríthatunk meg! A bojlerek víz melegítésére tervezett berendezések, amelyek nemcsak melegítik hanem – az átfolyó vízmelegítőkkel ellentétben – tárolják is a vizet.

Négy személyre kb. 200 liternyi víztároló-kapacitással, kell számolnunk. 60°C-os tárolási hőmérséklet esetén 330 liter 40°C-os melegvíz áll a rendelkezésünkre. Mivel a bojlerek gyártásához FCKW-mentes szigetelőanyagot használunk fel, valamint szétválasztható és újrahasznosítható anyagokból készülnek, ezért ezek környezetbarát és energiatakarékos berendezések. A legkülönbözőbb kivitelben és méretben vásárolhatunk fali, beépített, vagy állóbojlert.

A régi bojlerek a legtöbbször már nagyon el vannak vízkövesedve, és a szükségesnél sokkal több áramot/gázt fogyasztanak. Ha egy új bojlert épít be, akkor azzal akár 35%-kal is csökkenhet a melegvíz elállításra használt energia-fogyasztása. A decentrális, elektromos melegvízellátás sok esetben kiváló alternatíva. Szemben más energiaforrásokkal, az elektromos energia képes arra, hogy biztosítsa a háztartások gyors és hatékony melegvíz-ellátását. Ha nem kell nagy távolságra szállítani a melegvizet, akkor alacsony a hőveszteség. Ellenben, ha egy csaptelep a központi vízmelegítőtől nagy távolságra van, célszerű egy lokális, kis teljesítményű melegvízellátó berendezést a csap közelében üzembe állítani. 5-300 liter közötti tárolókapacitású elektromos tartályok kaphatók.

 
ÖM tipp
Cserélje régi vízmelegítő bojlerét egy újra! Így a melegvíz előállításához használt energia költségen akár 35%-ot is megtakaríthat. Hogy csökkentse elektromos bojlerének az energiafelhasználását, és elkerülje a berendezés vízkövesedését, állítsa a víz hőmérsékletét 60°C-ra! Ha magasabbra állítja a víz hőmérsékletét, az gazdaságtalan lesz az energiaveszteség miatt, ha alacsonyabbra állítja, az pedig higiéniai szempontból nem megfelelő.
 hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
MAPEI Penészgátló
A magas páratartalmú nedves helyiségekben gyakran fordul elő, hogy megjelennek a penészgombák ? elcsúfítva a szép felületeket. Mi megújítjuk a szennyeződött felületeket.


Gép- és anyagújdonságok
Hő- és hangszigetelés pisztolyhabbal
A Soudal legújabb fejlesztése a Soudafoam Gun! Az egykomponensű szerelő és tömítő pisztolyhab ideális a magas hang- és hőszigetelési igényű helységek, épületek profi szerelő- és tömítő munkáinak elvégzésére. A rések stoppolva, se ki, se be semmi!


Otthon-bútor
Wellnes az otthonunkban
A pihenés és regenerálódás nagyon fontos a mindennapjainkban. Nem szabad elhanyagolnunk, különben idővel lemerülünk, mint egy régi akkus fúrógép akkumulátora. Idővel és anyagilag sem bírható a napi szaunázás, fürdőzés, lazítás, tegyük meg otthon!


Szerszám-anyag
Takarékos fényforrások
A fény alapvetően meghatározza a lakás hangulatát, így a benne élők közérzetét is. Néhány világítótest cseréje, áthelyezése felér egy lakásátrendezéssel. Cikkünkben az ergonómiai és a lakberendezési szempontokon túl a takarékos világítás legfontosabb lehetőségeit is összegyűjtöttük.


Otthon-bútor

A fürdés új élménye


Szerszám-anyag

Top 5 fürdőtrend
Otthon-bútor

Álomfürdő s. k.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság