Üvegmozaikos játékasztal

Otthon-bútor

Üvegmozaikos játékasztal

Az ember által alkalmazott egyik legrégibb díszítő művészet a mozaikolás, amelynek szépsége és tartóssága ma is közismert. Minimális kézügyességgel magunk is alkothatunk a régi mesterek stílusában egyszerre hasznosak és szemet gyönyörködtető tárgyakat.
Üvegmozaikból készülhetnek művészi színvonalú kompozíciók, de játékos, egyszerűbb minták is kialakíthatók. A technika minden építészeti forma és alakzat burkolására alkalmas, legyen az sík, íves vagy gömb. A mozaik dekoratív burkolóanyag, amelyből a környezeti hatásoknak ellenálló, művészi jellegű egyedi tárgyak, tartós burkolatok készíthetők. Ebben az esetben 60 centiméter átmérőjű laminált lapon készítettük el egy régi orosz társasjáték mintáját.
 
Kirakósdi
Az anyagában színezett, áttetsző vagy fényes, metálos üvegmozaik mérete, forma és színvilága változatos felhasználást tesz lehetővé. A 10×10 vagy 20×20 milliméteres üveglapocskák hálóra, papírra kasírozva vagy kis zacskókban kerülnek forgalomba. Egy-két ívet vehetünk a csempeboltokban vagy kreatív áruházakban, illetve a kifutó termékekből tudunk olcsóbban, maroknyi mennyiséget venni. Ezzel a kisméretű mozaikkal akkor is könnyen dolgozhatunk, ha bonyolultabb mintát kell kirakni belőle. Bármilyen formát ki lehet alakítani velük, és ha szükséges, vídia élű fogóval formázhatjuk is az egyes darabkákat. Minél változatosabb és színesebb darabkákkal dolgozunk, annál részletgazdagabb képet rakhatunk ki.
 
A színek és alakzatok fantasztikus változatossága mellett mindegyik asztal alkalmas valamilyen társasjáték játszására.
Játékasztal készítése mozaiktechnikával
 

1. Szabadkézzel vagy könyvből kikopírozva rajzoljuk fel az általunk kiválasztott mintákat, illetve játékalakzatot. 2. Válogassuk ki az azonos típusú, színű szemeket, és a rajz alapján alakítsuk ki a játék minél kreatívabb ábráját.

3. Speciális fogóval vághatjuk kívánt méretre a mozaikdarabkákat, de munka közben vigyázzunk a repülő szilánkokra. 4. Bátran variáljuk a mozaikokat, próbáljunk ki minél több színkombinációt, hogy megtaláljuk a legötletesebbet.

5. A mozaikszemeket jól kötő anyagba: csemperagasztóba, cementbe vagy gipszbe kell ágyazni, és határozottan belenyomni. 6. A különböző méretek váltogatása is hatásos lehet a készítésnél, az apróbbakat csipesszel tettük a helyére.

7. A régi konyhapultlapot méretre készített hatszög alakú asztalkeretbe illesztettük, réz díszléccel ékesítve a peremnél. 8. A darabkák közötti réseket (fugákat) is gipsszel, csemperagasztóval szükséges kitölteni. Itt is váltogathatjuk a színeket.

9. A fugaanyagot alaposan, többször simítsuk a résekbe, teljesen kitöltve őket. Száradás után töröljük tisztára. 10. Az elkészült asztal természetesen nem csak játékra alkalmas, hanem a szokásos funkciókat is betöltheti a nappaliban.hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Minimalista mosdóasztal
A wenge stílusú mosdóasztal divatos külsőt kölcsönöz a fürdőszobának. Nemcsak mutatós, de praktikus is, hiszen minden fontos kellék elfér rajta. Összeszerelését most 10 lépésben mutatjuk be. Illetve felkutattunk még öt, impozáns és modern mosdóasztal megoldást!


Otthon-bútor
Asztalka készítése ládákból
Egyre divatosabbak a raklapokból készült bútorok; de mellettük fokozatosan teret hódítanak a formatervezők, lakberendezők és barkácsolók közt a gyümölcsös ládákból és boros rekeszekből készített bútorok is.


Gyerkőc
Székek szuperhősöknek
A tanulás is jobban megy, ha a gyerek tudja, hogy szuperképessége van hozzá. Ajándékozzunk neki önbizalmat!


Ötletek
Konyhasziget s. k.
Szükség volt egy étkezőre a konyhában Juhász Tamáséknál Budapesten. Közös munkával készítették el.


Otthon-bútor

Magával ragadó TV-fal
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság